Annonce
Mærk Aarhus

Et helt umage par

Foto: Mærk Aarhus
Man tror det ikke, men faktisk er det Solvej, der er chefen. Men en god en af slagsen, for selvom hun nu i næsten syv år har stået i vinduet hos Grün og ifølge det indrammede CV ”kun” er butiksbestyrer, så har hun aldrig bedt assistenten Lene om at få det ændret

Det er lidt skørt, men på den gode måde. Det er meget farvestrålende, men på den fede måde. Det er eksklusivt. Det er klassisk, elegant eller bare fedt.

Butikken hedder Grün. Adressen er Jægergårdsgade. Et lille meget fint og kreativt univers. I vinduet står mannequinen Solvej, og bag disken møder vi Lene Skau. De to står sammen i tykt og tyndt.

- Vi er nok lidt skøre, men vi elsker vores hverdag her i butikken. Vores lille skønne univers her, hvor alle typer mennesker kigger forbi. Nogle synes vi er ”karry” nok til, at de finder den ting, de bare altid har manglet, mens andre er sikre på, at her må gaven til hende, de holder af, findes.

- Vi har alt det, man ikke har brug for, men som man bare ikke kan undvære, lyder det fra Lene.

Hun kan da ikke bare stå der

Eventyret begyndte i Odder. Butikken blev åbnet og lå der i halvandet år.

Det var der, Lene fandt Solvej

– til salg på DBA.

- Jeg måtte have hende. Hun skulle bo her hos mig, så det fik vi til at gå op. Nu er hun her, og der er så mange mennesker, der elsker hende. En kom engang ind med en brugt solbrille og stak til mig. Hvordan kunne jeg dog lade hende stå der i solen dag ud og dag ind – uden solbriller?

- En anden kom forbi med en ansigtscreme. Solvej var ved at krakelere …

- Så kom lokalet her til leje. Det måtte jeg bare have. Så blev vi til en Aarhus C butik. Vi flyttede ind, og her nyder vi hinanden hver dag.

- Still leben. Det er sådan, vi lever her. Vi skiller os ud. Ikke bare Solvej og mig, men også de varer, vi vælger at have på hylderne, fortæller Lene.

Nips på nips

- Det største krav til alt, der skal ind her, er, at det skal være kvalitet. Det skal kunne noget. Det skal få én til at være glad. Få én til at føle sig særlig eller få en til at smile. Det behøver ikke være praktisk, men skønt skal det være. Det må gerne være smukt, men også unikt. Det skal være lækkert og godt håndværk.

Grün byder på hele farvepaletten. Der er tøj og sko. Smykker. Krus i alle farver. Sæbeskåle. Kander. Rammer. Hudplejeserier. Lysestager. Olielamper. Nips på nips på nips.

- Jep, alt det, hjertet virkelig begærer, smiler Lene, som elsker at byde ind med fif til hvad, hvordan og til hvem.

- Inspiration og skøre idéer er, hvad vi byder på. Man må gerne tyvstjæle indretningsidéerne. Faktisk vil jeg da elske, hvis man gør det, lyder det.

- Og man må også gerne komme ind med en ting fra sit hjem, så man kan se, om den her vase nu også passer sammen med den stage, man har i forvejen, lyder det.

Man smiler

Allerede inden man er trådt ind over dørtærsklen, smiler man. Stemningen rammer allerede en ude på gaden – allerede før man opdager, at Solvej er … Solvej og ikke bare en hvilken som helst mannequin. Farverne. Udvalget. De mange skøre, fine, flotte og unikke design rammer, så man uvægerligt trækker på smilebåndet.

Man bliver budt velkommen, og så får man ellers lov til at gå på opdagelse. Sanserne bliver forkælet.

- Vi har stor fokus på, at tingene bliver gjort ordentligt, og der skal være masser af spas og fjol, forklarer Lene.

Men det er tydeligt, at der er masser af kærlighed til design og en bevidsthed om aktuelle trends. Og er den der ikke, så sættes den af Lene og Solvej – trenden, altså.

- Noget, vi ikke har, er pallevarer. Vi har ikke de mange sikre sællerter, som mange andre interiørbutikker har. Her er ikke metervarer. Det handler om, at man her finder det unikke. Den lille fine ting, som løfter stemningen hjemme på bordet, på hylden eller på gavebordet hos veninden, der ellers har det hele.

Kvalitetsstempel

Designernavnene er både danske og udenlandske. Det har ikke den store betydning, da Lene går mere op i kvalitet end i, hvem der står bag.

- Dét at være dansk er ikke i sig selv et kvalitetsstempel i min bog. Man skal kunne noget. Og gerne noget lidt skævt. Noget unikt. Noget, der får mig til at trække på smilebåndet. Lykkes det, så er der mulighed, lyder det fra Lene, som understreger at hun jo ikke er ene om at bestemme. Hun er jo bare den hjælpende hånd. Det er jo Solvej, der har den afgørende stemme …

Aarhus

Tag kandidattesten til kommunalvalget her

AGF For abonnenter

Gult kort til AGF, for det er i den grad på tide, at de leverer sådan en rigtig brandkamp

Aarhus

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Mandagens coronatal: 1411 nye coronasmittede - højeste tal i efteråret

Byudvikling

Ny bydel: Her kan du komme til at bo på nedlagt hospital

Aarhus For abonnenter

Fortætning i midtbyen: Beboere og politikere i infight om nyt byggeprojekt

Alarm 112

Frontalt sammenstød i Ryomgård: 18-årig mand sendt på hospitalet

Erhverv

Længe ventet erhvervstårn får sin første lejer

Alarm 112

Ballade ved lokalopgør: Fodboldfans indkasserede 29 sigtelser

Aarhus For abonnenter

Lise mistede to ægtefæller og sit syn: - Men jeg er nok typen, der får det bedste ud af alting

Mærk Aarhus

Lidt at varme sig på – tre steder med fiskesuppe

Aarhus

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Erhverv

Tæt på udsolgt: Nicolinehus runder en milliard kroner i salg af ejerlejligheder

Byudvikling

Flere læsere undrer sig: Hvad sker der med byens mest forfaldne ejendom?

Aarhus

Lynhurtigt el-løbehjul beslaglagt: 31-årig kørte slalom med 60 km/t mellem cyklisterne

AGF For abonnenter

AGF var et hold uden plan og retning søndag eftermiddag i det kronjyske

Erhverv

Ny portal skal gøre det nemmere at finde job som ufaglært: - Alle har ret til et godt arbejdsliv