Annonce
Sport

Et karatespark lige midt i Nørrebro

DeVaughn Akoon-Purcell lavede 14 point da Bakken Bears slog Stevnsgade. Arkivfoto: Jens Thaysen

Bakken Bears er i sin 21. DM-semifinale i træk efter endnu en kæmpe sejr over Stevnsgade i kvartfinalen. Den gamle rival Svendborg Rabbits venter i semifinalen.

Basketball: Man ved, man har tabt, når modstandernes publikum klapper af ens trepointsscoring.

Stevnsgade fik en ordentlig gang klø af Bakken Bears over tre kampe i DM-kvartfinalerne. 152 point tabte københavnerne fra Nørrebro med i alt, senest 114-65 mandag aften foran 1.102 tilskuere i Vejlby-Risskov Hallen.

Og der var altså så stor klasseforskel på nummer ét og otte i ligaen at hjemmepublikummet ligefrem kunne sætte pris på, når gæsterne scorede pænt.

Helt så nemt for Bakken Bears bliver det dog næppe i semifinalen. Her venter Svendborg Rabbits.

Fynboerne vandt lidt overraskende 3-0 i sin kvartfinaleserie mod Team FOG Næstved. Især den argentinske troldmand Antonio Porta lader til at være vågnet ved lugten af forår og slutspil.

Og han har tidligere bevist, at han stort set ene mand kan drille Bakken Bears. Århusianerne er dog stadig store favoritter til at gå i DM-finalen for 15. år i træk.

- Jeg glæder mig til at møde Svendborg. Det er som om, at de er ved at blive lidt varme, sagde Bakkens anfører Nicolai Iversen, der har en fortid med øboerne.

Han spillede for Svendborg da man vandt klubbens eneste DM-guld tilbage i 2010. Men nu om dage optræder han for Bakken Bears.

Og spørgsmålet er så, om han er tilfreds med formen inden de afgørende kampe i slutspillet?

- Det bliver aldrig helt perfekt og man er aldrig helt tilfreds. Lige nu har vi nogle rigtigt hårde træninger og vi spiller meget mod hinanden. Og på det her tidspunkt af sæsonen kan vi godt komme lidt op og toppes til træning. Der bliver lavet lidt karatespark på håndboldstolperne hvis man har fået en albue i hovedet eller lignende. Men sådan er det. Der er ikke så lang tid igen. Vi skal bare stramme ballerne lidt og arbejde hårdt, og så må vi jo se på det, sagde Iversen mandag aften.

Selvom det kan lyde hårdt, så er stemning vist nok, som man gerne vil have den. Tænding på, blod på tanden. I bogstaveligste forstand.

Og klubbens helt store profil i denne sæson, amerikanske DeVaughn Akoon-Purcell, er da også meget positiv omkring hvordan spillerne har det indbyrdes.

- Vi spillede som et hold i hele serien og forhåbentlig kan vi blive ved med det i næste runde.

- Vi er vokset som hold over året. Forholdet mellem spillerne har udviklet sig til at være som en familie mere end at det føles som et hold. Og jeg tror, det er derfor, vi er så succesfulde, sagde Akoon-Purcell.

Han satte selv 14 point på tavlen mandag. Noget under hans sæsongennemsnit på 23 point.

- Men hvis vi vinder med 49 point, så lever jeg fint med at lave 14, lød det fra topscoreren.

Bakken Bears og Svendborg Rabbits spiller første DM-semifinale 6. april i Aarhus.

Annonce

Kvartfinale

Bakken Bears - Stevnsgade 114-65Periodecifre: 26-20, 24-11, 33-19, 31-15

Bakken Bears: Eric Palm 18, Michel Diouf 15, DeVaughn Akoon-Purcell 14, Keane Thomann 13, Thomas Lærke 12, Kristjan Kitsing 11, Morten Sahlertz 10, Nicolai Iversen 9, Chris Christoffersen 4, Mike Gesell 3, Kristoffer Løwenstein 3, Adama Darboe 2

Stevnsgade: Jesper Moberg Sandager 17

Rebounds: Bakken 60, Stevnsgade 33

Tilskuere: 1.102 i Veljby-Risskov Hallen

Bakken Bears vinder DM-kvartfinalen 3-0 i kampe

Annonce
Forsiden netop nu
Annonce