Annonce
Aarhus

Et år mere til stadsarkitekten: Stephen Willacys kontrakt forlænges

Stadsarkitekt Stephen Willacy har jobbet til og med 2020 efter at Teknik og Miljø har forlænget hans kontrakt. Foto: Axel Schütt
Stephen D. Willacy kan se frem til sit ottende år som stadsarkitekt i Aarhus.

AARHUS: Stadsarkitekt i Aarhus Kommune Stephen D. Willacy har fået forlænget sin åremålsansættelse således, at han bliver på posten frem til udgangen af 2020.

Dermed kan den engelskfødte stadarkitekt se frem til at få sit ottende år på posten i Aarhus. Han blev ansat 25. juni 2012 på en 5-årig åremålsansættelse. Ansættelsen blev i juli 2017 forlænget med to år til udgangen af 2019, og er nu altså blevet yderligere forlænget.

En åremålsansættelse kan maksimalt være på i alt ni år, hvorefter der skal være et fornyet opslag. Med forlængelsen af den nuværende åremålsansættelse bliver der bedre tid til at vurdere, hvordan den fremtidige rolle for stadsarkitekt-embedet skal se ud, meddeler Magistratsafdelingen for Teknik og Miljø. Eksempelvis Odense og Aalborg har organiseret sig med andre modeller.

Annonce

"Utroligt glade"

En forlængelse muliggør desuden, at en række igangværende projekter, som rækker ind i 2020, kan afsluttes under ledelse af den nuværende stadsarkitekt.

- Vi har været utrolig glade for Stephens Willacys indsats gennem mange år. Og i stedet for at sætte en ny ansøgningsrunde i gang, har vi valgt at benytte hans kompetencer i yderligere et år – som vi har mulighed for – og samtidig få lidt ekstra tid til at overveje, om vi skal organisere os på samme måde fremover, siger rådmanden for Teknik og Miljø, Bünyamin Simsek.

Han peger på, at Odense og Aalborg har organiseret sig med andre modeller. Men rådmanden uddyber, at det ikke er fordi, han har en konkret ny model i tankerne for Aarhus.

- Som udgangspunkt er jeg klar til at fortsætte den samme model, hvor stadarkitekten er faglig sparringspartner for direktøren og Teknik og Miljø, hvor hans opgave er at afkode den retning byrådet sætter. Det synes jeg i det store hele er lykkedes. Stephen Willacy har leveret, og jeg er meget tilfreds med resultaterne, siger Büynamin Simsek.

Han finder også, at modellen med åremålsansættelse frem for fast ansættelse af en stadarkitekt er god, fordi han mener, det tilfører embedet mere dynamik.

Magistraten har på sit seneste møde også godkendt forlængelsen af Stephen Willacys ansættelse.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Parkering på fiskerihavnen. Er vi blot en stime gubbier i akvariet?

Det forekommer mig ret bizart, at to rådmænd offentligt diskuterer, hvem der mon er skyldig i den ene fejl efter den anden, samtidig med at vi borgere blot ser på cirkusset. Det var i ingens interesse, at parkeringsforholdene blev ændret på Fiskerihavnen. Men af en eller anden finurlig bureaukratisk grund ændrede man det uden argumentatorisk grund. Vi så det også med projekt Aarhus Folkepark, hvor der heldigvis blev oprettet borgergrupper mod indgriben i vores grønne områder. Burde det overhovedet være nødvendigt at oprette protestgrupper? Burde borgerdemokrati/-inddragelse ikke være en ren selvfølge? Heldigvis landede Lind Invest og Salling Fondene lidt ro på bølgen i akvariet. Men også her går det stærkt, og før vi fik set os om, hed projektet pludselig Kongelunden. Jo, demokratiets vej i akvariet vil ingen ende tage. Gubbierne svømmer konstant rundt og følger bare strømmen af fodringen fra oven. Det er, som om byrådets aktører i akvariet helt har glemt, at de er medaktører og skal varetage miljøet i vandet til gavn for alle. Det kunne være ønskeligt, at man lyttede noget mere til borgerne og stillede dem overfor flere valg, så det ganske enkelt var flertallet, der havde en sidste stemme, i forhold til om det skal være den ene eller den andens byudviklers forslag, der bliver realiseret i de forskellige enormt store projekter, der skal udvikle byen. Vi skal alle være her, og vi skal alle behandles med respekt.

AGF

AGFs cheftræner efter 3-1-sejr i Midtjylland: - Jeg er sindssygt stolt

Annonce