Annonce
Debat

Et kendt ansigt fra hjemmeplejen: Vi ses i morgen skal være de fire vigtigste ord i vores hjemmehjælp

"Jeg har hørt det igen og igen, når jeg besøger ældre medborgere rundt om i landet. Og spørger dem, hvad det vigtigste er for dem, når de modtager hjemmehjælp. Svaret falder prompte og uden store overvejelser: At der kommer én, man kender", skriver Astrid Krag. Arkivfoto: Michael Bager

DEBATINDLÆG: Jeg har hørt det igen og igen, når jeg besøger ældre medborgere rundt om i landet. Og spørger dem, hvad det vigtigste er for dem, når de modtager hjemmehjælp. Svaret falder prompte og uden store overvejelser: At der kommer én, man kender.

Som i hjemmeplejen i Syddjurs Kommune, hvor medarbejderne arbejder i faste teams. Hvor de har en fast gruppe borgere, som de har ansvaret for. Og hvor ét team består af blandt andet social- og sundhedshjælpere, social- og sundhedsassistenter og sygeplejersker. Hjemmeplejen og sygeplejen er slået sammen - modsat tidligere.

Det skaber tættere relationer mellem de ældre og medarbejdere, mere tryghed og arbejdsglæde. Derfor er jeg glad for at høre, at byrådet i Syddjurs Kommune vil udbrede modellen i hele kommunen.

Annonce

Den tryghed, det giver med kendte ansigter, og det rum, det giver til, at medarbejderne kan bruge deres faglighed, er også et vigtigt fokus i den kommende ældrelov.

En helt ny undersøgelse bekræfter, hvad vi har set i Syddjurs. Nemlig, at tværfaglig organisering sætter borgeren mere i centrum. Fordi medarbejderne kender den enkelte ældre og kan udveksle viden på tværs af faggrupper. Når de ældre møder de samme medarbejdere, føler de sig mere trygge.

Et godt samarbejde på tværs kan også hjælpe til tidlig opsporing af sygdom, viser undersøgelsen. Samtidig giver det arbejdsglæde, når alle byder ind og løfter i flok.

Den idé tror vi på fra regeringens side. Og derfor støttede vi i vores første finanslov Syddjurs og seks andre kommuner i at gå i gang med arbejdet med faste teams. Kort før jul kunne vi afsætte knap 200 millioner kroner til, at endnu flere kommuner kunne komme i gang.

Den tryghed, det giver med kendte ansigter, og det rum, det giver til, at medarbejderne kan bruge deres faglighed, er også et vigtigt fokus i den kommende ældrelov.

Jeg håber, at endnu flere kommuner i den kommende tid vil arbejde med faste teams. "Vi ses i morgen" skal være de fire vigtigste ord i vores hjemmehjælp.Annonce
Kultur For abonnenter

Anmeldelse af Hobbitten: Det kunne så let være helligbrøde at pille ved Tolkiens mesterværk, men resultatet er fremragende

Danmark

De seneste coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
Navne

Mindeord: Henrik Ochsner var et sjældent menneske i ordets fineste forstand

AGF For abonnenter

David Nielsen siger farvel til AGF: 1.693 dage med 'Let's fucking go!'

Aarhus

Classic Race Aarhus genopstår i miniformat søndag

Aarhus

Dårlig dømmekraft på sidste skoledag: Elever fik overrakt karameller med nåle i

For abonnenter

Sommer på vej! Derfor bliver Vestkysten igen den store vinder

Aarhus

Vandrehistorien: Passer det, at Beder-Malling trækker dødbringende lyn til?

Byudvikling For abonnenter

Nye toner: Borgerne får bedre muligheder for at blande sig i byudviklingen

Debat

Det er grænsende til et folkemord: Hvordan kan vi tillade at kalde Israel for vores venner?

Debat

Magt- og udstødelseskultur findes ikke kun på Herlufsholm: Det gennemsyrer hele konkurrencestaten og dansk politik

Caroline Fleming og søn tømte familiens slot for værdier - dansk kulturhistorie går snart tabt for altid

Alarm 112

Batteri-virksomhed brød pludselig i brand: Beredskabet var massivt til stede

Sport For abonnenter

Tre teams er tilbage i kampen om det nye stadion i Aarhus: Disse mageløse stadioner har de arbejdet på tidligere

Kultur

Revy-grin tilbage i Smilets by: Aarhus får igen sin egen revy

Annonce