Annonce
Aarhus

Et bedre sexliv for kun 14 kroner

Sexolog Anne Meelsen satser på, at mange mennesker ønsker et bedre sexliv. Foto: Jens Thaysen.

Ny app skal puste liv i danskernes sexliv.

Aarhus-sexologen Anne Meelsen hjælper dig til et bedre sexliv med din smartphone. Ja, altså ikke med selve telefonen, men ved hjælp af en app, der netop er blevet tilgængelig i Apples App Store. Her øser hun, sammen med sin norske kollega Trond Daae-Johansen, af mange års erfaring fra deres klinikker i Oslo og i Aarhus.

Men skal man så have telefonen ved hånden under selve kønsakten?

»Nej, det skal man ikke, men man kan hente inspiration og finde guider til en række forskellige problemstillinger i appen,« fortæller Anne Meelsen.

Annonce

Hun viser den frem - appen altså. Den har form som et spørgsmålstegn og hedder »Sexproblem«.

»Har man for eksempel præstationsangst, når man skal være sammen med en pige - er man måske bange for at komme for hurtigt, er der hjælp at hente,« siger hun og viser afsnittet med »start stop teknikken«, der kan hjælpe på det problem.

Det var Anne Meelsens teenagesøn, der fostrede ideen om at nå ud til den unge generation via en smartphone-applikation. Nutidens unge famler ikke i blinde, når det glæder det tekniske, det sørger medierne og internetpornoen for. Det er helt andre problemstillinger, forældrene skal snakke med deres børn om end blomsterne og bierne.

»Opgaven i dag er en anden end før i tiden. Noget af det, vi skal snakke om, er, hvor vores personlige grænser går. Hvad er normalt, og hvordan man passer på sig selv? Man skal have mod til at sige både til og fra,« fortæller hun.

Det gælder også for far og mor.

»Vi kalder det for »use it or lose it«. Hvis ikke man bruger sit sexliv, så mister man det - det gælder i alle aldre.«

Hvis mor har hovedet fuld af rengøring, madpakker og sure sokker, der skal vaskes, kan appens afsnit om mindfulness og positiv psykologi måske hjælpe.

»For at få et godt sexliv handler det om at være krop - om at slippe kontrollen. Mange har store udfordringer med at have lyst til og nyde sex. Positiv psykologi handler om at fokusere på det, man har succes med, frem for det, der ikke lykkes. Vi bliver gode til det, vi træner. De erfaringer kan vi så bruge til de mere udfordrende ting i parforholdet,« fortæller sexologen.

Men kan I leve af at sælge en app til kun 14 kroner?

»Vi satser på, at mange mennesker gerne vil have et bedre sexliv. Appen er den første af sin slags, og så findes den på både norsk, dansk og engelsk,« fortæller hun.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Østjylland

Nedlukning truer: Coronaen spreder sig på Djursland

Annonce