Annonce
Sport

Et mesterskab vil altid blive husket

Borgmester Jacob Bundsgaard ønskede onsdag formiddag Bakken Bears tillykke med mesterskabet, da holdet blev hyldet på Rådhuset. Her er den amerikanske forward John Williamson, der hilser på borgmesteren. Foto: Axel Schütt

Devaughn Akoon-Purcell har haft et fantastisk år i Bakken Bears, som mandag aften blev krydret med hans første mesterskab som professionel. En præstation, han gerne vil gentage, når han efter sommerferien vender tilbage i en endnu stærkere udgave.

BASKETBALL: Han har om nogen siddet øverst på tronen af den danske basketballliga i denne sæson. Amerikanske Devaughn Akoon-Purcell har haft et fantastisk år for Bakken Bears, hvor han i den danske liga og ikke mindst Champions League har gjort stort væsen af sig og senest blev kåret som DM-finaleseriens mest værdifulde spiller.

Derfor virkede det helt naturligt, da han onsdag formiddag satte sig til rette i borgmesterstolen på Aarhus Rådhus for en stund, da han og den resterende del af Bakken Bears' mesterhold var blevet hyldet af borgmester Jacob Bundsgaard og rådmand Rabih Azah-Ahmad i byrådssalen.

Den 23-årige forward har været et niveau over de fleste og blev også kåret som ligaens bedste spiller. Den blot anden Bakken-spiller i historien, der har fået den titel. Sidst det skete var i sæsonens 2002/2003, hvor Eric Bell løb med hædren.

Annonce
Devaughn Akoon-Purcell var i højt humor, da mesterskabet blev sikret mandag aften. Foto: Kim Haugaard
Bakken Bears modtages på Aarhus Rådhus efter mesterskabet i basket Foto: Axel Schütt
Bakken Bears modtages på Aarhus Rådhus efter mesterskabet i basket Foto: Axel Schütt

- Det har været nogle fantastiske dage, et fantastisk år. Du kan ikke brokke dig, når vi opnået det, som vi har gjort med holdet. Vi har skrevet historie og vundet et mesterskab og det vil altid blive husket. Det er mestrene, der bliver husket, sagde amerikaneren, der har vundet mesterskaber i både high school og college i USA.

- Dette er mit første mesterskab som professionel og det sker i mit første år som professionel, så jeg har fået en god start på den rejse. Det har været en kæmpe oplevelse at være en del af det her hold. Vi har spillet mange forskellige steder i Champions League og jeg tror, at det har styrket os i forhold til konkurrencen i den danske liga, fordi vi har været vant til at blive matchet på højt niveau. Så da vi kom frem til slutspillet og vi spillede de her kampe med få dages mellemrum, nød vi godt af, at vi havde prøvet det samme i Champions League tidligere på sæsonen.

Så det gav jer en åbenlys fordel?

- Vi spillede mandag, havde en dags pause og spillede igen. Det er hårdt arbejde, men vi var mere vant til det end de andre hold og derfor kunne vi holde momentum hele vejen.

Og selvom trofæet for det danske mesterskab stod pænt placeret på et af de runde borde i løbet af seancen, som beviset på den 15. DM-titel til århusianerne, så har især den europæiske deltagelse givet mange anerkendelser rundt omkring i Europa. Ikke mindst fra de større hold, der også havde bidt mærke i netop Devaugh Akoon-Purcell.

- Der var et par af holdene fra Champions League, der tog kontakt til mig og min agent, men jeg forsøgte at holde fokus på mit arbejde i Bakken. Min agent talte med Bakken og nogle af de andre hold, kiggede på lønninger og rollefordeling i de forskellige klubber. Ville jeg være en profil eller vil jeg bare være en af dem, der fik spilletid her og der. Vi kiggede på flere forskellige ting og kom frem til, at det var bedre for mig at komme tilbage til Bakken og Aarhus og få noget mere erfaring i mit andet år som professionel. Så må vi se, hvad der sker bagefter. Det er vigtigt for mig, at jeg tager en dag ad gangen, en sæson ad gangen og nyder det her, for det en velsignelse, lød det fra Devaughn.

Hvordan har du det i Aarhus?

- Lige siden jeg kom til byen er jeg blevet behandlet godt. Jeg nyder virkelig at være her.

Bakken Bears modtages på Aarhus Rådhus efter mesterskabet i basket Foto: Axel Schütt

Stærkere udgave

Om 14 dage vender han hjem til USA for at holde ferie og forberede sig på en ny sæson i Bakken Bears.

- Jeg regner med at tage ferie i to til tre uger og derefter skal jeg bare i gang med at træne, så jeg kan komme tilbage som en stærkere spiller og en stærkere person. En bedre version af mig.

Du har ellers været ret skarp i år?

- Jeg skal arbejde endnu hårdere end jeg har gjort i år. Alle har deres op og nedture, men jeg forsøger virkelig at tynde ud i dem. Jeg bliver ekstra motiveret, hvis jeg spiller dårligt. Gør jeg det skidt i en kamp, så er jeg virkelig hård ved mig selv, så det ikke sker igen. Jeg forsøger at give alt, hvad jeg har hver eneste gang og det vil jeg også gøre i den nye sæson, lød det.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

En opvisning i socialdemokratiske valgløfter

Da Helle Thorning-Schmidt i 2011 tiltrådte som Danmarks første kvindelige statsminister, blev det hurtigt klart, at det reelt var de radikale, der sad på magten, mens stort set ingen af hendes socialdemokratiske mærkesager og valgløfter blev gennemført. Da landets næste kvindelige statsminister, Mette Frederiksen, mandag kunne præsentere sin første finanslov, var det det stik modsatte - en opvisning i hvordan man sætter sig på magten og gennemfører sine valgløfter, mens det radikale støtteparti blev kørt helt over. Anført af tidligere Aarhus-borgmester finansminister Nicolai Wammen lykkedes det at få lavet ikke alene en af de rødeste finanslove meget længe set. Der er samtidig fundet plads til at kunne gennemføre rigtig mange af de socialistiske løfter, som vælgerne blev stillet i udsigt op forud for valget i sommer. Godt nok er det helt store valgløfte om tidlig tilbagetrækning til de fysisk nedslidte endnu ikke gennemført, men rigtig mange af de øvrige løfter er faktisk. Ikke mindst fik psykiatrien et meget længe ventet løft. I årevis har området været forbigået og kraftigt underprioriteret, og derfor var det også helt på sin plads, at Wammen levede op til løfterne fra valgkampen og sikrede midler til en af vores samfunds mest udsatte grupper. Der er stadig plads til forbedring, men finansloven var på det punkt et skridt i den rigtige retning. Til gengæld må det være mere end svært for den radikale leder Morten Østergaard at kigge sine vælgere i øjnene i disse dage. Socialdemokraterne gav enkelte indrømmelser på indvandrerpolitikken, men ellers bankede Wammen for alvor de radikale på plads, og radikale vælgere må med skuffelse konstatere, at dagene, hvor partiet via Margrethe Vestagers ledelse styrede Danmark, endegyldigt er forbi. I hvert fald er det umuligt at se radikale aftryk på den økonomiske del af finansloven, som til gengæld desværre må skabe jubel hos SF og Enhedslisten. For endnu en gang er den socialistiske misundelsespolitik og mærkesager slået igennem for fuld kraft med ekstra arveafgift og øget offentligt forbrug. Radikale har ellers gentagne gange langet ud efter borgerlige regeringer og specielt støttepartiet Dansk Folkeparti, som er blevet beskyldt for at se stort på alt andet indvandringspolitikken, men det er lige præcis det samme, man med rette nu kan beskylde det tidligere borgerlige midterparti for. Det virker i hvert fald som om, at Morten Østergaard har givet køb på alle økonomiske ønsker for at få små indrømmelser på spørgsmål om indvandring. Det er stærkt bekymrende, for Østergaard burde have været garanten for, at den røde regering økonomisk blev trukket i retning af midten. Det blev den på ingen måde, og derfor fik vi den rødeste finanslov i mange år. Den er blottet for jobskabende initiativer og hensyn til erhvervslivet men til gengæld med en regering, der bruger stort set hele det økonomiske råderum i et hug. Det giver øget velfærd på kort sigt men kan på længere sigt blive en meget dyr fornøjelse.

Aarhus

Flere mænd ville se Mormon-musicalen

112

Spottede fællestræk ved villaindbrud: Tre mænd fra Aarhus idømt flere års fængsel

Annonce