Annonce
Erhverv

EU har 260 milliarder tungt svar klar til Trump-told

Sebastien St-Jean/Ritzau Scanpix
Hvis USA lægger told på europæiske biler, har EU en liste klar med told på amerikanske varer for milliarder.

Hvis USA's præsident, Donald Trump, gør alvor af sine trusler og lægger en forhøjet told på europæiske biler og reservedele, vil et svar fra EU komme prompte.

Ifølge EU's handelskommissær, Cecilia Malmström, har EU allerede en liste klar med amerikanske varer for 35 milliarder euro - det der svarer til over 260 milliarder kroner - som vil blive pålagt en højere told af EU.

Det siger hun tirsdag ifølge flere medier, herunder den amerikanske tv-station CNBC, til et af EU-Parlamentets udvalg.

Hun oplyser ikke, hvad der står på listen.

- Den er dybest set allerede klar i størrelsesordenen 35 milliarder euro. Jeg håber ikke, vi får brug for den, siger hun ifølge CNBC.

Trump har overvejet at lægge told på europæiske biler og reservedele af sikkerhedshensyn. Den begrundelse forstår Malmström ikke.

- Selvfølgelig er selve tanken om, at europæiske biler skal udgøre en trussel mod USA's sikkerhed, absurd, siger hun ifølge nyhedsbureauet AFP.

For et år siden blev EU-Kommissionens formand, Jean-Claude Juncker, og Donald Trump enige om en aftale, der skulle afværge en handelskrig mellem EU og USA.

Aftalen kom på plads, efter at USA hævede tolden på stål og aluminium fra Europa. En central del af aftalen består af en begrænset handelsaftale.

Malmström kritiserede tirsdag USA for ikke at være villig til den del.

- USA er ikke klar til at begynde forhandlinger, hvis landbrugsvarer ikke er inkluderet, hvilket er en rød linje for os, siger den svenske kommissær ifølge AFP.

- Så i øjeblikket sker der ikke noget.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Parkering på fiskerihavnen. Er vi blot en stime gubbier i akvariet?

Det forekommer mig ret bizart, at to rådmænd offentligt diskuterer, hvem der mon er skyldig i den ene fejl efter den anden, samtidig med at vi borgere blot ser på cirkusset. Det var i ingens interesse, at parkeringsforholdene blev ændret på Fiskerihavnen. Men af en eller anden finurlig bureaukratisk grund ændrede man det uden argumentatorisk grund. Vi så det også med projekt Aarhus Folkepark, hvor der heldigvis blev oprettet borgergrupper mod indgriben i vores grønne områder. Burde det overhovedet være nødvendigt at oprette protestgrupper? Burde borgerdemokrati/-inddragelse ikke være en ren selvfølge? Heldigvis landede Lind Invest og Salling Fondene lidt ro på bølgen i akvariet. Men også her går det stærkt, og før vi fik set os om, hed projektet pludselig Kongelunden. Jo, demokratiets vej i akvariet vil ingen ende tage. Gubbierne svømmer konstant rundt og følger bare strømmen af fodringen fra oven. Det er, som om byrådets aktører i akvariet helt har glemt, at de er medaktører og skal varetage miljøet i vandet til gavn for alle. Det kunne være ønskeligt, at man lyttede noget mere til borgerne og stillede dem overfor flere valg, så det ganske enkelt var flertallet, der havde en sidste stemme, i forhold til om det skal være den ene eller den andens byudviklers forslag, der bliver realiseret i de forskellige enormt store projekter, der skal udvikle byen. Vi skal alle være her, og vi skal alle behandles med respekt.

AGF

AGFs cheftræner efter 3-1-sejr i Midtjylland: - Jeg er sindssygt stolt

Annonce