Annonce
Navne

Et liv med fokus på politik, kirke og sundhed

Alice Brask har siddet i Folketinget for Konservative og er i dag blandt andet medlem af Sundhedsbrugerrådet i Region Midtjylland. Torsdag fylder hun 75 år.

Alice Holst Brask har sagt farvel til landspolitik, men er stadig et særdeles aktivt menneske.

Annonce

Tidligere folketingsmedlem for De Konservative, Alice Holst Brask, Fuglevænget 47, Grenaa, fylder 75 år torsdag 18. april.

Alice Brask er opvokset i Auning, hvor forældrene Rasmus Juul og fru Magda drev købmandsforretning. Hun tog præliminæreksamen fra Ryomgaard Realskole og blev udlært på Auning Savværk og Tømmerhandel. Som ung var hun med til at starte Auning KFUK-spejdertrop og ønskede at blive underviser.

Alice Brask læste på Aarhus Aftenseminarium og havde undervejs job på Dalsø Gas, Per Pallesens Systue og Thorsen Møbler og i ferierne i trælastbranchen. Via Sct. Georgs Gilderne virkede hun i hjælpen til Ungarn og blev gift med Carl Brask.

Skolelærer og politiker

Hun fik job på Galten Skole, Vejlby Skole og Jellebakkeskolen i Risskov. Parret flyttede tilbage til Djursland, hvor Alice Brask var lærer og ungdomsskolelærer på Rosmus Skole.

Undervisningsarbejde, tillidsmandsarbejde, bestyrelsesformandspost på Århus Seminarium og samfundsengagement, kirkeligt og politisk arbejde fyldte hverdagen og livet. Carl Brask kom i Aarhus Amtsråd, og hans konsekvente JA til Skejby Sygehus kostede ham det politiske liv og genopstilling fra Djursland.

Alice Brask kom i Folketinget og lærte det politiske håndværk. Hun fik stemmer nok, men manglende sideordnet opstilling fik hende til at sige farvel til aktiv landspolitik. Hun blev nu landsformand for Aktive Lyttere og Seere, afviklede organisationen og repræsenterede herefter Kristelig Lytter- og Fjernseerforening, Kirker og Medier i TV2.

Efter Carl Brasks død blev bopælen Grenaa.

I 2012 blev Alice Brask gift med underviser på Teknisk Skole og festmusiker Preben Holst.

Sammen indsamler de via Malteserordenen »Dagmar« og Lions-club'erne på Djursland hospitalsudstyr til ulandene. Sammen tager de ud og underholder med foredrag og musik.

Hun har i mange år været kreds- og vælgerforeningsformand for Det Konservative Folkeparti. I dag er hun medlem af vælgerforeningsbestyrelsen.

I Region Midtjylland er hun medlem af Sundhedsbrugerrådet, repræsenterende Hjerteforeningen og Danske Patienter. I Norddjurs Kommune er hun medlem af Handicaprådet, repræsenterende Osteoporoseforeningen og Dansk Handicapråd.

Alice Brask deltager desuden aktivt i fokusgrupper vedrørende udbygningen af Skejby Universitetshospital, flytningen af Statshospitalet i Risskov til Skejby, udbygning af Viborg Sygehus og nybyggeriet af Gødstrup Sygehus mellem Herning og Holstebro.

Kirke og harmonika

Hun er med i arbejdet for Internationale Kirkedage i Århus Stift, og i Danske Kirkers Råd repræsenterer hun Dansk Malteserråd, som er en sammenslutning af Malteserordenerne i Danmark.

Fødselaren er flittig avislæser og klipper og sender artikler til hårdt arbejdende, travle unge i forskellige jobs i ind- og udland.

Fritiden rummer en god familie, mange venner og et stort netværk. Hvert år deltager parret sammen med Grenaa Harmonika Club i Nordens største Harmonikatræf i Bindslev samt andre musikalske træf og arrangementer.

På fødselsdagen er der åbent hus fra kl. 13 i hjemmet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Krav om mundbind i busser og letbane: Smilet er gemt af vejen i Smilets By

Annonce