Annonce
Østjylland

Et friskt pust mht. ny lufthavn

LÆSERBREV: Hvor længe vil de involverede kommuner bliver ved med at putte millioner i et bundløst hul som Tirstrup Lufthavn?

Store virksomheder som eksempelvis Vestas flytter fra området. Nye virksomheder vil ikke etablere sig her pga. manglen på direkte flyforbindelse til Europa. Store arrangementer i Aarhus kræver en direkte flyforbindelse til udlandet.

En undersøgelse af mulighederne udpegede Flensted som den absolut bedste placering med 1,5 mio. kunder inden for en radius af 50 km. Flensted vil være væsentlig billigere at etablere end alternativet Kirstinesminde. Ingen problemer med højspændingskabler og et helt plant areal parallelt med motorvejen.

Med hensyn til støj er moderne fly kraftigt støjdæmpende, og en startbane i retning øst-vest er ideel for flytrafik. En påtænkt landingsbane langs motorvejen vil være en god "fodring" til Flensted.

Det tager en time til Billund og to timer til Aalborg, men det skal ganges med to, da man nok også skal hjem igen. Med en placering af lufthavnen i Flensted sparer man brændstof og mindsker udledningen af CO2.

Niels Hausgaard og Skanderborg Byråd: Det er ikke altid, de fleste er de bedste, men bare de fleste.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Ansat på Aarhus Universitetshospital er smittet med coronavirus: 30 personer sættes i karantæne

Aarhus For abonnenter

Åh nej: Susanne havde lige købt kolonihavehus - så kom vandet

AGF

Skuffet AGFer arrig på banen: Godt, at de river det lort op nu

Annonce