Annonce
Kultur

Et godt år for Aarhus Teater

Sæsonen 2016/17 blev rigtig god på Aarhus Teater på flere parametre. Teatret høstede ros for blandt andet forestillingen "Erasmus Montanus", med Andreas Jebro i hovedrollen, som indbragte teatret tre Reumertpriser. Pressefoto

Fem Reumertstatuetter, bedste billetsalg i 13 år og plus på bundlinjen. Aarhus Teater har lige afleveret årsregnskab og kan se tilbage på en god sæson i 2016/17.

Aarhus: 114.000 publikummer satte sig i teatrets plyssæder i forrige sæson. Det er en stigning i publikumsantallet på 8.920 i forhold til sidste sæson og giver det bedste billetsalg i 13 år.

Derudover har teatret tiltrukket 12.600 besøgende fra andre aktiviteter som rundvisninger, AT Ekstra og Aarhus Teaters læringsafdeling (ATL).

Det blandt andet Christian Lollikes "Erasmus Montanus", der blev set af 18.600 og spillede for udsolgte huse fra premierestart, som er med til at give de gode resultater. Sæsonens andre højdespringere var familieforestillingen "Fakiren fra Bilbao", som blev set af 21.000 og musicalen "Jesus Christ Superstar" med 25.000 solgte billetter.

Billetindtægterne sted til 15,6 mio. kroner, hvilket er en forbedring på 2,7 mio. kroner i forhold til sæsonen før.

Tallene viser også at teatret lavede lidt færre egenproduktioner i forhold til året før - 15 produktioner mod 18 i 2015/16 - til gengæld er antallet af opførelser steget fra 395 til 407, så forestillingerne blev vist flere gange. Teatret havde besøg af syv gæstespil mod ni den forrige sæson.

"Jesus Christ Superstar" blev sæsonen 2016/17's højdespringer. 25.000 så forestillingen på Aarhus Teater. Teatret øgede publikumsantallet til 114.000, hvilket er en stigning på 8.920 i forhold til sæsonen 2015/16. Foto: Axel Schütt

Flere priser

Ikke mindre end fem Reumertstatuetter kunne Aarhus Teater hente hjem fra prisuddelingen i juni. Teatret tog blandt andet prisen for Årets Bedste Forestilling med "Erasmus Montanus", som var produceret i samarbejde med Christian Lollikes teater Sort/Hvid. Det samme var "Living Dead", som også modtog to Reumertpriser, blandt andet Årets Særpris.

- Flere og flere besøger Aarhus Teater og jeg er stolt over, at vores forestillinger generelt har haft et højt kunstnerisk niveau, hvilket jo også har indbragt os anerkendelse fra blandt andet Reumert-juryen. Det er som om, der overordnet har været konsensus mellem kritikernes og publikums positive oplevelser af vores repertoire, og det glæder mig meget, siger teaterdirektør Trine Holm Thomsen i en pressemeddelelse.

Samme glæde vækker årsregnskabet i teatrets bestyrelse:

- Jeg er meget tilfreds med udviklingen på Aarhus Teater, hvor vi både har kunstnerisk og publikumsmæssig fremgang. Vi producerer meget og har mange vigtige sideaktiviteter, vi har et godt tag i det østjyske publikum - og jeg er særligt tilfreds med, at hver tredje af vores publikum er under 25 år. En sund økonomi er en forudsætning for, at vi kan udforske og udvikle scenekunsten, og det synes jeg, vi er godt i gang med, lyder det fra bestyrelsesformand Henning Kjærsgaard i pressemeddelelsen.

Samlet set fik Aarhus Teater et overskud på 245.000 kroner i sæsonen 2016/17 og har en egenkapital på 11 mio. kroner.

Annonce
Aarhus For abonnenter

Her er de mest magtfulde personer i Aarhus: Se Stiftens Magtliste fra nummer 20-11

Danmark

Søndagens coronatal: Endnu en dag med over 25.000 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Århusiansk skole ramt af corona-eksplosion: Mere end hver fjerde er ramt af corona

Navne For abonnenter

Fra tandtekniker til Aarhus-ikon og nu også kammerdame: Karin Salling er ganske almindelig - og så alligevel ikke

Alarm 112

21-årig fik beslaglagt bil: Havde ingen kørekort, men en gaspistol, kokain og en kniv på bagsædet

Østjylland

Tiltalt fra Hobro nægter planer om masseskyderi mod Aarhus-skole: Det var fantasier

Fitnessdirektør Kaare Dahle giver politisk opsang: - Vi er ligesom minkbranchen blevet fuldstændig smadret af staten

Aarhus For abonnenter

Lasse er stemplet som en kold hånd i ældreplejen:  - Det gør ondt og rammer arbejdsglæden, at nogen vil af med os

Aarhus

To år med corona har udhulet egenkapitalen: Ny biografsæson skal redde Øst for Paradis

Debat

Jeg siger nej tak til, at vi bygger to dyre stadioner i Aarhus: Lad AGF blive i Vejlby på permanent basis

Løvkvist om formandsdebat i DF: Messerschmidt skal tirres, indtil han forløber sig

AGF

AGF-frontløber ryster ikke i bukserne: - Niveauet er højere her i Danmark, så jeg vidste godt, at det ville blive svært i starten

Aarhus For abonnenter

Der er hundredevis af "kolde hænder" i ældreplejen i Aarhus: Er det alt for mange - eller bør der faktisk være flere?

Alarm 112

Tre biler stødte sammen: E45 Motorvejen var spærret i et spor uden om Aarhus

Annonce