Annonce
Navne

Et tillykke fra Trump får han næppe

Ted Turner skabte tv-stationen CNN. Han fylder 80 år mandag 19. november. Foto: Saul Loeb/Ritzau Scanpix

Ted Turner skabte mediehistorie med tv-stationen CNN. Kampen for et renere miljø har en stor plads hos ham. Mandag 19. november fylder han 80 år.

80 Ted Turner skal nok ikke forvente at få en fødselsdagshilsen fra USA's præsident, Donald Trump. Præsidenten ligger i krig mod dele af den amerikanske journaliststand, og CNN, som Ted Turner skabte, er Trumps absolutte hademedie. For nylig kostede det tv-stationens journalist Jim Acosta akkrediteringen til Det Hvide Hus.

Ted Turner, som fylder 80 år mandag 19. november, vendte med CNN op og ned på mediebilledet. Stationen sendte første gang i 1980, og fra da af var nyheder nogle, der kunne ses døgnet rundt, hvilket inspirerede medier verden over til at følge efter. Det var således CNN, der havde de mest dramatiske billeder, da rumfærgen Challenger eksploderede kort efter opsendelsen i 1986, og tv-kanalen var også først med seneste nyt, da den første golfkrig blev udkæmpet i 1991.

Ted Turner, eller Robert Edward Turner III, voksede op i Cincinnati i Ohio, hvor hans far drev et profitabelt reklamefirma. Turner overtog firmaet i 1963 og ændrede navnet til Turner Broadcasting Company. I årene efter udvidede han forretningen med blandt andet medievirksomheder og baseballhold, og da han i 1996 solgte sit livsværk til Time Warner-koncernen, indbragte det ham 7,3 milliarder dollar. Det har gjort ham til en af USA's rigeste. Han er tilmed en stor jordejer med besiddelser i seks stater.

Oprindeligt tilhørte Ted Turner den amerikanske højrefløj, men siden har han udtalt sig kritisk om blandt andet det amerikanske sundhedsvæsen, ligesom han har engageret sig i velgørenhed til fordel for miljø og natur. I 1997 donerede han en milliard dollar til FN, som blandt andet blev brugt til rydning af landminer.

Ted Turner har været gift tre gange, senest fra 1991 til 2001 med skuespillerinden Jane Fonda.

I dette efterår fortalte han amerikanske medier, at han er ramt af demenssygdommen Lewy body. Ud over hukommelsessvigt kan den give bevægelsesforstyrrelser, der minder om symptomerne ved Parkinsons sygdom.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Århusiansk syrienkriger anholdt ved ankomst til Danmark

Læserbrev

Læserbrev: Socialdemokratiet vil gerne være med

Socialdemokratiet ønsker naturligvis at være med til at præge udviklingen i Odder Kommune. Derfor er vi også næsten hvert år med i budgetforlig. Desværre ikke i år. Det, der skiller, er især grønthøstermetoden forklædt som "hverdagseffektiviseringer", manglende satsning på grøn og bæredygtig udvikling og detailstyring på fagområderne. Med detaljerede retningslinjer og puljer udstråler budgetforliget desværre mistillid til medarbejderne. Det er New Public Management og djøfisering, når det er værst. Hverdagseffektiviseringerne, puljerne og flere eksempler på beslutninger, der ikke føres ud i livet, tegner et billede af en kommune, der er ved at gå i stå. Politikere, der ikke tager ansvar for udviklingsretningen. Og ikke tager ansvar for at rette økonomien op i tide. Ved sidste års budgetlægning blev det vedtaget, at der skulle udarbejdes et udviklingskatalog over mulige smarte investeringer/besparelser. Det er ikke udarbejdet. Ved 2. behandling af budgettet argumenterede borgmesteren for, at der ikke er afsat nye penge til energibesparende foranstaltninger, fordi penge i sidste års budget ikke er brugt. Eksempler blandt flere på manglende tempo og vilje til at udføre byrådets beslutninger. Det hjælper ikke at give forvaltningen skylden, ansvaret ligger entydigt hos borgmesteren. Manglerne i forhold til grøn og bæredygtig udvikling har fået mindre opmærksomhed. Lone Jakobi trak forskellen op således: "Sølle halvanden millioner kroner har I fundet til grøn og bæredygtig omstilling i Odder Kommune - over fire år! (...) Men derfra, da finder I ingenting. Som i absolut ingenting. Og I stopper endda det vigtige arbejde med energirenoveringer." Til sammenligning har Socialdemokratiet i sit budgetforslag fundet otte millioner kroner. Socialdemokratiet vil gerne tilbage til samarbejde over midten. Men det forudsætter, at borgmesteren leverer på byrådets beslutninger og herunder ikke mindst det omstillingskatalog, som også hans forligspartnere har bestilt. Der er brug for seriøs prioritering og handling, hvis vi skal rette op på både økonomi og kernevelfærd og samtidig bidrage til en grøn og bæredygtig udvikling.

AGF

Målfest, sejr og ny optimisme: Her er hele dækningen af AGF-Sønderjyske

Annonce