Annonce
Kultur

Et godt år for Aarhus Teater

Sæsonen 2016/17 blev rigtig god på Aarhus Teater på flere parametre. Teatret høstede ros for blandt andet forestillingen "Erasmus Montanus", med Andreas Jebro i hovedrollen, som indbragte teatret tre Reumertpriser. Pressefoto

Fem Reumertstatuetter, bedste billetsalg i 13 år og plus på bundlinjen. Aarhus Teater har lige afleveret årsregnskab og kan se tilbage på en god sæson i 2016/17.

Aarhus: 114.000 publikummer satte sig i teatrets plyssæder i forrige sæson. Det er en stigning i publikumsantallet på 8.920 i forhold til sidste sæson og giver det bedste billetsalg i 13 år.

Derudover har teatret tiltrukket 12.600 besøgende fra andre aktiviteter som rundvisninger, AT Ekstra og Aarhus Teaters læringsafdeling (ATL).

Det blandt andet Christian Lollikes "Erasmus Montanus", der blev set af 18.600 og spillede for udsolgte huse fra premierestart, som er med til at give de gode resultater. Sæsonens andre højdespringere var familieforestillingen "Fakiren fra Bilbao", som blev set af 21.000 og musicalen "Jesus Christ Superstar" med 25.000 solgte billetter.

Billetindtægterne sted til 15,6 mio. kroner, hvilket er en forbedring på 2,7 mio. kroner i forhold til sæsonen før.

Tallene viser også at teatret lavede lidt færre egenproduktioner i forhold til året før - 15 produktioner mod 18 i 2015/16 - til gengæld er antallet af opførelser steget fra 395 til 407, så forestillingerne blev vist flere gange. Teatret havde besøg af syv gæstespil mod ni den forrige sæson.

"Jesus Christ Superstar" blev sæsonen 2016/17's højdespringer. 25.000 så forestillingen på Aarhus Teater. Teatret øgede publikumsantallet til 114.000, hvilket er en stigning på 8.920 i forhold til sæsonen 2015/16. Foto: Axel Schütt

Flere priser

Ikke mindre end fem Reumertstatuetter kunne Aarhus Teater hente hjem fra prisuddelingen i juni. Teatret tog blandt andet prisen for Årets Bedste Forestilling med "Erasmus Montanus", som var produceret i samarbejde med Christian Lollikes teater Sort/Hvid. Det samme var "Living Dead", som også modtog to Reumertpriser, blandt andet Årets Særpris.

- Flere og flere besøger Aarhus Teater og jeg er stolt over, at vores forestillinger generelt har haft et højt kunstnerisk niveau, hvilket jo også har indbragt os anerkendelse fra blandt andet Reumert-juryen. Det er som om, der overordnet har været konsensus mellem kritikernes og publikums positive oplevelser af vores repertoire, og det glæder mig meget, siger teaterdirektør Trine Holm Thomsen i en pressemeddelelse.

Samme glæde vækker årsregnskabet i teatrets bestyrelse:

- Jeg er meget tilfreds med udviklingen på Aarhus Teater, hvor vi både har kunstnerisk og publikumsmæssig fremgang. Vi producerer meget og har mange vigtige sideaktiviteter, vi har et godt tag i det østjyske publikum - og jeg er særligt tilfreds med, at hver tredje af vores publikum er under 25 år. En sund økonomi er en forudsætning for, at vi kan udforske og udvikle scenekunsten, og det synes jeg, vi er godt i gang med, lyder det fra bestyrelsesformand Henning Kjærsgaard i pressemeddelelsen.

Samlet set fik Aarhus Teater et overskud på 245.000 kroner i sæsonen 2016/17 og har en egenkapital på 11 mio. kroner.

Annonce
Aarhus For abonnenter

Ambulancer i Aarhus er under pres: Der mangler jævnligt så meget mandskab, at det forlænger ventetiden på hjælp

Danmark

De seneste coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus For abonnenter

Moesgaard Museum beskyldes for at skæmme naturperle: - Det er jo ren Klondike med udsigtstårn og campingvogn

AGF For abonnenter

Stiften har været AGF-karaktererne igennem: Her er årets spiller, forårets profil og sæsonens bedste kamp i den rædderlige sæson

Alarm 112

To personer løb over for rødt for at nå bus: Begge blev kørt ned og sendt på skadestuen

Aarhus

Champagne kan nydes i enhver anledning: Interessen for mousserende vine er på vej frem

Vindmøller er fyldt med stål og beton: Så grønne er de rent faktisk

Erhverv

Kommunen køber kæmpe ejendom i Viby for 34 mio. og har van(d)vittige planer for bygningerne

Sport For abonnenter

Se nedrykningsbraget fra 2. division: Middelfart kæmpede mod Brabrand

Kultur

Har du også undret dig over stjernehimlen i to busskure?: Snart får flere af Aarhus' ikoniske champignoner en opfriskning

Kultur

Se video: Northsides nye vartegn har tabt pusten

Endnu en havørn fundet død med hagl i kroppen, men ingen ved, hvorfor eller hvem der gør det: - Det er noget forbandet svineri

Byudvikling

Nu kan der bygges tæt i Sonnesgade - men byrådet løfter en pegefinger

Kultur For abonnenter

Jacob og Helle tænker tøj som 'gourmetshopping': Det skal være ærligt og personligt

Sport

Leverede comeback efter pausen: Langskud og scoring på direkte hjørne gav Brabrand første sejr i 11 kampe

Annonce