Annonce
Sport

Et forspring på 13 point og en lille røvfuld

Michel Diouf og Bakken Bears vandt med 13 point i Leicester. Foto: FIBA

Med et nederlag på maksimalt 12 point til Leicester Riders er Bakken Bears videre til anden kvalifikationsrunde til Champions League.

Annonce

BASKETBALL: Det sker - så vidt vides - ikke hver dag, at en NBA-spiller følger Bakken Bears.

Men det gjorde DeVaughn Akoon-Purcell torsdag, da de århusianske bjørne besejrede Leicester Riders 90-77 i den første af to kampe i Champions League-kvalifikationen.

Via diverse kanaler på sociale medier heppede amerikaneren, der så kampen fra den anden side af Atlanten.

Opbakningen fra den tidligere bjørn og nuværende Denver Nuggets-spiller varmer gives vis klubben fra nordbyen, men det var også en understregning af, at han netop ikke er at finde inde på banen længere.

Til den nye sæson har Bakken Bears skiftet en håndfuld profiler.

Det betyder en del arbejde fra trænerstaben på at få den nye flok til at fungere lige så godt, som holdet i foråret, der nåede hele vejen til semifinalen i Europe Cup.

Og overordnet var head coach Steffen Wich da også godt tilfreds med præstationen i Leicester mod de engelske mestre, men ...

- Vi var i kontrol og førte med 23 point, og så er det selvfølgelig lidt træls at tabe 5-15 til sidst. Men der var rigtig mange gode momenter, og som en helhed var det en god præstation. Vi skal lige stramme den lidt og finde ud af, hvordan vi afslutter sådan en kamp bedre. Der er lidt at arbejde med, og det er jo også godt nok.

Returkampen mod Leicester Riders spilles allerede lørdag, mindre end to døgn efter det første opgør.

Derfor har trænerstaben ikke meget tid til at træne med spillerne, men der er blevet delt en lille røffel ud for at undgå, at forspringet på 13 point ikke bliver smidt i Aarhus.

- Det tager noget tid at vænne sig til Mathias Bachs (associeret head coach, red.) og mit koncept. Spillerne er godt på vej. Men der er også nogle udfald. Ét er, om man har kompetencerne til det, og noget andet er, om man vil det. Som træner kan man ikke skælde ud, hvis de mangler kompetencerne, men hvis de mangler viljen, så skal de have en røvfuld. Og torsdag var der et par situationer her og der, hvor der manglede noget intensitet. Derfor er jeg også meget nervøs for kampen lørdag. Leicester sluttede af med et forsvar, vi havde problemer med. Så jeg håber, at der kommer mange mennesker i hallen, fordi vi har behov for opbakningen, siger Steffen Wich.

Det er klokken 16.00 i Vejlby-Risskov Hallen, at de to hold finder ud af, hvem der går videre til anden af i alt tre kvalifikationsrunder til Champions League.

De, der er forhindret i at komme i hallen - for eksempel fordi, de bor i Denver, Colorado - kan se kampen på streamingtjenesten Fanseat.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Spis ordentligt!

Annonce