Marengskys er små og fristende kyskager, der med sikkerhed falder i god jord hos mor. Martin Wiese har udgivet to bøger om hjemmelavet slik, og vi har endnu engang fået ham til at dele en af sine opskrifter med os:
- Jeg laver ofte marengskys, fordi de er nemme at lave og består af råvarer, som de fleste af os næsten altid har derhjemme. Og så smager de altså bare helt vildt godt. Jeg er sikker på, at mor bliver ellevild, når hun får hjemmelavede kyskager, der er lavet med kærlighed, fortæller Martin Wiese.
Marengskys
Antal: 45-50 stk.
Ingredienser
120 g æggehvider
1 knsp. salt
200 g sukker
1 tsk. lyserød farve
Fremgangsmåde
Tænd ovnen på 110 grader (varmluft).
Pisk æggehviderne med salt, til det begynder at skumme. Tilsæt nu sukkeret lidt efter lidt. Pisk, indtil massen bliver helt luftig og sej. Tilsæt til sidst lyserød farve, og pisk det sammen.
Kom marengsmassen op i en sprøjtepose med en stjernetyl. Sprøjt marengskys ud i små toppe på en bradepande beklædt med bagepapir. Bag kyssene i 1 time. Tag dem ud af ovnen, lad dem køle lidt af og server.
Opbevares i en lufttæt beholder ved stuetemperatur.
Tip
Det er en god idé at tage dine æggehvider ud i god tid, så de bliver stuetempererede. På den måde bliver det lettere at få luft ind i hviderne. Drys gerne lidt frysetørrede hindbær på kyskagerne, inden de kommer ind i ovnen.