Annonce
Aarhus

Et legende studieliv: Lego Masters-Frederik fra Aarhus bygger med klodser i skoletiden

En ægte Lego-nørd som Frederik Ankjær Normann Pedersen støver naturligvis sine modeller af med en make-up-børste. Foto: Flemming Krogh
Frederik Ankjær Normann Pedersen fik en kæmpe oplevelse på landsdækkende tv i Lego Masters. Han har bygget med Lego hele sit liv og bruger sine evner på arkitektstudiet.

AARHUS: Plakaten med Lego-figurer på døren, der fører ind til Frederik Ankjær Normann Pedersens værelse, kunne tyde på, at her bor en knægt på 10 år. Men det er ikke tilfældet.

I det store, lyse og ikke mindst højloftede rum holder 27-årige Frederik til, som en del af et mindre bofællesskab. Indretningen er enkel: En Myren-stol med Arne Jacobsens stempel i bunden og en reol med bøger om arkitektur vidner om hans fra passion for design og arkitektur.

Vender man blikket mod en anden væg i rummet, tegner der sig et særligt billede af den unge mand, som stammer fra Frederikshavn. Her er en væg-til-loft-reol indrettet med skuffemoduler og større kasser, fyldt med Lego.

Annonce

- Det er mit nye 'Klodskammer'. Jeg blev inspireret af Klodskammeret i Lego Masters, som vi havde adgang til undervejs i optagelserne, og så fandt jeg på at lave mit eget med mine Lego-klodser, fortæller Frederik, som har brugt adskillige timer i den nedlukkede corona-periode på at anskaffe sig alle reolerne og få dem placeret rigtigt - til hans samling af de farvestrålende Lego-klodser på over 300.000 dele.

Frederik Ankjær Normann Pedersen byggede Le Corbusiers private hus, Villa Le Lac, i målestok 1:50 som en projektopgave. Foto: Flemming Krogh

Opdelingen har været et kapitel for sig: Her er sorteret efter farver, men også efter typer af klodser. Nederst står store skuffer med ekstra klodser - de mere almindelige typer. Ved at have 100 procent styr på sine Lego-klodser, er det nemmere for den lokale Lego-nørd at finde frem til de klodser, som skal bruges til de næste værker eller byggerier.

Seriøse Lego-modeller

Indimellem bygger Frederik opgaver i Lego, som han bruger til sine studier, som henholdsvis arkitekt og bygningskonstruktør. Et eksempel er en flad, hvid bygning af den legendariske arkitekt Le Corbusier, der opførte Villa Le Lac til sin forældre ved en sø i Schweiz i 1923.

- Det er et fantastisk spændende, arkitektonisk hus. Jeg har bygget Villa Le Lac i Lego i skalaen 1:50. Det har indgået i en opgave på arkitektstudiet, hvor min vejleder dog var noget skeptisk over, at jeg byggede i Lego-klodser. Heldigvis var eksaminator begejstret, siger den sindige nordjyde, imens han klør sig i skægget.

En hel væg fyldt med Lego dominerer Frederik Ankjær Normann Pedersens værelse. Foto: Flemming Krogh


Lego-klodserne giver viden, som kan anvendes, når man beskæftiger sig med byggeri.

Frederik Ankjær Normann Pedersen. Lego-nørd.


At der er alvor bag Lego-byggeriet bliver tydeligt, når Frederik forklarer, hvordan han bruger Lego – set med en fagmands øjne.

- Lego-klodser giver viden, som kan anvendes, når man beskæftiger sig med byggeri. Da jeg begyndte at bygge med Lego som dreng, lærte min far mig at bygge med forbandt, når jeg skulle kreere holdbare vægge. Det er jo samme princip, som man bruger i virkeligheden, forklarer den kommende arkitekt og bygningskonstruktør.

Annonce

Hårde - men sjove optagelser

Lego Masters, tv-udsendelsen som kører i bedste sendetid på TV 2, gav ham nogle særlige oplevelser.

- Det var vildt at være med til optagelserne. Vi byggede hele dagen, mens kameraerne kørte, og boede på hotel - i alt imens vi skulle være en lukket coronaboble.

I udsendelserne arbejder Frederik samme med Albert Duus Finsen. De to kendte ikke hinanden i forvejen.

- Det var spændende, at skulle lære hinanden at kende igennem Lego og dermed også opdage hinandens byggeteknikker. Normalt bygger man jo ikke sammen og slet ikke på tid! Det var også meget inspirerende for mig at møde de andre deltagere og ikke mindst Søren (Dyrhøj, vært og senior-designer på Lego, red.), fortæller Frederik, som desværre røg ud af Lego Masters inden selve finalen.

Det ærgrer ham naturligvis, men han er enormt glad for at have været med i 1. sæson af den danske udgave Lego Masters, hvor 'det klart fedeste', var de nye venskaber, som han fik igennem programmet. Selve oplevelsen af at træde ind i 'Klodskammeret' for første gang – fyldt med både sjældne og enorme mængder af Lego-klodser, var også noget helt særligt.

Men nu har Frederik sit hele eget 'Klods-skat-kammer'. Det kommer der formentligt nye værker ud af, som måske kommer til at indgå i hans studier.

Annonce
Østjylland For abonnenter

Efter 71 år uden hovedbygning: Godsejer vil genopføre Rathlousdal ved Odder

Danmark

Tirsdagens coronatal: Tre døde det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Alarm 112

Tre personer kæntret i jolle ved Samsø - Både Molslinjen og Samsøfærgen er sejlet til undsætning

AGF For abonnenter

Bagkanten: 5 gode grunde til, at det ikke er så slemt i AGF, som det ser ud

Aarhus

Aarhusregionens kulturinstitutioner udvalgt: Million-indsprøjtning skal kick-starte vigtigt erhverv

AGF

Svensker trænede tirsdag med AGF for første gang: - Han kan spille kampe lige med det samme

Aarhus For abonnenter

Holy shit: Stiften tjekker byens automatiske toiletter -  sarte sjæle bedes klikke på en anden artikel

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Debat

Vi glemmer, hvad der er vigtigt: Den pæne tone fylder så meget, at sagen bliver ligegyldig

Aarhus

Se video: Voldsomme oversvømmelser omkring Aarhus

Indland

Optag på uddannelser: Så mange får deres førsteprioritet

Alarm 112

Kørt på skadestuen: 62-årig mand i kørestol blev påkørt af personbil

Aarhus For abonnenter

Se her, Aarhus: I Odder findes det gode eksempel på et godt liv som voksen-handicappet

Alarm 112

Kæledyr bliver smidt ud i naturen: Stigning i dumping af dyr efter corona

Annonce