Annonce
Debat

Et konservativt blik på sundhedsområdet: Vi må forlange læger nok og behandling til tiden

"Den praktiserende læge skaber tryghed og kender vores sygdomshistorik. Desværre står mange danskere i dag uden fast læge, og mange vil miste deres familielæge, hvis ikke vi gør noget. Alle skal have en praktiserende læge i nærheden", skriver Karl Højhus Jeppesen. Arkivfoto: Thomas Lekfeldt/Ritzau Scanpix

DEBAT: Sundhedsvæsenet skal indrettes, så der skabes gode og optimale sammenhænge for de borgere, der har et forløb, som både involverer hospitalsindlæggelse og pleje i egen kommune.

Patienter skal have hjælp og omsorg, når de har brug for det, og de skal kunne føle sig trygge. Vores sundhedsvæsen skal tilbyde behandling i højeste klasse.

Personalet skal have bedre tid til de enkelte patienter, og der skal være praktiserende læger nok i patienternes lokalområde. Vores egen læge er en afgørende del af vores sundhedsvæsen. Den praktiserende læge skaber tryghed og kender vores sygdomshistorik. Desværre står mange danskere i dag uden fast læge, og mange vil miste deres familielæge, hvis ikke vi gør noget. Alle skal have en praktiserende læge i nærheden.

Annonce

Vi skal beskytte vores børn bedst muligt mod kræft og alvorlige sygdomme. Desværre begynder mange børn under 18 år hver dag at ryge. Cirka hver tredje unge forventes at dø på grund af rygning, hvis de fortsætter med at ryge videre som voksne, ifølge Kræftens Bekæmpelse. Voksne har ret til at bestemme over deres eget liv, men børn og rygning hører ikke sammen.


Det er afgørende med nærhed og tryghed i sundhedsvæsenet, hvor der er fokus på hjælp og omsorg til patienter i Region Midtjylland.


Ventetiden på hospitaler kan betyde forskellen mellem liv og død. Siden 00'erne er de faretruende lange ventelister på operationer reduceret fra 90 til cirka 42 dage. Det går den rigtige vej i Danmark, men vi er ikke i mål. Der er stadig store geografiske forskelle på, hvor lang ventetid der er inden behandling. Flere kvinder ville have fået behandling til tiden, hvis alle var lige så gode til at behandle brystkræft som i nogle områder i Danmark. Der skal fortsat gøres en megastor indsats for kortere ventelister.

Hvis der skal være tid til en god og omsorgsfuld behandling, kræver det, at der er ordentlige vilkår for vores sundheds- og plejepersonale. Eksempelvis må unødvendige dokumentationskrav og it-problemer aldrig stå i vejen for, at personalet kan levere omsorg. Der skal skabes gode arbejdsvilkår for sundheds-og plejepersonalet, så de kan levere den bedste pleje.

Det er afgørende med nærhed og tryghed i sundhedsvæsenet, hvor der er fokus på hjælp og omsorg til patienter i Region Midtjylland.

Annonce
Aarhus For abonnenter

Ramt af Parkinson: Marianne og Peter bokser for at forlænge livskvaliteten

Aarhus

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Lørdagens coronatal: Antal indlagte når højeste niveau i en måned

Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Pernilles livsdrøm forsvandt: Nu har hun fundet melodien i det skønneste, lille byhus i Ebeltoft

Byudvikling For abonnenter

Beboerprotester hjalp: Fem lokalområder skal alligevel ikke have nye parcelhuse

Alarm 112

Voldsom brand i villa: Overetagen er helt væk

Alarm 112

Fodgænger ramt af bil i område med stort biltræf

Sport

Deja-vu for Skanderborg Aarhus: Fem mål til forskel i Silkeborg

Aarhus For abonnenter

Fra rundkørsel til cafétorv: Filmfotograf fra Frederiksbjerg vil skabe sydlandsk stemning på central kirkeplads

Debat

Stiften mener: Bliv ved med at drømme om forandring og fornyelse i Aarhus

Aarhus

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Aarhus

Se dig godt for: Elbilsejere risikerer p-bøde, når de vil parkere gratis i Aarhus

Kultur For abonnenter

- Min fars sygdom har lært mig at være til stede med det besværlige i stedet for at flygte

Danmark For abonnenter

Kendisser på stemmesedlen har en fordel, men ingen nem genvej til valg

Aarhus For abonnenter

Pludselig en dag startede Banedanmark den store motorsav:  - Nu er det som at have et tog kørende i baghaven

AGF

Stortalent sikrede point for AGF's U19-drenge: Lynede i debut

Annonce