Annonce
Aarhus

Esporten er for alvor landet i Aarhus: AGF Esport med ambitioner

Foto: Henning Bagger/Scanpix

Et halvt år efter at AGF introducerede sine egne esportshold er klubben ved at være landet på de digitale fødder, og nu er man klar til at lægge yderligere et niveau på.

AARHUS: I starten af 2018 fik AGF syv nye talenter ind i folden, som der var store forventninger til. Det skete med lanceringen af AGF Esport, som skulle sørge for at De Hviie også spiller med digitalt. Talenterne skulle spille på to hold: et i fodboldspillet FIFA og et i skydespillet Counter-Strike: Global Offensive, som går under det borgerlige navn CS:GO.

- Vi har jo startet det med de her to ben, og på mange måder er det ligesom at starte et håndboldhold og et fodboldhold samtidig - det er det samme, men så alligevel ikke. Men vi har bygget det op som en sportslig organisation og bidrager med de erfaringer og den viden, vi har som fodboldforretning, siger Dan Jessen, der er direktør for AGF Esport.

Siden er der løbet en del vand gennem den digitale å, der er blevet skiftet lidt ud på holdet og taktikkerne er blevet tilpasset. Så nu er AGF Esport ved at være landet på begge ben, siger Dan Jessen.

- Vi har lært rigtig meget de første 6 måneder og fået sammensat et meget spændende hold med større aldersspredning, hvor talenterne får sparring af ældre kræfter. Vi startede jo op som et talentprojekt, men vi har måttet erkende, at det at udvikle et hold også kræver noget erfaring, som vi blandt andet har fået med vores nye leader (holdets anfører, red.), siger han om CS:GO-holdet.

Annonce

På mange måder er det ligesom at starte et håndboldhold og et fodboldhold samtidig - det er det samme, men så alligevel ikke.

Dan Jessen, direktør i AGF Esport

Fem facts om Esport


  1. Esport er i voldsom vækst. Ifølge en rapport fra 2017 er det samlede antal seere på diverse grene af esport steget fra 134 millioner i 2012 til 335 millioner seere på verdensplan i 2017. I 2020 regner man med at det tal vil ligge omkring 500 millioner.
  2. Det vel nok mest kendte danske hold indenfor CS:GO, Astralis, har indtil videre tjent lige under otte millioner kroner i præmiepenge. I løbet af to år regner man med at den samlede indtjening for branchen overstiger to milliarder dollars.
  3. Mange tænker Counter-Strike og Fifa, når de hører Esport, men faktisk bliver der også afholdt konkurrencer i Tetris, Pokémon og Donkey Kong.
  4. Det danske hold Astralis ligger lige nu nummer et i verden indenfor CS:GO.
  5. Udover AGF har blandt andre OB, FCK, AaB og Brøndby også esportshold.
AGF præsenterede i begyndelsen af 2018 AGF Esport i samarbejde med Systematic. Flere af spillerne er ikke længere på holdet, som nu også har fået mere erfarne kræfter ind. Foto: Axel Schütt

Stadig internationale ambitioner

Det har ellers ikke været den lige vej derhen. I april følte spilleren siNde sig uretfærdigt behandlet og var ude med kritik af klubben og daværende sportschef Michael Rüsz Pedersen, som efterfølgende trådte tilbage fra sin stilling med en stress-sygemelding. En episode, som har været en del af læringsprocessen i AGF Esport, som altså nu er godt på plads ifølge Dan Jessen.

- Vi startede med nogle dygtige talenter, som leverede godt sportsligt, men har efterfølgende konstateret, at det var vigtigere for os at se på hele mennesket bag og vedkommendes værdier, end det var at finde den, der kan skyde hurtigst, siger han.

Og netop den beslutning ser ud til at klæde klubben, lyder vurderingen fra Niels Topp, der er esportsekspert og kommentator for blandt andre DR og det verdensomspændende Dreamhack.

- Der skete nogle ærgerlige ting omkring holdet i den periode, som man ikke kan klandre nogen af de involverede for, men nu virker det til at der er kommet ro på, siger Niels Topp, der også roser AGF Esports præstationer, især indenfor CS:GO.

- De ligger lige udenfor top ti i Danmark, og det er altså en benhård konkurrence - til sammenligning ligger Tricked, der er et stort projekt med Lars Seier i ryggen, nummer syv. Det handler også om, at man er gået fra at have fem talenter til også at få nogen ind med lidt mere erfaring. Man er gået fra at være en slags akademi til et hold med mere gennemslagskraft, siger han.

I AGF er man da også godt tilfreds med præstationerne indtil videre, og ambitionerne lyder stadig på at blive et internationalt tophold indenfor de første tre år.

- Vi ved godt at det er ambitiøst, og nu skal vi jo lige i top 10 i Danmark først, men vi har vores CS:GO hold som er med i "boblerne" til top ti og vores bedste FIFA-spiller ligger lige omkring top tre. Så vi er godt tilfredse, men vil også lægge yderligere lag på, siger Dan Jessen.

Hvorvidt det lykkes for AGF Esport at indfri forventningerne, må tiden vise. Indtil videre kan man følge holdet på både Facebook og Twitter, hvor der jævnligt bliver opdateret med billeder, resultater og andet fra et esportsholds hverdag.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Hellere nedrivning end alibi-bevaring: Randersvej-eksemplet er komisk

Se nu den stakkels ensomme røde murermestervilla på Kalmargade ved Randersvej. Alene tilbage på en kæmpe byggegrund står den bevaringsværdige villa fra 1933 og vidner om et spøjst forløb fyldt med kompromiser. Hærget, brændt, grafittiovermalet. Fire andre bevaringsværdige bygninger på samme byggegrund måtte lade livet, så omdannelsen af området kunne gå i gang og 171 nye lejligheder og 15 rækkehuse snart kan begynde at vokse op af jorden. Men DEN villa skulle blive, så man ikke fra kommunen gav en bygherre grønt lys til uden videre at fjerne fem boliger, som var udpeget som bevaringsværdige. Men var det nu også den rigtige beslutning? Ingen er i hvert fald særligt tilfredse med resultatet, der er spøjst og en smule fjollet, som formand for foreningen Bykultur Aarhus også tidligere har kaldt det. Den omtalte villa er nemlig bevaringsværdig i kraft af den kontekst, den var opført i. Men når hele konteksten forsvinder, og den i stedet bliver omringet af højt nybyggeri, så er bevaringen decideret komisk. Og nu skal den endda død og pine opføres igen, selvom en brand har spist hele 1. sal, loft og tag og den kommer til at fremstå ny og langt fra original.

Aarhus For abonnenter

Socialområdet i Aarhus skal spare 45 millioner kroner: Men politikerne er slet ikke færdige

Aarhus For abonnenter

Ældrerådmand vil ikke af med penge til socialområdet: - Det er da dybt uretfærdigt

Annonce