Annonce
Fødselsdage

Et liv med amerikansk politik

Niels Bjerre-Poulsen fylder søndag 15. december 60 år. Foto: Asger Ladefoged/Ritzau Scanpix
Niels Bjerre-Poulsen er efterhånden et kendt ansigt i tv. I det næste års tid får vi den 60-årige USA-ekspert endnu mere at se på grund af præsidentvalget.
Annonce

60 Amerikanerne går næste år til valg 3. november, og valgkampen er allerede i gang. Den bliver kun intensiveret, som tiden går, når Demokraterne skal finde en kandidat, der skal tage kampen op med præsident Donald Trump.

Siden Donald Trump blev valgt i november 2016, har amerikansk politik slået nogle store og ofte uforudsigelige kolbøtter, og der er brug for folk, der ved noget om USA, til at fortælle, hvad der sker.

Sådan én er Niels Bjerre-Poulsen, der er USA-ekspert. Han optræder ofte på tv og i andre medier for at analysere dette og hint og spå om, hvad der vil ske. I det næste års tid får han formentlig mere travlt med medierne, når valgkampen kommer godt op i gear.

Men inden han når så langt, skal han lige fejre sin fødselsdag. Det sker søndag 15. december, når han fylder 60. Han har således en stribe år i bagagen med amerikansk politik.

Han er nu lektor på Center for Amerikanske Studier, Institut for Historie, på Syddansk Universitet. Selv er han cand.mag. i historie og amerikanske studier fra Københavns Universitet i 1986. Men han har også studeret i USA. Han har en ph.d. i amerikansk historie fra University of California, Santa Barbara, i 1993. Han har også undervist i amerikanske forhold på Copenhagen Business School.

Niels Bjerre-Poulsen har foruden at optræde i mange medier og undervise på Syddansk Universitet også tid til at være en flittig foredragsholder, og så har han skrevet en stribe bøger om USA. Og det er ikke kun bøger om den helt aktuelle politik og slagsmålene i Washington D.C. I 2015 udgav han den anmelderroste bog "Vietnam-krigen", der på 380 sider fortæller historien om konflikten i Vietnam fra 1945 til 1975.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Krav om mundbind bliver indført i offentlig transport i Aarhus  

Debat

Zoo som p-plads

Aarhus

Liveblog: Sådan fordeler smittetilfældene sig i Aarhus 

Aarhus For abonnenter

Kampen mod corona er et kapløb med tiden:  - Vi har ikke sovet i timen i arbejdet med at teste

Annonce