Annonce
Mærk Aarhus

Et lille fint univers

Foto: Mærk Aarhus
TROY. Det skal udtales på dansk – nærmere på jysk. TROY. Butikken har til huse på Trøjborg. På Tordenskjoldsgade. Indehaverne er det unge par Nanna Frank og Casper Lauritsen. Det er deres drøm og deres fine univers, man træder ind i. En lille verden fyldt med oplevelser

Casper havde en drøm. Han kunne tænke sig en butik. Nanna var med på idéen, men måske ikke så langt i tankerne som Casper – lige indtil det helt perfekte lokale var der. Lige om hjørnet fra, hvor parret bor. Nemt. Det var tid til, at drømmen skulle gå i opfyldelse. Og den drøm, der mest var Caspers, blev hurtigt også Nannas.

- Faktisk var der kø for at blive lejer, fortæller Nanna.

Det lille fine lokale var ikke bare lige sådan at få fingrene i. Flere ville gerne åbne deres drøm, deres butik, men da udlejeren hørte om Nanna og Caspers drøm om en lille designbutik, blev der udformet en lejekontrakt. Det var i januar 2018.

Deres lille univers

Casper havde i forvejen en lille virksomhed. Diverse små træting var til salg. Lamper, skærebrætter, tapasbrætter. Salget foregik på markeder, men snart kom en webshop op at køre, og det var så steppet videre – butikken.

- Jeg ville gerne sælge keramik, fortæller Nanna, hvis øjne fortæller, at hun har tabt sit hjerte til keramik og glaskunst, men også til det børneunivers, den verden i babyhøjde, de sammen har skabt i det lille ekstra rum, butikken byder på.

TROY er en oplevelse. Sanserne forkæles. Der skal ses og mærkes. Der er lidt fra hele farvepaletten på hylderne – uanset om man er til keramik eller til glaskunst.

- Udvalget er unikt. Det er det, vi gerne vil. Der er det, du ser, og ikke ret meget mere. Det betyder, at hvis man forelsker sig i en vase, et glas, en kande eller en skulptur, er der ikke meget mere end det, man ser på hylderne, fortæller Nanna.

- Med andre ord: Man skal ikke tænke for længe over det. Det er ikke sikkert, det er de samme varer, der er på hylderne, næste gang man kommer.

Unikke items på hylderne

- Det er noget af det fine. Det er, at varelageret ikke bugner af det samme. Det er begrænset. Vi ønsker, at vores butik og sortiment er unikt. Det gør vi ved at håndplukke hvert enkelt item. Vi fravælger bevidst stang- og pallevarer. Det er ikke det, vi vil med TROY. Det skal være det, de andre ikke har. Ikke det, naboen, mor eller veninden har. Det her er det, du vil have. For dig selv, lyder det.

- Vi vil, at det er danske design og meget gerne danskproduceret. Det er meget vigtigt for os, at det ikke er noget, vi skal hente hjem fra den anden side af kloden.
Vi skal værne om alt det fine, vi har og kan herhjemme, lyder det fra Nanna.

- Men måske særligt de nyere og endnu ukendte designere. De lokale. De små. Dem giver vi gerne en chance på vores hylder. Særligt hvis der følger en eller anden fin historie med.

En smuk gave

- Jeg holder virkelig meget af, at man kan give gaver, hvortil der kommer en historie. En historie, vi har fået den af personen bag. Vi fortæller den videre til kunden, som giver historien og selve gaven videre. Ildsjæle, der ligesom os er passionerede omkring deres arbejde og produkter. Det er fint, siger Nanna.

Og der er masser af muligheder for at få pakket gaven fint ind. Der bliver lagt kærlighed i indpakningen. Der er blevet øvet og vurderet hvad og hvordan. Smukt ser det ud – uanset hvad det er. Vaske, glas, keramik. Smykker. Billeder. Delikatesser i form af chokolade. Kimonoer. Planter. Krukker.

- Jeg syntes, der manglede et sted, hvor man kunne finde en barselsgave. Og ikke bare en hvilken som helst barselsgave, men noget særligt. Noget lækkert. Og her er udvalget stort.

Men i virkeligheden er der belæg for gaver til både hende og ham – og til konfirmationer, bryllupper, fødselsdage, jubilæer. Til den særlige dag og til hverdag.

Babyuniverset

Dertil kommer hele baby- og børneuniverset. Og her er Nanna helt på hjemmebane.

- Jeg elsker den verden, lyder det.

- Det er nok i virkeligheden herinde, min passion bor, smiler Nanna.

Den er bestemt ikke blevet mindre, efter at parrets nu toårige søn, Vildfred, blev født.

- Hvad der ikke findes af lækkerier i den babyverden … Det er svært at begrænse sig. For os handler det om kvalitet. Om at kigge på, hvad tingene er lavet af, og ikke mindst, hvor de er fremstillet. Vi støtter meget gerne op om, at der bliver gjort noget ud af det, og at vi i den anden ende rammer noget, der giver mening. Det gør vi med meget af det, vi har på hylderne.

Tøj, krammere, bamser, rangler, uroer. Her er alt. Sanserne kommer i spil – alle sanserne. De bliver ikke bare stimuleret, men også forkælet.

Nabolaget

Det er ikke kun det på hylderne indenfor i butikken, Nanna holder af ved at drive TROY.

- Vi er heldige. Vi bor godt her. Her er så mange skønne mennesker. Man kender hinanden. Man passer på hinanden. Trøjborg kan noget. Et skønt sted. Her er trygt.

- Det forhold, vi har til vores kunder, tillader jeg mig at kalde unikt. Vi kender hinanden, hvilket naturligvis er en stor fordel, når der skal købes gaver eller interiør.

- Oplevelsen. Det er det, vi gerne vil. Det er hele essensen af TROY. En ting er, at man ser en unika, man bare må eje. Det afgør mavefornemmelsen. Den kan vi ikke ændre på, men vi kan hjælpe med til, at man, når man træder ind i butikken, får en oplevelse, der gør, at man kommer igen. Det er vores fineste opgave, afslutter Nanna

Aarhus

Tag kandidattesten til kommunalvalget her

AGF For abonnenter

Gult kort til AGF, for det er i den grad på tide, at de leverer sådan en rigtig brandkamp

Aarhus

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Mandagens coronatal: 1411 nye coronasmittede - højeste tal i efteråret

Aarhus

Smittefare i testkøen: Nu skal der strammes op med mundbind og afstand

Aarhus For abonnenter

Fortætning i midtbyen: Beboere og politikere i infight om nyt byggeprojekt

Alarm 112

Frontalt sammenstød i Ryomgård: 18-årig mand sendt på hospitalet

Byudvikling

Ny bydel: Her kan du komme til at bo på nedlagt hospital

Erhverv

Længe ventet erhvervstårn får sin første lejer

Aarhus For abonnenter

Lise mistede to ægtefæller og sit syn: - Men jeg er nok typen, der får det bedste ud af alting

Mærk Aarhus

Lidt at varme sig på – tre steder med fiskesuppe

Aarhus

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Erhverv

Tæt på udsolgt: Nicolinehus runder en milliard kroner i salg af ejerlejligheder

Byudvikling

Flere læsere undrer sig: Hvad sker der med byens mest forfaldne ejendom?

Alarm 112

Ballade ved lokalopgør: Fodboldfans indkasserede 29 sigtelser

AGF For abonnenter

Karakterbogen: Hvor fanden er bolden? Et hav af ringe AGF-leveringer i Randers

Aarhus

Lynhurtigt el-løbehjul beslaglagt: 31-årig kørte slalom med 60 km/t mellem cyklisterne