Annonce
Sport

Et nordjysk mandskab vader henover 2. Division: Her er holdet, Aarhus Fremad og VSK ikke kan hente

På nær to sæsoner i Thisted FC har Bo Zinck brugt hele sin cheftrænerkarriere i Jammerbugt FC. Arkivfoto: Ole Nielsen.
Jammerbugt har indtil videre ikke tabt en eneste kamp i sæsonen. Lørdag gæster de Aarhus Fremad.

FODBOLD: Der mangler 37 sekunder.

Kunstgræsset ved Vejlby-Risskov Hallen er blevet vådt. Vejret er blevet dårligere og dårligere, som kampen er forløbet. Men den meteorologiske ændring fra solskin og sensommer til en blæsende efterårskulde har - endnu - ikke ændret på hverken Jammerbugts kamp eller Jammerbugts sæson.

Det nordjyske hold er på besøg hos VSK Aarhus, og indtil videre er det gået godt for Jammerbugt, som har de maksimale 18 point efter 18 kampe.

Annonce

Men med 37 sekunder tilbage går det alligevel galt. Næsten alle spillere på banen er samlet i Jammerbugts straffesparksfelt ved et hjørnespark, som i sidste ende falder ned for Jakob Rittig, der scorer til 1-1.

Kampen bliver Jammerbugts første pointtab i sæsonen. Ugen efter får de et uafgjort resultat mere mod Holstebro, men sandheden er, at efter ni kampe har Jammerbugt ikke tabt en eneste kamp i den vestlige pulje af 2. Division og står med 23 point.

Det sidste skridt

Lørdag skal Jammerbugt endnu engang til Aarhus. Denne gang for at møde Aarhus Fremad i det, der inden sæsonen var set som et topopgør, for de to hold var begge blandt oddssætternes favorit til at rykke op i den nogle sammenpressede sæson, hvor der kun skal spilles 26 kampe.

De seneste år har Jammerbugt været i toppen af rækken, dog uden at være tæt på oprykning. I år ser det ud til, at holdet har taget det sidste skridt.

Jammerbugt FC

 • Jammerbugt FC er en eliteoverbygning af Jetsmark IF. Overbygningen så dagens lys i 2008. 
 • Overbygningen hed først Blokhus FC, men siden 2013 har den heddet Jammerbugt FC. 
 • Klubben har hjemmebane på Sparekassen Vendsyssel Arena i Pandrup. 
 • Klubbens nuværende cheftræner hedder Bo Zinck. Han har været i klubben siden 2017, men var også i klubben fra 2004 til 2015 i forskellige roller. Heriblandt som cheftræner fra 2012-2015. 
 • Jammerbugt var centimeter fra at rykke Aarhus Fremad op i sidste sæson. I sidste spillerunde ramte holdet indersiden af stolpen i tillægstiden mod FC Helsingør. Var den bold gået ind, havde Aarhus Fremad i dag spillet i 1. Division.

Det siger Jammerbugts cheftræner Bo Zinck, der leder klubben for fjerde sæson i streg, og som også tidligere har været cheftræner i klubben fra 2013-2015.

- Vi har altid haft et godt hold, men vi har i denne sæson været en smule skarpere til at sparke chancerne ind, end vi var i sidste sæson. Spillemæssigt er vi lige så gode, men der havde vi et katastrofeefterår med otte uafgjorte kampe.

- De spillere, som vi har hentet ind i denne sæson, har udelukkende været spillere, som kom fra en anden 2. Divisionsklub eller som har niveauet til at være her. Det har presset kvaliteten i træning og kamp. Og vi har været utilfredse med vores to uafgjorte resultater, for vi kunne faktisk have gjort rent bord, siger Bo Zinck.


Et nederlag til Aarhus Fremad gør vel, at chancen for at blive nummer et vil fordufte for dem

Bo Zinck, cheftræner i Jammerbugt FC.


Annonce

Fremad kan være 14 point efter

Oddssætterne havde Jammerbugt, Aarhus Fremad og Middelfart som de tre topkandidater til oprykning. Aarhus Fremad har indtil videre skuffet og kan være 14 point efter Jammerbugt, hvis nordjyderne tager sejren lørdag.

Jammerbugt har fået et ry som værende et meget resultatorienteret hold uden den store udvikling i spillerne. Det genkender cheftræneren dog ikke helt.

Lørdagens kampe med århusianske 2. Divisionshold

 • Aarhus Fremad - Jammerbugt FC (14:00)
 • BK Frem - VSK Aarhus (14:00)
 • Brabrand IF - SfB-Oure (14:00)

- Jeg vil sige, at i alt den tid, jeg har været træner, så er der trods alt en ting, som er vigtigere end alt andet, og det er resultatet. Så ja, vi er resultatorienterede, men vi sender også spillere til 1. Division, siger Bo Zinck med reference til Zander Hyltoft og Emil Kobberup, som brugte sommeren på at skifte til Vendsyssel FF.

- Jeg vil sige, at vi er et godt opsamlingssted ligesom Aarhus Fremad. Vi er gode til at få spillere ind og gøre dem bedre. På det punkt ligner vi meget hinanden. Fremad er også en klub, vi har et ekstremt godt forhold til. Jeg har selv tidligere spillet i klubben, og det er på en måde en venskabsklub, vi kommer ned til. Der er mange positive relationer mellem de to klubber, som selv stopper klokken 14:00 lørdag, siger Bo Zinck.

Annonce

Presset er forskelligt

Forskellen på de to hold har været udtalte ambitioner. Aarhus Fremad gik fra starten af sæsonen ud med meldingen om at rykke op, mens Jammerbugt i stedet ikke var helt så eksplicitte.

- Uanset hvordan vi vender og drejer det, er det overraskende, at vi er nummer et, men det er ikke overraskende, at vi er i top seks.

- Hvis vi vinder, er de 14 point efter. Det er meget. Det er dem, der har presset på sig lørdag. Vi ved godt, at det er et svært at spille ude mod Aarhus Fremad, og deres topniveau er ekstremt højt, men det er også et hold, som har svinget meget. Og et nederlag til Aarhus Fremad gør vel, at chancen for at blive nummer et vil fordufte for dem, siger Bo Zinck.

Jammerbugt var senest i 1. Division i 2011/12-sæsonen. Det var dog under deres tidligere navn Blokhus FC.

3 Jammerbugt-spillere, du skal holde øje med lørdag

 • Bardhec Bytyqi: Den 23-årige kantspiller fører topscorerlisten i den vestlige pulje med syv mål og har allerede ytret ønske om at prøve sig selv at på et højere niveau, når hans Jammerbugt-kontrakt udløber til nytår. Hurtig på fødderne og en stærk dribler. 
 • Mads Larsen: 24-årig venstreback, som oprindeligt kommer fra Pandrup og som er kommet hele vejen op gennem egne rækker. Var i sommer tæt på et skifte til Viborg FF i 1. Division og er blevet kaldt "den bedste venstre back i 2. Division" af Bo Zinck. En rigtig fighter-back, som også har et fint spark med venstre ben. 
 • Christian Rye: Den 26-årige centrale midtbanespiller er holdets omdrejningspunkt og binde ofte angrebene sammen. Har indtil videre spillet fuld tid i 2. Division i sæsonen og scorede i Jammerbugts seneste kamp mod Holbæk.
Annonce
AGF For abonnenter

Det var en uskøn AGF-sejr i en skøn kulisse, og den slags fungerer bare i Aarhus

Danmark

Mandagens coronatal: 752 nye tilfælde af coronavirus det seneste døgn - højeste prositivprocent siden august

Annonce
Annonce
Annonce
AGF

David Nielsen jubler over sprudlende AGF: - For mig handler fodbold om andet end at score mål

Byudvikling For abonnenter

Video: Kom med indenfor i de dyreste lejligheder med panoramaudsigt i Nicolinehus på Aarhus Ø

Alarm 112

Husk paraplyen: DMI varsler voldsomme mængder regn på vej

AGF

Sejr foran 19.000 tilskuere: AGF nærmer sig top seks efter sejr over AaB

AGF

Kaos under AGF-kamp: Tusinder med billet får besked på at gå i Tivoli i stedet - tilskuere er rasende

AGF For abonnenter

Stort portræt: Yann Bissecks potentiale kender ingen grænser, men han forbereder sig allerede på et liv efter fodbolden

AGF For abonnenter

Karakterbogen: Mange stærke præstationer, da AGF besejrede AaB

Alarm 112

11 personer tiltalt i omfattende narkosag: Politiet afslørede  stor amfetamin-fabrik

Erhverv

Tak for indsatsen: Jysk-ansatte bliver belønnet med million-bonus

Aarhus

Gratis parkering: Her kan elbilejere parkere gratis i Aarhus

Aarhus For abonnenter

Marianne og Peter har parkinson og bokser for livskvalitet: - Først var det en lettelse at få en diagnose - så kom chokket

Alarm 112

Proptrækker var våben: 49-årig mand stak ud efter rival og er sigtet for grov vold

Annonce