Annonce
Kultur

Et godt år for Aarhus Teater

Sæsonen 2016/17 blev rigtig god på Aarhus Teater på flere parametre. Teatret høstede ros for blandt andet forestillingen "Erasmus Montanus", med Andreas Jebro i hovedrollen, som indbragte teatret tre Reumertpriser. Pressefoto

Fem Reumertstatuetter, bedste billetsalg i 13 år og plus på bundlinjen. Aarhus Teater har lige afleveret årsregnskab og kan se tilbage på en god sæson i 2016/17.

Aarhus: 114.000 publikummer satte sig i teatrets plyssæder i forrige sæson. Det er en stigning i publikumsantallet på 8.920 i forhold til sidste sæson og giver det bedste billetsalg i 13 år.

Derudover har teatret tiltrukket 12.600 besøgende fra andre aktiviteter som rundvisninger, AT Ekstra og Aarhus Teaters læringsafdeling (ATL).

Det blandt andet Christian Lollikes "Erasmus Montanus", der blev set af 18.600 og spillede for udsolgte huse fra premierestart, som er med til at give de gode resultater. Sæsonens andre højdespringere var familieforestillingen "Fakiren fra Bilbao", som blev set af 21.000 og musicalen "Jesus Christ Superstar" med 25.000 solgte billetter.

Billetindtægterne sted til 15,6 mio. kroner, hvilket er en forbedring på 2,7 mio. kroner i forhold til sæsonen før.

Tallene viser også at teatret lavede lidt færre egenproduktioner i forhold til året før - 15 produktioner mod 18 i 2015/16 - til gengæld er antallet af opførelser steget fra 395 til 407, så forestillingerne blev vist flere gange. Teatret havde besøg af syv gæstespil mod ni den forrige sæson.

Annonce
"Jesus Christ Superstar" blev sæsonen 2016/17's højdespringer. 25.000 så forestillingen på Aarhus Teater. Teatret øgede publikumsantallet til 114.000, hvilket er en stigning på 8.920 i forhold til sæsonen 2015/16. Foto: Axel Schütt

Flere priser

Ikke mindre end fem Reumertstatuetter kunne Aarhus Teater hente hjem fra prisuddelingen i juni. Teatret tog blandt andet prisen for Årets Bedste Forestilling med "Erasmus Montanus", som var produceret i samarbejde med Christian Lollikes teater Sort/Hvid. Det samme var "Living Dead", som også modtog to Reumertpriser, blandt andet Årets Særpris.

- Flere og flere besøger Aarhus Teater og jeg er stolt over, at vores forestillinger generelt har haft et højt kunstnerisk niveau, hvilket jo også har indbragt os anerkendelse fra blandt andet Reumert-juryen. Det er som om, der overordnet har været konsensus mellem kritikernes og publikums positive oplevelser af vores repertoire, og det glæder mig meget, siger teaterdirektør Trine Holm Thomsen i en pressemeddelelse.

Samme glæde vækker årsregnskabet i teatrets bestyrelse:

- Jeg er meget tilfreds med udviklingen på Aarhus Teater, hvor vi både har kunstnerisk og publikumsmæssig fremgang. Vi producerer meget og har mange vigtige sideaktiviteter, vi har et godt tag i det østjyske publikum - og jeg er særligt tilfreds med, at hver tredje af vores publikum er under 25 år. En sund økonomi er en forudsætning for, at vi kan udforske og udvikle scenekunsten, og det synes jeg, vi er godt i gang med, lyder det fra bestyrelsesformand Henning Kjærsgaard i pressemeddelelsen.

Samlet set fik Aarhus Teater et overskud på 245.000 kroner i sæsonen 2016/17 og har en egenkapital på 11 mio. kroner.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Århusiansk syrienkriger anholdt ved ankomst til Danmark

Læserbrev

Læserbrev: Socialdemokratiet vil gerne være med

Socialdemokratiet ønsker naturligvis at være med til at præge udviklingen i Odder Kommune. Derfor er vi også næsten hvert år med i budgetforlig. Desværre ikke i år. Det, der skiller, er især grønthøstermetoden forklædt som "hverdagseffektiviseringer", manglende satsning på grøn og bæredygtig udvikling og detailstyring på fagområderne. Med detaljerede retningslinjer og puljer udstråler budgetforliget desværre mistillid til medarbejderne. Det er New Public Management og djøfisering, når det er værst. Hverdagseffektiviseringerne, puljerne og flere eksempler på beslutninger, der ikke føres ud i livet, tegner et billede af en kommune, der er ved at gå i stå. Politikere, der ikke tager ansvar for udviklingsretningen. Og ikke tager ansvar for at rette økonomien op i tide. Ved sidste års budgetlægning blev det vedtaget, at der skulle udarbejdes et udviklingskatalog over mulige smarte investeringer/besparelser. Det er ikke udarbejdet. Ved 2. behandling af budgettet argumenterede borgmesteren for, at der ikke er afsat nye penge til energibesparende foranstaltninger, fordi penge i sidste års budget ikke er brugt. Eksempler blandt flere på manglende tempo og vilje til at udføre byrådets beslutninger. Det hjælper ikke at give forvaltningen skylden, ansvaret ligger entydigt hos borgmesteren. Manglerne i forhold til grøn og bæredygtig udvikling har fået mindre opmærksomhed. Lone Jakobi trak forskellen op således: "Sølle halvanden millioner kroner har I fundet til grøn og bæredygtig omstilling i Odder Kommune - over fire år! (...) Men derfra, da finder I ingenting. Som i absolut ingenting. Og I stopper endda det vigtige arbejde med energirenoveringer." Til sammenligning har Socialdemokratiet i sit budgetforslag fundet otte millioner kroner. Socialdemokratiet vil gerne tilbage til samarbejde over midten. Men det forudsætter, at borgmesteren leverer på byrådets beslutninger og herunder ikke mindst det omstillingskatalog, som også hans forligspartnere har bestilt. Der er brug for seriøs prioritering og handling, hvis vi skal rette op på både økonomi og kernevelfærd og samtidig bidrage til en grøn og bæredygtig udvikling.

AGF

Målfest, sejr og ny optimisme: Her er hele dækningen af AGF-Sønderjyske

Annonce