Annonce
Aarhus

Et år for fuld musik: Music City 2022 tager tråden op, hvor kulturhovedstaden slap

Musikåret 2022 har inklusion og diversitet som overskrift. Music City Aarhus vil gerne involvere borgerne i musikken på nye måder. Her et billede fra den store fælleskoncert i Rådhusparken under Aarhus Festuge 2019. Foto: Michael Svenningsen
2022 kommer på mange forskellige parametre til at stå i musikkens tegn. Foreningen Music City Aarhus fremlagde mandag de foreløbige planer for et år med musik, som også skal række længere ud i fremtiden.
Annonce

AARHUS: - Ambitionerne er store, men jeg ved, at vi kan gøre det sammen, sagde kulturrådmand Rabih Asad-Ahmad (R), da han mandag eftermiddag indledte en online præsentation af initiativet Music City Aarhus 2022.

Projektet fik ved den seneste budgetforhandling en bevilling på 5 mio. kroner fordelt over to år til at realisere visionerne for et år i musikkens tegn.

Music City Aarhus 2022 er udsprunget af kulturhovedstadsåret, der i 2017 var med til at sætte Aarhus på det kulturelle landkort også set med internationale briller.

- I 2017 så vi, hvor stor en 'impact' Aarhus kunne få på verden. Det havde vi nok ikke helt oplevet før. Her fra opstod ideen om, hvad der ville ske, hvis man i et helt år fokuserede på musikken, hvor ville det så bringe Aarhus hen, fortæller Astrid Elbek, bestyrelsesforperson i foreningen Aarhus Music City og formand for Fonden Voxhall.

Diversitet og inklusion er nøgleord for Music City Aarhus 2022, for det er ambitionen at være et vindue for den store mangfoldighed af musik i alle afskygninger og genrer, som findes i Aarhus.

- Samtidig vil vi gerne inkludere borgerne på måder, de ikke tidligere er blevet involveret på. Coronapandemien har vist, at det giver mening i livet at synge sammen, men vil vil også lave anden samskabelse af musik på nye måder, som noget nyt og ekstra, der ligger sig over på det lag af musikliv, der eksisterer i byen i forvejen, siger Astrid Elbek.

Annonce

Musikmiljøet byder ind

Det er tanken, at musikmiljøet i byen kan byde ind med projekter og arrangementer inden for tre kuraterings-grupper: 'talenter og vækstlag', 'de etablerede' og 'samspil med erhvervslivet'.

- Erhvervs- og kulturforum er gået ind i dette samarbejde som deres første projekt. Det betyder, at erhvervslivet bakker op, og det forventer vi os meget af, siger Astrid Elbek, der forventer at der bliver udviklet helt nye koncepter for samspillet mellem musik og erhverv.


2017 var et fantastisk år, og det skal der følges op på, der er 2022 et godt afsæt.

Terje Vammen, bestyrelsesformand i Erhverv Aarhus


Det samme gør Terje Vammen, bestyrelsesformand i Erhverv Aarhus:

- 2017 var et fantastisk år, og der skal følges op på det, der er 2022 et godt afsæt. Vi er med, fordi vi gerne vil fremme både udviklingen af kultur og erhverv i Aarhus. Musikken i Aarhus er ikke kun kultur men også erhverv. Med Music City Aarhus 2022 kan vi også få det frem, sagde Terje Vammen på informationsmødet.

Men til forskel for 2017 rækker ambitionerne rækker længere end til 'et musikår'. Foreningens vision er, at 2022 blot bliver startskuddet.

Music City Aarhus forventer at kunne åbne op for ansøgningsprocessen i begyndelsen af 2021.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Dagens corona-tal i Aarhus: Et skridt frem søndag og et tilbage mandag

AGF

Tilfreds AGF-træner efter nederlag: - Nogle gange er det vigtigt at forstå, hvilket niveau det her foregår på

Annonce