Annonce
Sport

Et hårdt transfervindue har givet en smal trup i foråret: Brabrand vil undgå fatal nedrykning

Brabrand vandt fire kampe i 2. Division i efteråret. En af dem var ude mod VSK Aarhus, hvor anfører Michael Pedersen her netop har scoret til 1-0. Arkivfoto: Ole Nielsen.
Flere stamspillere er rykket fra Brabrand i vinteren, og de indgående spillere er fra en lavere hylde. Før forårssæsonen er holdet á point med det mandskab, der befinder sig under nedrykningsstregen.

FODBOLD: Før sæsonen gik Brabrand IF med tankerne om, at man måske var nødsaget til at trække klubbens 2. Divisionshold. Historien er fortalt mange gange. Pengene røg ud, og Brabrand stod i problemer.

Men de reddede sig. Claus Hommelhoff kom ind fra højre og ydede økonomisk støtte til klubben og sikrede, at en decideret nedlukning af holdet ikke var på tale.

Men i foråret 2021 spøger den samme tanke igen. Hvad nu, hvis Brabrand ikke har noget divisionshold?

Annonce

Nu mere på grund af det sportslige. På grund af en strukturændring i divisionerne, vil de fire nederste i både pulje 1 og 2 ryge i Danmarksserien til næste sæson. Hvor det for tiden er sådan, at Danmarksserien er det fjerdebedste niveau i Danmark, så kommer det efter sommer blot til at være det femtebedste niveau i Danmark på grund af en strømlining af dansk fodbold.


Jeg synes, vi begynder at få bund i holdet, men der skal stadig ikke ret meget til, før vi bliver udfordret.

Tom Søjberg, cheftræner i Brabrand IF


Og Brabrand? De er á point med Holbæk, som ligger under stregen.

- Vi skal have rumpen med os. Vi vil helst ikke ned i Danmarksserien, så vi går efter at få os distanceret fra nedrykningsstregen. Og hvis det går rigtig godt, kan vi drømme om top seks, men sådan ligger det ikke. Vi er á point med dem under stregen, så det er helt håbløst at kigge den anden vej, når vi ikke har præsteret bedre.

- Og så har vi en lidt dårligere og smallere trup nu, siger Brabrands cheftræner Tom Søjberg.

Svækket hold

Han refererer til vinterens transfervindue. Anton Søjberg, Kenan Hajdarevic og Malthe Boesen var de tre muligheder som central angriber, men alle tre er væk. Jacob Linnet begyndte stille og roligt at finde sit niveau fra sin første tid i klubben, men valgte så at tage til Middelfart for at få en lønnet kontrakt.

I stedet er det mere uprøvede navne, der kommer ind. Oliver Iserhorst er den mest kendte af de i alt fire nye spillere, men han er aldrig kommet helt tilbage, efter han for tre år siden blevet opereret i det inderste af hjernen.

Så når denne journalist spørger, om holdet er blevet forstærket, køber cheftræneren den slet ikke.

Brabrand IF's transfervindue

IND: 

  • Christian Kirchhoff (Young Harris/College i USA)
  • Marco Kruse (Vejgaard/Danmarksserien)
  • Oliver Iserhost Pedersen (Holstebro/2. Division)
  • Mathias Ørnskov (Vorup FB/Serie 1).

UD: 

  • Anton Søjberg (Skive IK/1. Division)
  • Jacob Linnet (Middelfart/2. Division)
  • Kenan Hajdarevic (Vatanspor/Jyllandsserien)
  • Mahamadouba Conte (CF Trival Valderas/Tercéra Division i Spanien)
  • Malthe Boesen (VSK Aarhus/2. Division)
  • Malte Færge (Karrierestop på professionelt niveau)

- Det er vi ikke. Vi er væsentligt svækket. For mig handler det om, at vi kun kan klare os, hvis vi rykker sammen i båden og får næsten det maksimale ud af hinanden, hver gang vi spiller. Ellers har vi det svært.  Der skal ikke være to-tre spillere, som spiller på 70 procent i kampene. Sådan var det et par gange i efteråret, og det skal vi ikke ind i nu, for så har vi ikke vores berettigelse i at lave point.

- Vi skal heller ikke have mange skader heller. Vi vil gerne træne på højt niveau, så vi er i rigtig god form, men vi må heller ikke presse citronen for meget, så vi får skader. Det er en træls stuation, for vi kan ikke holde til at miste tre-fire spillere med skader, siger Tom Søjberg.

Annonce

Svingende præstationer

I efteråret var Brabrand et af de mest svingende hold i 2. Division. Det var flotte præstationer, som da holdet slog Thisted på hjemmebane eller VSK ude. i 75 minutter spillede holdet rigtig godt mod Aarhus Fremad, og det var et knurhår fra, at holdet skabte en stor pokaloverraskelse mod Superliga-mandskabet fra Vejle Boldklub, hvor det blev et exit efter straffesparkskonkurrence.

Men der har også været nogle resultater, som har været helt skæve med hårde nederlag til for eksempel FC Sydvest og Næsby, hvor holdet dummede sig i afgørende situationer.

Træningskampene har også været af yderst svingende karat. Det blev til et smertende 1-7-nederlag mod Jammerbugt og 4-4 mod Thisted. Først i den allersidste træningskamp mod Svendborg-Oure følte Tom Søjberg, at holdet havde et højt bundniveau over samtlige 90 minutter.

- Vi har brugt mest tid i opstarten på at få en bund på holdet i stedet for at få udsving som i efteråret. Nogle gange var vi gode, men bagud 0-2 på dumme fejl. Andre gange var vi gode defensivt, men skabte ingen chancer. Nogle kampe var vi farlige på standarder, og kampen efter var vi ikke. Vi skulle sætte en prop i, og jeg synes, vi begynder at få bund i holdet, men der skal stadig ikke ret meget til, før vi bliver udfordret, siger Tom Søjberg.

Han, og Brabrand IF, starter sæsonen op lørdag med en hjemmekamp mod rækkens bundprop fra Holstebro. Allerede 27. marts spiller holdet hjemme mod VSK Aarhus, og 24. april er der lagt op til Derby della Vice-capitale mod Aarhus Fremad.

Men først og fremmest handler det om at overleve.

Annonce
Aarhus

Tag kandidattesten her

Aarhus For abonnenter

Madanmeldelse: Er det her Østjyllands næste Michelin-stjerne? Derfor er svaret lige nu, nej

Danmark

Torsdagens coronatal: Yderligere 1247 er smittet med corona

Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv

Aarhus til tops i stor undersøgelse: Derfor er Aarhus en af de bedste byer i verden for iværksættere

Aarhus For abonnenter

Brandmand ramt af kræft og blodpropper: - Det er ufatteligt, at jeg ikke kan blive undersøgt for PFOS-forgiftning

Alarm 112

Lokummet brændte i Veri Centeret: Politiet kan ikke udelukke, at branden var påsat

Debat

Stiften mener: Byens cityassistenter glemte alt om deres fornemste opgave

AGF

Ung AGF-back stopper straks karrieren: Vil prøve noget andet end fodbolden

Aarhus For abonnenter

Efter indædt slagsmål: Idyllen på Himmelbjerget synes genoprettet

Sport

Endelig hul på bylden i Stadionhallen: - Nu har vi lidt at rulle videre på

Erhverv

Værs'go, nu kan du købe din nye bolig: Skåde-villa sætter prisrekord i Aarhus

KANDIDATTEST

Ved du hvem, du vil stemme på? Tag kandidattesten her

Aarhus

Efter bøderegn på Kongevejen: Rådmand indfører gratis parkering ved Friheden ugen ud

Byudvikling For abonnenter

Lokale politikere om forslag om svævebane og rullende fortov på Aarhus Ø: Fint med forskellige input, men ...

Aarhus

Sophies drøm er blevet til virkelighed: Ny Aarhus-butik hylder populært fænomen

Annonce