Annonce
Indland

Et træhus binder op til 110 ton CO2 - og træsektoren beskæftiger 51.400 mennesker i Danmark

Skove bruger CO2 til at opbygge biomasse, og træerne binder luftarten også efter, at de er fældet. Træet fra bygninger som det nye højhus i Sverige kan genbruges til andet bygger, møbler eller cellulose, når det engang skal rives ned. Foto: Nikolaj Jakobsen.
Annonce

Dansk Skovforening, Dansk Energi har sammen med Brancheforeningen Danske Byggecentre, Træ- og Møbelindustrien og Dansk Træforening fået udarbejdet en rapport, som viser betydningen af træ for dansk økonomi, samfundet og klimaet.

Danmark har siden 1990 fået 80.000 ekstra hektar med skov til nu 625.000 hektar eller 14,5 procent af arealet. Væksten i træets levende biomasse svarer til at fjerne 36,4 millioner ton CO2 fra atmosfæren, og den bundne mængde holdes ude af atmosfæren i træets levetid og som forarbejdede træprodukter. Et hus med konstruktion og indhold af træ binder mellem 44 og 110 ton CO2. Møblerne i en almindelig husholdning binder fire ton CO2.

Beskæftigelse

Træsektoren beskæftiger 51.400 mennesker og bidrager med 32 milliarder kroner i bruttonationalprodukt. Halvdelen af medarbejderne er faglærte, en tredjedel er ufaglærte. De fem kommuner med største, procentuelle beskæftigelse er Morsø, Vesthimmerland, Thisted, Tønder og Langeland.

Ringe i vandet

Ud over direkte jobs skaber træsektoren 33.600 arbejdspladser inden for hotel- og restaurant, boliger og finansiel virksomhed med en værdiskabelse på 23 milliarder. Yderligere aktivitet giver 30.300 beskæftigede med værdier for 22 milliarder kroner. I alt 77 milliarder kroner.

Stor import af træ

Dansk Skovbrug producerer for 700 millioner kroner træ. Sektoren arbejder med træ for ialt 13,8 milliarder kroner fra Tyskland, Sverige og Baltikum.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Nye tal: Fortsat højt smittetryk i Aarhus

CORONAVIRUS

Live: Det er for tidligt at glæde sig over smittetal, mener Mølbak

Annonce