Annonce
Debat

Et lys tændt i den værste tid

Journalist, Hans Petersen

Helligdage er de værste tider på året for singler. Der sker for lidt, og andre, der har familie og venner, samles til frokoster og sammenkomster af forskellige slags. Ensomheden bliver let tyngende.

Annonce

Netop det at have noget væsentligt at samles om sammen med andre er værdifuldt. Ja, i sig selv er værdien normalt høj ved blot at mødes med familie, venner og bekendte.

Nogle har nemmere ved at få stablet den slags på benene end andre.

For de udsatte, fattige, hjemløse, psykisk syge og misbrugere kan den ene dag ligne den anden. Men det betyder dog noget, at der er aktivitet i byen og de områder, hvor de færdes.

Noget at samles om skaffer Netto, som ejes af Dansk Supermarked, nu til dem, der holder til hos Kirkens Korshær. I Nørre Allé i Aarhus er der ikke mindst ved den tidligere leder Morten Aagaards initiativ skabt et sted med mange muligheder og et godt hus med tætte vinduer, en gymnastiksal til mange aktiviteter og socialøkonomiske aktiviteter i gården, for eksempel dyrkning af planter.

Nu er Aagaard blev korshærspræst, men stedet fungerer godt og kører flot videre med en ny, god ledelse. Og Netto har fået den gode idé at bringe de fødevarer, som stadig kan spises med velbehag, netop til Kirkens Korshær i påsken, fordi mange af varerne vil overskride sidste salgsdag, når Netto-butikkerne er lukket i helligdagene.

Så er det godt, at maden kan komme de udsatte borgere til gode i stedet for, at det hele ryger i skraldespanden. Madspild er også en uskik, så der bliver slået to fluer med ét smæk:

God mad til de udsatte, og madspild hindres.

Men ikke nok med det. Maden bliver også tilberedt og serveret. Brita Grau Wahlberg fra Landbogaarden laver påskefrokost af varerne, der bestemt intet fejler.

I otte andre byer laver Netto samme nummer, så i alt omkring 500 ventes at deltage, når bordet står dækket langfredag kl. 12-15.

Der følger naturligvis omtale med, og ja, selvfølgelig er det en god reklame for Netto, som skaber sig et godt ry, vil nogle tænke. Men lad nu være med det. Se det langt hellere som et godt initiativ til gavn og glæde for mennesker, som ikke har så meget at grine ad og glæde sig over i hverdagen.

De, der af forskellige årsager ikke magter at klare sig selv, skabe en hyggelig stund eller et godt, sundt samvær med andre, skal også have muligheden for at opleve en god dag på et tidspunkt, hvor de fleste andre slapper af fra jobbet, hverdagen og rotteræset.

Alle uanset rang og stand har brug for medmenneskelighed, og for de hjemløse, fattige og udsatte er der et særligt behov netop i de her dage, hvor de oplever andre holde fri og samles til glædelige begivenheder.

Vinteren er ovre, og lysere tider er på vej, også for de hjemløse, der ofte har det hårdt i den del af året, der både er for mørk og kold. Nu bliver der også tændt et lys i deres øjne.

Alle uanset rang og stand har brug for medmenneskelighed, og for de hjemløse, fattige og udsatte er der et særligt behov netop i de her dage.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Ny festivalplads spirer frem i Aarhus

AGF For abonnenter

Bagkanten: Check af mulig forseelse; VAR keder fodbolden ihjel

Aarhus For abonnenter

Lang kø til en plads på Aarhus Friplejehjem: - Vi fortæller, at der også kan ske fejl hos os

Annonce