Annonce
Debat

Et ønske: God hjælp uden stress til alle fødende

"For Alternativet er det vigtigt, at vi skaber et graviditetsforløb på borgerens præmisser – at den gravide bliver opfattet som ekspert i eget liv og det vigtigste omdrejningspunkt for den løbende dialog og fælles beslutningstagen", skriver Mira Issa Bloch. Arkivfoto: Dorthe Ørsig/Ritzau Scanpix
Annonce

DEBAT: Antallet af gravide med sociale, medicinske eller psykologiske problemstillinger af mere kompleks karakter vokser. Det viser en ny undersøgelse. Det sætter et stort pres på svangreomsorgen. I den situation er det vores ansvar at sørge for, at man trygt kan føde.

For Alternativet er det vigtigt, at vi skaber et graviditetsforløb på borgerens præmisser – at den gravide bliver opfattet som ekspert i eget liv og det vigtigste omdrejningspunkt for den løbende dialog og fælles beslutningstagen.

I forhold til sårbare gravide og familier med særlige udfordringer af helbredsmæssig, psykisk eller social karakter er det vigtigt med en tidlig opsporing og helhedsorienteret indsats. Her har vi et stort ansvar. Vi skal tilbyde individuelt tilpassede indsatser og særlige tilbud i forhold til støtte, rådgivning og opfølgning.


Jeg vil holde et vågent øje med begge udfordringer for at sikre, at gravide og børn i Danmark får den bedst mulige fødsel.


Og når vi kan se, at gruppen med disse udfordringer vokser, må jeg råbe vagt i gevær. For vi skal stadig kunne sikre en tryg fødsel.

Derfor vil jeg arbejde på at få større indblik i, hvordan man ruster sig til at levere en god oplevelse for de fødende, samtidig med at opgaven vokser.

Derudover skal der også være ro omkring en graviditet – og der skal være ressourcer nok til, at den gravide ikke føler sig skubbet igennem systemet i et ubehageligt højt tempo.

Derfor holder vi i Alternativet også skarpt øje med, at cirka en fjerdedel af gravide får sat deres fødsel kunstigt i gang. Selvfølgelig skal det være muligt der, hvor der er et akut behov. Men det skal ikke være en del af en effektivisering, der kræver, at alting skal gå hurtigere og hurtigere.

Jeg vil holde et vågent øje med begge udfordringer for at sikre, at gravide og børn i Danmark får den bedst mulige fødsel.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Coronavirus

Live: Partier afviser regeringens forslag om øget brug af mundbind

Sport

Kommentar: Knips, knips. Bakken Bears har i det skjulte skrevet dansk sportshistorie

AGF For abonnenter

Og her så nogle af de ting, vi har lært af de første AGF-testkampe

Annonce