Annonce
Mærk Aarhus

Et unikt brille-univers for børn

Foto: Stanley With
En frustration over et begrænset udvalg af briller til børn var starten på Brillebørn. Kombinationen af at have en øjenlæge tilknyttet, et stort antal briller og en butik i børnehøjde, er opskriften på succesen bag butikken i Badstuegade

Det er gået fra at være ”ugh, dem kan jeg måske godt overleve at gå med, hvis jeg absolut skal” til pludselig at være svært at vælge mellem de mange briller for børn.

Det fortæller Samina Shah-Jørgensen, medejer af butikken Brillebørn.

Hun er foruden at være medejer af butikken også med-indehaver af en øjenlægeklinik. På klinikken er hun og hendes mand, der arbejder som øjenlæge, stødt på mange frustrerede forældre til børn, der har brug for briller.

- De var trætte af, at udvalget af børnebriller ikke var særlig stort, og at der ikke var nogen pæne blandt de måske kun 10 forskellige, de kunne vælge imellem, siger hun.

Brillerne var derfor aldrig et positivt tilvalg, men et nødvendigt onde, forklarer Samina Shah-Jørgensen, og det blev til en forretningsidé for parret.

Fra idé til butik

Hver gang de var i en anden by eller andet land, var de altid inde og tjekke udvalget af børnebriller for at se, hvordan brille- situationen var der.

I den forbindelse fik de et tip om, at de i Sydeuropa har mange forskellige børnebriller, og det blev derfor en messe i Paris, som blev startskuddet på deres virksomhed.

- Vi købte måske 50 børnebriller, og så stod vi der og blev enige om, at vi vil prøve at åbne en børnebrilleafdeling i vores øjenlægeklinik, siger hun og uddyber:

- Men det gik næsten for godt. Vi kunne slet ikke yde den service, vi gerne ville. Så vi fandt lokalet i Badstuegade, som ligger tæt på vores klinik, og så tænkte vi bare ”det er det, vi skal!”

I dag er butikken den eneste af sin slags i Danmark, og butikken har omkring 5-600 børnebriller i alt med brillestel fra hele Europa. De har derfor skabt sig en unik nichebutik i hjertet af Aarhus.

Brillerne er dyre, men…

Et par børnebriller ligger i gennemsnit på 5.000 kroner, men der findes briller i forskellige prisklasser, mellem 2.500 og 7.000 kroner, fortæller Samina.

- Det kan lyde dyrt, og det er ikke alle, der har råd til en engangsydelse på sådan et beløb - det ved hun godt. Derfor har de også i samarbejdet med Nordea Finans lavet muligheden for, at man kan oprette et abonnement på 12, 24 eller 26 måneder.

- Det betyder, at man deler regningen op i det antal måneder, man vælger – fuldstændig gebyr- og rentefrit. Det er et tilbud, vi giver til forældrene, siger hun og tilføjer:

- Vi ved også godt, at børn kan være hårde ved deres briller. De kan enten tabe dem, der kan komme ridser i glasset, eller stellet kan knække, og derfor har vi også en garanti, der hedder, at inden for det første år efter dit køb, returnerer vi 50 procent af prisen, hvis du kommer og skal have erstattet et glas, et stel eller noget andet.

- Og sker det hver anden dag, så skifter vi det med garantien hver anden dag – det har vi dog ikke oplevet endnu, siger Samina med et grin.

Garanti ved ødelagte briller

Butikken har desuden sit eget sliberi, som gør, at de kan lave en speciallavet brille på omkring en time.

- Når du har valgt dit stel og glas, så kan vi selv slibe glasset, så det passer til brillen. Så kan du vente en time og komme tilbage og hente din færdiglavede brille, fortæller Samina.

Skulle det i øvrigt gå så galt, at man fik smadret hele brillen eller mister den, kan man altid få en låne-brille, indtil sin egen nye brille er lavet, tilføjer hun.

Fordele ved øjenlægeklinikken

Mange forældre opdager ikke, at deres børn har brug for briller, før de bliver 4 eller 7 år.

- Det er først, når de kommer i børnehave, eller når de oplever læsevanskeligheder. Andre gange kan det også være en vedvarende hovepine, fordi de skal kigge meget i en bog, fortæller Samina.

Dog har de børn på 0 år og opefter, der kommer og har brug for briller, fordi de skeler eller lignende, og har man et barn under 10 år, kræver det en brillerecept.

- De bliver altid testet med den der klassiske tavle med forskellige motiver, der bliver mindre og mindre. Men er man under 6 måneder kan man jo ikke sige, om det er en kat eller en hund, så vi har nogle særlige øjendråber i klinikken, der gør, at man kan måle styrken på øjnene, siger hun og understreger:

- Men det er et lægemiddel, så det kan en almindelig optiker ikke hjælpe med. Derfor plejer vi at sige, at en optiker kan det uden på øjet, vi kan det inde i øjet.

Kan noget andet end optikerne

Udover hjælpemidlerne, der kræver en lægelicens, er der også andre områder, Børnebrillen adskiller sig fra almindelige optikere, påpeger Samina.

Det gør de også på ventetid og service, siger hun.

- Optikerne har nogle gange ventetid på at kunne få brillerne hjem. Så du kan måske kun se brillerne på en computer, når du skal beslutte dig.

- De har kun 10-20 briller i alt, og det er fordelt på forskellige aldre. Det vil sige, 2 stykker til dem på 0 år, 3 stykker til dem på 2 år og så videre. Hvorimod vi har 50-100 stykker til hver aldersgruppe.

I øjenhøjde med børnene

Børnebrillen har altså et stort udvalg i både pris, form og udtryk, siger Samina.

De har oplevet en enorm positiv feedback fra forældre, der er glade for udvalget, men også selve butikken og hele oplevelsen.

- Butikken er indrettet meget pædagogisk, så vi er i børnehøjde. Forældrene synes derfor, det er en fornøjelse at komme her, fordi de kan slappe af, mens vi taler glas, pris og stel, mens børnene hygger sig.

- Børnene er i centrum hos os. De bliver hørt, de bliver set, og de elsker at være herinde, hvor de kan lege med vores legetøjsbutik, lyder det fra Samina.

Aarhus For abonnenter

Fremtidens tog kræver kæmpe ombygning af Aarhus H, og den kommer til at støje: Nu er sidste chance for at klage

Danmark

Lørdagens coronatal: Syvende dag i træk med over 4000 nye coronatilfælde

AGF

AGF-året der gik: Her er seks nedslag fra de mest opsigtsvækkende kampe

Aarhus For abonnenter

Madanmeldelse: Er dette spisested virkelig bedre end Frederikshøj?

Aarhus

Coronasmitten viger ikke en tomme i Aarhus: De seneste par døgn er smittetallene frosset fast

Navne

Fra retsmediciner til lokalpolitiker: Kate Runge har altid kæmpet for byens svageste

DF-hovedbestyrelsesmedlem udfordrer Messerschmidt i formandsvalg

Aarhus For abonnenter

Ældreplejen i Aarhus til årsprøve: Rådmanden er overordnet tilfreds - ældrerådet ser plads til forbedringer

Aarhus

Casablanca-familie åbner ny restaurant: Nordisk og fransk køkken i tidligere direktørbolig

DF slår revner - er det Fremskridtspartiet om igen?

Alarm 112

Sommerhus opslugt af flammer: - Det har været fuldstændig overtændt

Erhverv For abonnenter

Sikkerhedsbrud hos Nets: Sven fik brev med nøglekort til en ukendt kvinde

Kultur

The Julekalender vender hjem: Nu kan du puste grise op på det samme toilet, som Oluf sad på for 30 år siden