Annonce
Aarhus

Etageejendom evakueret: Person brændt inde i lejlighed

En person er mandag omkommet efter en voldsom brand i Hørning. Fotos: Google Streetview/Kim Haugaard

HØRNING: En voldsom brand ved Hørning har mandag middag kostet en person livet. Det fortæller Østjyllands Brandvæsen.

Branden, der havde fat i en lejlighed i en etageejendom i Møllevænget, blev anmeldt klokken 12.16, og beredskabsfolk kæmpede med at få evakueret flere personer.

- Vi får en melding om, at der savnes en person, så vi sætter ind med røgdykkere med det samme, fortæller Thomas Jørgensen, indsatsleder ved Østjyllands Brandvæsen.

- Vi får hurtigt en person ud, som vi overgiver til en ambulance. Samtidigt er der folk på flere af altanerne, som ikke kan komme ned. Vi får reddet dem ned med stiger på bagsiden af bygningen, fortæller indsatslederen.

Efterfølgende har politiet bekræftet, at en person i forbindelse med branden er afgået ved døden.

Brandvæsnet er nu i gang med en efterslukning, inden først politi og derefter skadeservice skal overtage.

- Det ser umiddelbart ud til, at branden er startet i køkkenet, men det skal nærmere undersøgelserne nu bekræfte, fortæller Thomas Jørgensen.

Det har ikke været muligt for hverken politi eller brandvæsen at identificere den afdøde person.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Jo bedre, vi finder sammen, jo bedre fremtid

En gruppe forældre slår alarm, fordi Aarhus Kommune vil ændre skoledistriktet i Åbyhøj. Gammelgaardsskolen vil få flere elever fra Bispehaven, og nu truer mange forældre med at flytte deres børn fra den skole til en privat. De mener, at børnene fra Bispehaven vil kræve flere ressourcer af Gammelgaardsskolen, fordi indvandrerbørnene, der kommer, har sværere ved at læse end etnisk danske børn. Det kan ramme dem, der i denne gruppe har brug for ekstra støtte. Ændringen af skoledistriktet har været i høring. Der er kommet 137 svar, 115 fra forældre, der advarer mod udvidelsen, og skolebestyrelsen ser forslaget som meget problematisk. Den har stor forståelse for, at der skal findes en løsning for børnene i vestbyen. Nu har 11 procent af eleverne på Gammelgaardsskolen behov for sprogstøtte. Det kan skolen håndtere, men bestyrelsen ser en fare i at få flere elever, der har brug for støtte. Det vil kræve ekstra ressourcer og ekstra penge. Måske skal der oprettes en ekstra klasse på skolen. Fra det nuværende distrikt skal potentielt 77 børn begynde i skolen. Hvis Bispehaven kommer med, er der 25 flere. Som det ser ud, skal fem elever fra Bispehaven ind i hver af de sandsynlige fire børnehaveklasser. Forældrenes bekymringer er også, at skolen ikke har plads til endnu en klasse. I forvejen har ikke alle klasser deres eget klasseværelse alene. Charlotte Korsgaard Nielsen er talsmand for Åbyhøj Dagtilbud og indstillet på at finde en løsning. Men gruppen er ikke inviteret til dialog. Her kan kommunen begynde. Tag alle med på råd og til debat om, hvordan sagen bedst klares. Jo mere viden, der ikke kommer til de rette, jo større er uvisheden og usikkerheden. Rådmand Thomas Medom (SF) erkender, at Gammelgaardsskolen allerede løfter en stor opgave for integrationen, og der følger nogle ressourcer med, siger han. Medom har ret i, at alle har et ansvar for alles børn. Men situationen er ulykkelig, og vi har ikke brug for flere parallelsamfund. Jo bedre, vi finder sammen, jo bedre bliver fremtiden.

AGF

Stort tema om talentudvikling i AGF: Fra glemt sølvhold, transitionstræner til talenter der gik andre veje

Danmark

71-årig mand anholdt for at have kørt 22-årig værnepligtig ihjel: Havde parkeret bilen, så dens skader ikke var synlige

Annonce