Annonce
Navne

EU-bevilling til Aarhus-forsker skal styrke ADHD-forskning

Lektor Ditte Demontis, Aarhus, fra Aarhus Universitet forsker i psykiatrisk genetik. Hun leder genetik-delen i et stort internationalt forskningsprojekt, der skal fremme forståelsen og behandlingen af bl.a. overvægt og diabetes blandt personer med ADHD. Til sin del af projektet har hun modtaget en bevilling på 2,2 millioner kroner. Privatfoto

BEVILLING: Lektor Ditte Demontis, Aarhus, fra Aarhus Universitet forsker i psykiatrisk genetik og leder genetik-delen i et stort internationalt forskningsprojekt, Timespan, der skal fremme forståelsen og behandlingen af bl.a. overvægt og diabetes blandt personer med ADHD.

Til sin del af projektet har hun for nylig modtaget en bevilling på 2,2 millioner kroner.

Selv om ADHD-patienter i vellykket medicinsk behandling har nedsat risiko for blandt andet stofmisbrug, ulykker og for at klare sig dårligt i skolen, afbryder cirka halvdelen af alle ADHD-patienter deres medicinbehandling inden for to år, og ingen ved præcis hvorfor.

Annonce

Ditte Demontis og hendes forskerkolleger i det internationale forskningsprojekt Timespan undersøger derfor, blandt andet hvilken rolle genetik spiller i forhold til den afbrudte medicinbehandling.

Forskerne undersøger desuden, om den genetik, der øger risikoen for at stoppe ADHD-medicinering, overlapper med genetik, der øger risikoen for andre psykiatriske sygdomme, diabetes og hjerte-kar-sygdomme.

Endelig handler en del af projektet om at udvikle nye anbefalinger til retningslinjer for behandling, der gavner patienter såvel som klinikere og sundhedsmyndigheder.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Udbrud af ekstra smitsom corona-variant: Vuggestue og børnehave i Risskov lukket

Aarhus

De smarteste sygehuse klarede coronakrisen bedst: AUH er blandt de bedste i verden

Alarm 112

Nye redningsstiger i østjyske havne skal forebygge drukneulykker: Skrig-orange og kan ses fra vandet i mørke

Aarhus For abonnenter

Beboere frygter, at dødskørsel på Aarhus Ø vil koste liv: Vagter og afspærring af p-plads er i spil til at dæmpe uroen

Annonce