Annonce
Kultur

Et godt år for Aarhus Teater

Sæsonen 2016/17 blev rigtig god på Aarhus Teater på flere parametre. Teatret høstede ros for blandt andet forestillingen "Erasmus Montanus", med Andreas Jebro i hovedrollen, som indbragte teatret tre Reumertpriser. Pressefoto

Fem Reumertstatuetter, bedste billetsalg i 13 år og plus på bundlinjen. Aarhus Teater har lige afleveret årsregnskab og kan se tilbage på en god sæson i 2016/17.

Aarhus: 114.000 publikummer satte sig i teatrets plyssæder i forrige sæson. Det er en stigning i publikumsantallet på 8.920 i forhold til sidste sæson og giver det bedste billetsalg i 13 år.

Derudover har teatret tiltrukket 12.600 besøgende fra andre aktiviteter som rundvisninger, AT Ekstra og Aarhus Teaters læringsafdeling (ATL).

Det blandt andet Christian Lollikes "Erasmus Montanus", der blev set af 18.600 og spillede for udsolgte huse fra premierestart, som er med til at give de gode resultater. Sæsonens andre højdespringere var familieforestillingen "Fakiren fra Bilbao", som blev set af 21.000 og musicalen "Jesus Christ Superstar" med 25.000 solgte billetter.

Billetindtægterne sted til 15,6 mio. kroner, hvilket er en forbedring på 2,7 mio. kroner i forhold til sæsonen før.

Tallene viser også at teatret lavede lidt færre egenproduktioner i forhold til året før - 15 produktioner mod 18 i 2015/16 - til gengæld er antallet af opførelser steget fra 395 til 407, så forestillingerne blev vist flere gange. Teatret havde besøg af syv gæstespil mod ni den forrige sæson.

"Jesus Christ Superstar" blev sæsonen 2016/17's højdespringer. 25.000 så forestillingen på Aarhus Teater. Teatret øgede publikumsantallet til 114.000, hvilket er en stigning på 8.920 i forhold til sæsonen 2015/16. Foto: Axel Schütt
Annonce

Flere priser

Ikke mindre end fem Reumertstatuetter kunne Aarhus Teater hente hjem fra prisuddelingen i juni. Teatret tog blandt andet prisen for Årets Bedste Forestilling med "Erasmus Montanus", som var produceret i samarbejde med Christian Lollikes teater Sort/Hvid. Det samme var "Living Dead", som også modtog to Reumertpriser, blandt andet Årets Særpris.

- Flere og flere besøger Aarhus Teater og jeg er stolt over, at vores forestillinger generelt har haft et højt kunstnerisk niveau, hvilket jo også har indbragt os anerkendelse fra blandt andet Reumert-juryen. Det er som om, der overordnet har været konsensus mellem kritikernes og publikums positive oplevelser af vores repertoire, og det glæder mig meget, siger teaterdirektør Trine Holm Thomsen i en pressemeddelelse.

Samme glæde vækker årsregnskabet i teatrets bestyrelse:

- Jeg er meget tilfreds med udviklingen på Aarhus Teater, hvor vi både har kunstnerisk og publikumsmæssig fremgang. Vi producerer meget og har mange vigtige sideaktiviteter, vi har et godt tag i det østjyske publikum - og jeg er særligt tilfreds med, at hver tredje af vores publikum er under 25 år. En sund økonomi er en forudsætning for, at vi kan udforske og udvikle scenekunsten, og det synes jeg, vi er godt i gang med, lyder det fra bestyrelsesformand Henning Kjærsgaard i pressemeddelelsen.

Samlet set fik Aarhus Teater et overskud på 245.000 kroner i sæsonen 2016/17 og har en egenkapital på 11 mio. kroner.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Et år med corona: Århusianske personligheder har alle lært vigtigheden af at stå sammen

Navne

Aarhus-forfatter Louis Jensen er død

Annonce