Annonce
Aarhus

Et skridt frem og et tilbage: Antallet af nye corona-smittede er tilbage på for højt niveau

Ingen århusianske sogne er i umiddelbar fare for tvangsnedlukning. Arkivfoto: Martin Sylvest/Ritzau Scanpix
Selvom antallet af nye smittede i Aarhus Kommune steg mandag, er der lige nu ingen sogne, der er tæt på tvangsnedlukning.

AARHUS: Antallet af nye corona-smittede tog et lille dyk i weekenden, men mandagens opdatering fra Statens Serum Institut viser, at smittetallet er tilbage på niveauet for hverdagene i sidste uge.

Helt præcist er der registreret 39 nye smittede i Aarhus Kommune. Lavt sammenlignet med de høje tal som Aarhus oplevede i blandt andet december, men højere end tallene i weekenden og for højt i forhold til sundhedsmyndighedernes grænse. Her bør en kommune på Aarhus størrelse kun have 10 nye smittede per dag.

Data for smittede på sogneniveau viser dog samtidig, at der lige nu ikke er sogne i Aarhus, der er i umiddelbar fare for at lukke ned. Efter de nye retningslinjer tvangsnedlukker et sogn, hvis tre parametre er opfyldt. Incidensen - antal smittede per 100.000 indbyggere - skal op på 500, der skal være mindst 20 nye smittede i de seneste syv døgn og positivprocenten skal være på 2,5 eller derover.

Annonce

Alle århusianske sogne på nær Gellerup er under grænseværdierne på alle tre parametre. I Gellerup er der registreret 27 nye smittede i den forløbne uge, men hverken incidensen eller positivprocenten er i nærheden af den kritiske grænse.

Der er registreret i alt 21 nye corona-smittede i kommunerne rundt om Aarhus.

De fordeler sig således:

  • Skanderborg: 7
  • Syddjurs: 6
  • Favrskov: 4
  • Odder: 2
  • Norddjurs: 2

To flere indlagte

På hospitalerne i Region Midtjylland er der mandag 27 indlagte med corona, hvilket er en stigning på 2 i forhold til søndag. 10 af de 27 er indlagt på Aarhus Universitetshospital.

Antallet af vaccinerede stiger stille og roligt. I Aarhus og omegnskommunerne er der flest færdigvaccinerede i Norddjurs, hvor 13,4 procent af indbyggerne har fået begge stik. Aarhus ligger i bund på den statistik - her er bare 9,2 procent færdigvaccineret.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce