Annonce
Sport

Etisk råd bakker Viktor Fischer op i sag om homofobi

Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

Fodboldens Etiske Råd har på et møde drøftet sagen om homofobiske tilråb fra fans rettet mod Viktor Fischer.

FC København-spilleren Viktor Fischer modtager nu støtte i sagen om homofobiske tilråb i en af forårets superligakampe.

Støtten kommer fra Fodboldens Etiske Råd, som kalder en bemærkning i en kendelse fra Fodboldens Disciplinærinstans for "uheldig".

Her blev det nævnt, at Fischer med sin adfærd selv kunne have medvirket til at eskalere sagens omfang ved at juble efter en scoring.

- Disciplinærinstansen skriver således, at Viktor Fischer ved at juble efter en scoring "på en uhensigtsmæssig måde kan have medvirket til at eskalere sagens omfang".

- Det skaber usikkerhed om, hvem der havde ansvaret for de homofobiske tilråb - men dét ansvar kan efter Etisk Råds opfattelse ikke placeres hos den enkelte spiller, der er udsat for disse tilråb.

Fodboldens Etiske Råd oplyser, at rådet med stor bekymring har fulgt problemerne omkring homofobiske tilråb i forbindelse med afviklingen af et par kampe i Superligaen.

- Den aktuelle adfærd strider helt klart mod alle de regler om diskriminerende adfærd, der er vedtaget såvel internationalt som ikke mindst hos DBU.

- Det er helt afgørende, at man i alle led af DBU-systemet vedholdende tager problemstillingen alvorligt og viser nultolerance over for diskriminerende adfærd, lyder det fra rådet.

Etisk Råd konstaterer med tilfredshed, at de aktuelle sager er behandlet med alvor af alle parter, og at der fortsat er en bred indsats mod diskrimination i alle grene af dansk fodbold

Desuden fremhæves det, at disciplinærmyndigheden af egen drift har taget konkrete sager op, og at de givne sanktioner vidner om den alvor, man bør behandle og sanktionere problemet med.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sport

Bears har en amerikaner i overskud

Læserbrev

Læserbrev: Det koster at lade være med at investere i tilstrækkelig psykiatrisk hjælp

Der er behov for et akut livreddende løft af psykiatrien – både den kommunale og regionale del. Psykiatrien og den mentale sundhed er massivt underprioriteret, og selvom jeg ser frem til arbejdet med en 10-års plan, så er der akut behov for at understøtte disse områder nu. I øvrigt har der også været tale om at udskyde 10-årsplanen foreløbig. 10 ud af 13 partier kom dog med løfter om at løfte psykiatrien i de sidste dage af valgkampen op til folketingsvalget - løfterne er ikke indfriet! Jeg trøster mig dog ved, at der er sat 2,1 milliarder i forhandlingsreserve, og at psykiatrien også er et vigtigt tema for både støttepartier og dele af oppositionen. Mennesker kan dø af psykisk sygdom, og andre kan ende ud i sociale derouter, der kunne være undgået ved rettidig og tilstrækkelig hjælp. Det er dyrere for samfundet ikke at investere i tilstrækkelig psykiatrisk hjælp. Selvom en ambitiøs investering i både forebyggelse, behandling og rehabilitering og støtte koster, så koster det tifold mere at lade stå til bl.a. i form af afledte udgifter som overførselsindkomster, sygefravær og nedsat arbejdsevne. Indirekte omkostninger pga. psykisk sygdom koster hvert år samfundet omkring 100 milliarder kroner ved siden af udgifterne til behandling. Der kan frigøres mange af disse midler, hvis vi får vendt udviklingen til større fokus på forebyggelse og på hurtig og tilstrækkelig behandling og støtte. Vi ved, at vi kan redde en masse menneskeskæbner, og at vi kan spare samfundet for en masse udgifter, hvis vi aktivt vælger at prioritere området. Vi skal heller ikke glemme de ringe i vandet, det bringer for de pårørende, som ofte står desperate på sidelinjen. I psykiatrien er den basale omsorg skåret væk. Og det er der, skoen trykker. Det kræver ro, samtale, indhold og omsorg at blive rask efter psykisk sygdom. Derfor er der brug for flere ansatte til flere syge patienter, og det skal være sådan, at er man syg, skal det være muligt at blive indlagt - det er i virkeligheden ret enkelt. Jeg kan fortælle så mange forfærdelige historier fra psykiatrien. Virkelige historier om mennesker, der kunne være hjulpet, såfremt rammerne var til det, og området var politisk prioriteret i anstændig grad. Lige nu skal de lavthængende frugter plukkes, så liv kan reddes. Det betyder mere personale ansat både i ambulatorier, på sengeafsnit, på bosteder, flere bostøtter og brobyggere. Derudover skal der være nok sengepladser og aflastningspladser, så den syge ikke afvises, til trods for akut behov for hjælp. Det er det, man kan gøre lige nu! Det vil ret hurtig have effekt på anvendelsen af tvang, antallet af selvmord, antal genindlæggelser, antallet af gode behandlingsforløb, og flere der kommer sig hurtigere af deres sygdom.

Danmark For abonnenter

Skandaleramt omskæringslæge er tilbage i Aarhus: Styrelse kæmper for at stoppe ham

Annonce