Annonce
Kultur

Et af 1990ernes store engelske navne kommer til Aarhus

Suede kommer til Aarhus næste år, hvor de spiller på Train 6. maj. Foto: Dean Chalkley
Engelske Suede gæster Train i Aarhus 6. maj næste år, hvor de blandt andet spiller hele "Coming Up" albummet fra 1996.

AARHUS: Et af 1990ernes helt store engelske bands, Suede, lægger vejen forbi Aarhus til næste år. Bandet, der her skrevet hits som "Trash", "Beautiful Ones", "Filmstar", "The Wild Ones" og "Animal Nitrate", skulle have spillet i år i København.

Den totalt udsolgt koncert blev dog aflyst på grund af corona og i stedet har Suede nu valgt at tilføje en række ekstra koncerter, når de vender tilbage til scenen i 2022. Udover to koncerter i København til maj, så har gruppen tilføjet fire ekstra shows i resten af Danmark.

Et af dem finder sted på Train i Aarhus 6. maj, hvor gruppen vil spille "Coming Up" albummet fra 1996. En plade, der solgte 1,5 millioner og sendte hele fem singler ind på den engelske top 10. Eksempelvis "Trash" og "Beautiful Ones".

Annonce

Bedst sælgende debut

Suede debuterede i 1993 med deres selvbetitlede debutplade, som endte med at blive det årtis hurtigst sælgende debutplade i England. Året efter udkom "Dog Man Star", men det var med "Coming Up" i 1996, at gruppen fik sit helt store kommercielle gennembrud og blandt andet blev nomineret til årets album ved Mercury Prize i 1997.

Suede spiller hele Coming Up albummet fra 1996 på deres kommende turne.

Suede ramte ikke helt samme højder på de efterfølgende plader og valgte i 2003 at tage en pause fra bandet. Gruppen vendte tilbage  i 2010, hvor de spillede en række koncerter over det meste af Europa. I 2013 udgav de comebackalbummet "Bloodsports" og har siden hen udgivet yderlige to plader, ligesom der er tale om, at bandet skulle have nyt materiale på vej.

Live er Suede en helt speciel størrelse. Med den karismatiske sanger Brett Anderson i front er der altid garanti for et medrivende show, når englænderne indtager scenen. Et sceneshow, der længe har nyt stor status i Danmark, hvor Suede altid har haft et stort publikum.

Billetsalget til koncerten på Train begynder 23. april klokken 10.00 og billetterne koster 470 kroner.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
AGF

AGF ændrer i historiebøgerne: - Det er respektløst over for tidligere spillere

Aarhus For abonnenter

Vi skal gøre op med tøjspild: Klædeskabet er fuldt af klimasyndere

Annonce