Annonce
Byudvikling

Et byggeri alle er glade for? Gammelt supermarked bliver til nye etageboliger

Denne bygning ved Skejbygårdsvej, der tidligere lagde lokaler til en Aldi-forretning, bliver erstattet af omkring 40 lejligheder. Foto: Kristoffer Krogh Kiesbye
En tidligere Aldi-butik ved Skejbygårdsvej i Vejlby-Risskov bliver omdannet til omkring 40 lejligheder med ny lokalplan, som både grundejerforening, bygherre og forvaltningen er tilfredse med.

AARHUS: Der er ingen borgerprotester, ingen utilfredse læserbreve i lokalmedierne, ingen dynger af indsigelser mod den lokalplan på Skejbygårdsvej i Vejlby-Risskov, som ventes vedtaget snart.

Faktisk er der lutter tilfredshed fra alle involverede aktører. Det skriver det hyperlokale medie RisskovLIV.

For bygherren KAUP ønsker at jævne en tidligere Aldi-butik, der har været lukket i en årrække, for i stedet at opføre en etagebolig i fire etager med omkring 40 lejligheder i blandet størrelse. Det må siges at være et positivt alternativ til det nu tomme supermarked, mener Kaj Jochumsen, der er formand for Grundejerforeningen Vejlby Parken.

Annonce

- Bygningen har nok ligget tom i fem år, og et eller andet skulle der ske, for man kan ikke bare fjerne en bygning fra verdensrummet. Tænk også bare på, hvordan den tidligere IBM-bygning så ud, inden den blev jævnet. Vi frygtede, at det samme skulle ske her, siger Kaj Jochumsen og henviser til IT-gigantens tidligere domæne nær Risskov Gymnasium, som blev hårdt medtaget af hærværk med årene.

Føler sig inddraget

Borgerinddragelsen - eller manglen på samme - har ofte været et kritikpunkt, når nye lokalplaner er blevet vedtaget i hele kommunen og ikke mindst i Vejlby-Risskov gennem de seneste år. Den oplevelse deler Kaj Jochumsen dog ikke i dette tilfælde. I stedet føler formanden, at han og foreningens medlemmer er blevet hørt.

Visualiseringen viser, hvordan den kommende etageboligs facade kommer til at se ud på fronten og bagved. Foto: Lokalplan 1157/Aarhus Kommune

Da bygherren eksempelvis ønskede en femte etage, sagde grundejerforeningen Vejlby Parken "ellers tak". Det indrettede man sig efter.

- Vi har været involveret i processen gennem de sidste fire år og haft adskillige møder med Aarhus Kommune og bygherre. Kommunen har haft en mening, bygherre har haft nogle ønsker, og det har vi også, men vi har i den grad været med til at præge lokalplanen. Vi kan godkende den og synes, det er en god ide, siger Kaj Jochumsen.

Annonce

Intet odiøst

Direktøren for KAUP, Ulrik Poulsen, kan heller ikke klage, selvom en lokalplansproces på fire år kan virke som lang tid, nu hvor der ingen gnidninger eller konflikter har været undervejs.

- Der er ikke nogen odiøs forklaring på tiden. Vi har haft en grundejerforening, der skulle tales med, og de har skullet være ansvarlige over for sine medlemmer. Der har været mange møder frem og tilbage, så det kan tage lang tid at nå fra A til B. Det er der ikke noget usædvanligt i, siger Ulrik Poulsen og tilføjer:

- Jeg vil sige, vi har haft et fremragende samarbejde med både kommune og grundejerforening. Det er ikke deres skyld, det har taget så lang tid. Lokalplaner er bare en omstændelig affære.

En øjebæ lige nu, mener de lokale, som glæder sig over, at der sker noget nyt med bygningen, der ligger ud mod Skejbyvej. Foto: Google Streetview

Han venter nu på, at lokalplanen bliver godkendt, så man kan søge om byggetilladelse. Når den først er på plads, står KAUP klar med nedbrydningskuglen til at jævne den gamle Aldi-butik. Derefter forventer bygherren, at det vil tage cirka halvandet år, før de nye boliger er færdigbyggede.

Annonce

Usædvanligt forslag

At få lokalplanen vedtaget burde blive en formalitet. Det planlagte byggeri minder både i højde, drøjde og arkitektonisk om bebyggelserne i lokalområdet, og der er som bekendt ingen borgere, der føler sig trådt under fode. Derfor ender forslaget næppe på dagsordenen for et byrådsmøde.

Ifølge Lene Damgaard, der er byplanlægger for Aarhus Kommune og projektansvarlig på dette byggeri, vil forslaget efter alt at dømme havne på rådmanden for Teknik og Miljø, Bünyamin Simseks (V,) bord. Byrådet i Aarhus Kommune har tidligere vedtaget, at mindre og ukontroversielle lokalplaner kan godkendes på denne måde.

- Vi synes, byggeplanerne er en god ide. Ingen parter er utilfredse, og der har været en tæt dialog med grundejerforeningen. Forslaget overholder kommuneplanens rammer, og derfor er det meget normal administrationspraksis, at den kan blive vedtaget af rådmanden. Teknisk Udvalg bliver informeret derom, fortæller Lene Damgaard.

Her kan du se beliggenheden på det kommende byggeri ved Skejbygårdsvej.Foto: Lokalplan 1157/Aarhus Kommune

Fik vi sagt, at der ingen utilfredse høringssvar var?  Blandt de fem indsigelser, der kom, var der en enkel borger, der gerne ville udtrykke sit ønske om, at støjen fra byggeriet holdes inden for tidsrummet 09.00 til 23.00.

Ifølge Lene Damgaard har hun i sinde at forsyne føromtalte borger med det kommunale nummer, man klager til, hvis reglementet for byggestøj ikke overholdes.

Artiklen er tidligere blevet bragt i RisskovLIV, der er et nyt hyperlokalt nyhedsbrevsmedie, som du kan tilmelde dig gratis her.

Annonce
Aarhus For abonnenter

På fem år har otte mennesker mistet livet i Aarhus Havn: Far til druknet efterlyser mere sikkerhed

Danmark

Torsdagens coronatal: Rekordmange tilfælde - smittetal runder 40.000

Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv For abonnenter

Bundsgaard topper Stiftens Magtliste: Her er borgmesterens bud på, hvem der ellers er magtfulde i Aarhus

Livsstil For abonnenter

Tegnestue på kajkanten: Anders er med i kampen om at designe Danmarks næste klassiker

Byudvikling

Beboerne stemt ned: Boligblokke i 'hård ghetto' skal jævnes med jorden

Debat

Stiften mener: Hvor mange skal dø, før kommunen vil sikre havnen?

Thulesen Dahl: Pia Kjærsgaard skal ikke ind i ledelsen af DF

Erhverv For abonnenter

Her er de mest magtfulde personer i Aarhus: Se Stiftens Magtliste fra nummer 10 til 1

Aarhus

På trods af corona og isolation: Sexsygdom spreder sig i Aarhus

Mens smitten raser i daginstitutioner: Hver tredje ansat mangler fortsat sidste vaccinestik

Debat

Byudviklingen løber amok i Risskov: Vi glæder os til at se, hvad du dur til, Steen Stavnsbo

Aarhus For abonnenter

Skoler og institutioner under ekstremt pres: Flere steder er mere end halvdelen af de ansatte ramt af sygdom

Alarm 112

Voldsomt færdselsuheld i nat på E45: Lastbil bragede ind i bil på nødsporet

Annonce