Annonce
Sport

Et mesterskab vil altid blive husket

Borgmester Jacob Bundsgaard ønskede onsdag formiddag Bakken Bears tillykke med mesterskabet, da holdet blev hyldet på Rådhuset. Her er den amerikanske forward John Williamson, der hilser på borgmesteren. Foto: Axel Schütt

Devaughn Akoon-Purcell har haft et fantastisk år i Bakken Bears, som mandag aften blev krydret med hans første mesterskab som professionel. En præstation, han gerne vil gentage, når han efter sommerferien vender tilbage i en endnu stærkere udgave.

BASKETBALL: Han har om nogen siddet øverst på tronen af den danske basketballliga i denne sæson. Amerikanske Devaughn Akoon-Purcell har haft et fantastisk år for Bakken Bears, hvor han i den danske liga og ikke mindst Champions League har gjort stort væsen af sig og senest blev kåret som DM-finaleseriens mest værdifulde spiller.

Derfor virkede det helt naturligt, da han onsdag formiddag satte sig til rette i borgmesterstolen på Aarhus Rådhus for en stund, da han og den resterende del af Bakken Bears' mesterhold var blevet hyldet af borgmester Jacob Bundsgaard og rådmand Rabih Azah-Ahmad i byrådssalen.

Den 23-årige forward har været et niveau over de fleste og blev også kåret som ligaens bedste spiller. Den blot anden Bakken-spiller i historien, der har fået den titel. Sidst det skete var i sæsonens 2002/2003, hvor Eric Bell løb med hædren.

Annonce
Devaughn Akoon-Purcell var i højt humor, da mesterskabet blev sikret mandag aften. Foto: Kim Haugaard
Bakken Bears modtages på Aarhus Rådhus efter mesterskabet i basket Foto: Axel Schütt
Bakken Bears modtages på Aarhus Rådhus efter mesterskabet i basket Foto: Axel Schütt

- Det har været nogle fantastiske dage, et fantastisk år. Du kan ikke brokke dig, når vi opnået det, som vi har gjort med holdet. Vi har skrevet historie og vundet et mesterskab og det vil altid blive husket. Det er mestrene, der bliver husket, sagde amerikaneren, der har vundet mesterskaber i både high school og college i USA.

- Dette er mit første mesterskab som professionel og det sker i mit første år som professionel, så jeg har fået en god start på den rejse. Det har været en kæmpe oplevelse at være en del af det her hold. Vi har spillet mange forskellige steder i Champions League og jeg tror, at det har styrket os i forhold til konkurrencen i den danske liga, fordi vi har været vant til at blive matchet på højt niveau. Så da vi kom frem til slutspillet og vi spillede de her kampe med få dages mellemrum, nød vi godt af, at vi havde prøvet det samme i Champions League tidligere på sæsonen.

Så det gav jer en åbenlys fordel?

- Vi spillede mandag, havde en dags pause og spillede igen. Det er hårdt arbejde, men vi var mere vant til det end de andre hold og derfor kunne vi holde momentum hele vejen.

Og selvom trofæet for det danske mesterskab stod pænt placeret på et af de runde borde i løbet af seancen, som beviset på den 15. DM-titel til århusianerne, så har især den europæiske deltagelse givet mange anerkendelser rundt omkring i Europa. Ikke mindst fra de større hold, der også havde bidt mærke i netop Devaugh Akoon-Purcell.

- Der var et par af holdene fra Champions League, der tog kontakt til mig og min agent, men jeg forsøgte at holde fokus på mit arbejde i Bakken. Min agent talte med Bakken og nogle af de andre hold, kiggede på lønninger og rollefordeling i de forskellige klubber. Ville jeg være en profil eller vil jeg bare være en af dem, der fik spilletid her og der. Vi kiggede på flere forskellige ting og kom frem til, at det var bedre for mig at komme tilbage til Bakken og Aarhus og få noget mere erfaring i mit andet år som professionel. Så må vi se, hvad der sker bagefter. Det er vigtigt for mig, at jeg tager en dag ad gangen, en sæson ad gangen og nyder det her, for det en velsignelse, lød det fra Devaughn.

Hvordan har du det i Aarhus?

- Lige siden jeg kom til byen er jeg blevet behandlet godt. Jeg nyder virkelig at være her.

Bakken Bears modtages på Aarhus Rådhus efter mesterskabet i basket Foto: Axel Schütt

Stærkere udgave

Om 14 dage vender han hjem til USA for at holde ferie og forberede sig på en ny sæson i Bakken Bears.

- Jeg regner med at tage ferie i to til tre uger og derefter skal jeg bare i gang med at træne, så jeg kan komme tilbage som en stærkere spiller og en stærkere person. En bedre version af mig.

Du har ellers været ret skarp i år?

- Jeg skal arbejde endnu hårdere end jeg har gjort i år. Alle har deres op og nedture, men jeg forsøger virkelig at tynde ud i dem. Jeg bliver ekstra motiveret, hvis jeg spiller dårligt. Gør jeg det skidt i en kamp, så er jeg virkelig hård ved mig selv, så det ikke sker igen. Jeg forsøger at give alt, hvad jeg har hver eneste gang og det vil jeg også gøre i den nye sæson, lød det.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
AGF

Bet for AGF: Zach Duncan ude i 9-12 måneder

Aarhus For abonnenter

Skæbnestund for husvildeboligerne på Poul Martin Møllers Vej: Beboerne er halvt oppe af den varme gryde

AGF

Så du Helmigs nye live-udgave af Malaga? Se eller gense hans hyldest til Aarhus her

Annonce