Annonce
Erhverv

Wassim Hallal og Frederikshøj har lavet millionoverskud på trods af corona: - Jeg nægter at lave røde tal

Wassim Hallal og Frederikshøj gav overskud i 2020 til trods for corona. Foto: Axel Schütt
For 14. gang i træk laver Michelin-restauranten Frederikshøj overskud på trods af nedlukning og forkortede åbningstider.

AARHUS: 2020 var formentlig et af de værste år nogensinde for restaurantionsbranchen.

Skiftende nedlukninger, øgede afstandskrav og kortere åbningstider, gjorde det svært for både caféer og Michelin-restauranter at klare sig igennem året.

Alligevel har Frederikshøj på Oddervej formået at komme ud af 2020 med et overskud.

Overskuddet efter skat landede på 2,8 millioner kroner, og dermed har Wassim Hallal og hans hold lavet sorte tal 14 gange i træk.

Et resultat, som ejeren selvsagt er stolt af.

- Jeg har vidst det i nogle måneder, men jeg er super stolt over det. Vi knokler, når vi får lov, og det er flot gået af hele teamet, fortæller Wassim Hallal til Århus Stiftstidende.

Annonce

Hvordan er det muligt?

At den et-stjernede Michelin-restaurant overhovedet kan komme ud med et overskud med så mange måneder uden drift, skyldes blandt andet regnskabsåret.

Frederikshøjs regnskabsår løber nemlig fra oktober til oktober, og derfor har man de første fem måneder med normal drift.

- Da coronaen ramte i i foråret, fik vi slettet mange ting i kalenderen, og dermed forsvinder der også noget omsætning. Men Jeppe (restaurantchefen, red.) og jeg var hurtige til at lave damage control, så vi kunne køre maskinen på lavt blus, så vi mistede minimale udgifter, siger Wassim Hallal.


Jeg har ikke fået lov at tjene penge endnu. Og vi er selvfølgelig helt afhængige af, hvornår vi kan åbne op, men jeg nægter at lave røde tal

Wassim Hallal


Da man igen kunne åbne op i 2020, gik der heller ikke lang tid, før bogen var booket helt op flere måneder frem.

Det fremgår desuden af regnskabet, at Frederikshøj i løbet af året modtog 1,5 millioner kroner i corona-kompensationer.

Annonce

Nægter at lave røde tal

Til gengæld kan næste års regnskab blive endnu sværere at lave positive resultater på.

- Jeg har ikke fået lov at tjene penge endnu. Og vi er selvfølgelig helt afhængigt af, hvornår vi kan åbne op, men jeg nægter at lave røde tal, lyder der fra Wassim Hallal, der er eneejer og direktør i Frederikshøj.

Allerede nu har man haft lukket længere tid end sidste år, men håbet er, at det kan gå stærkt, når der bliver åbnet for restauranterne igen.

- Vi håber, at vi igen får fyldt kalenderen hurtigt, så mon ikke vi kommer positivt ud af året alligevel.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Der er noget ravruskende galt: Læserstorm satte avisen på sporet af fejl i corona-udmelding fra Sundhedsstyrelsen

Kultur

Syv danske festivaler står sammen: Ikke realistisk med festivaler før sidst på sommeren

AGF For abonnenter

Kampen kort: Når tilskuerne er på plads i Aarhus, ligner AGF et helt andet hold

Annonce