Annonce
Debat

Eskelund: Lad os sætte strøm til festen

"88 tons er naturligvis et lille tal i det samlede regnskab. Men selvom sagen i byrådet var pakket ind i de sædvanlige flosker og store ord om grøn omstilling, så dækker den altså over noget grundlæggende snusfornuftigt: Ud med forurenende dieselgeneratorer. Ind med strøm produceret af vedvarende energikilder. Det er netop den slags, som den grønne omstilling skal handle om", skriver Jakob Søgaard Clausen. Arkivfoto: Axel Schütt
Annonce

DEBAT: På byrådsmødet 4. november besluttede Aarhus Byråd, at det nye event- og naturområde Eskelund ved Åhavevej skal have indlagt størmforsyning.

Dermed kan kommende arrangementer og events i området blive drevet af grøn strøm fra elnettet i stedet for de forurenende dieselgeneratorer, som man ellers benytter ved den slags arrangementer.

Northside Festival er blandt andet udset til at skulle bruge den nye eventplads, og ifølge forvaltningen vil det medføre en reduktion på cirka 88 tons CO2, at Northside kan koble sit udstyr til stikkontakten.

88 tons er naturligvis et lille tal i det samlede regnskab. Men selvom sagen i byrådet var pakket ind i de sædvanlige flosker og store ord om grøn omstilling, så dækker den altså over noget grundlæggende snusfornuftigt:

Ud med forurenende dieselgeneratorer. Ind med strøm produceret af vedvarende energikilder. Det er netop den slags, som den grønne omstilling skal handle om.


En grøn fremtid indebærer naturligvis, at arrangementer som Northside Festival og Food Festival ikke skal skaffe energi til scener, madboder mv. via dieselgeneratorer.


Vi skal gå vores samfund igennem med en tættekam og se på, hvor der er noget, som med fordel kan erstattes af noget andet, og som dermed mindsker vores CO2-udledning.

Den slags kan hurtigt ende i en politisk diskussion om, hvordan et konkret projekt skal finansieres. Og den diskussion skal tages. Men det grundlæggende princip bag er godt.

I forbindelse med behandlingen af forslaget i byrådet spurgte vi i Dansk Folkeparti blandt andet ind til, om der ikke også var andre eventpladser i kommunen, som kunne bruge strøm. Svaret fra forvaltningen var, at det var der måske nok, men at det ikke var undersøgt. Lidt ærgerligt, når der her tydeligvis er tale om nogle af de eftertragtede lavthængende frugter i den grønne omstilling.

I Århus Stiftstidende kunne man 10. november læse et indlæg fra Jens Buur, som er elektriker på Food Festival på Tangkrogen. Buur skriver blandt andet, at der i forbindelse med de mange madboder til festivalen bliver brugt mange dieselgeneratorer. Så der er plads til forbedringer.

En grøn fremtid indebærer naturligvis, at arrangementer som Northside Festival og Food Festival ikke skal skaffe energi til scener, madboder mv. via dieselgeneratorer.

Derfor skal vi have sat strøm til festen, madmarkederne og meget mere, så når vi - på den anden side af corona - igen kan slå os løs, så kan det ske uden støjende og forurenede dieselgeneratorer.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Frosten stoppede igen letbanen: Trods varsler fra DMI fik kulden frit spil

Danmark

Fund af corona-virus i hunde og katte: Fødevarestyrelsen afliver katte på minkfarm

AGF For abonnenter

Kommentar: Sportschefen er smuttet, men det betyder ikke, at AGF skal trække håndbremsen

Annonce