x
Annonce
Indland

EU's retningslinjer for kunstig intelligens

François Lenoir/Reuters

Kunstig intelligens skal overholde love og etiske principper, mener EU. Vestager er på vej med ny strategi.

Konkurrencekommissær og næstformand for Europa-Kommissionen, Margrethe Vestager, præsenterer onsdag en ny digital strategi for EU.

Annonce

I strategien skal der blandt andet sættes en retning for ansvarlig brug af kunstig intelligens (AI).

Margrethe Vestager præsenterer en hvidbog for den kunstige intelligens.

Den skal komme med anbefalinger og oplysning, og derefter vil relevante parter som eksempelvis teknologivirksomheder og civilsamfund i 12 uger have mulighed for at komme med høringssvar.

Herefter vil EU-Kommissionen fremlægge sit bud på de nye regler på området, som både skal lægge grobund for at udvikle teknologien, men som også skal sørge for, at den lever op til europæiske værdier.

Allerede i 2019 udformede et udvalg under EU tre overordnede europæiske retningslinjer, som kunstig intelligens i EU-landene skal leve op til i fremtiden.

Det handler om:

* Den skal være lovlig og overholde alle love og bestemmelser.

* Den skal være etisk og overholde etiske principper og værdier.

* Den skal være robust fra både et teknisk og socialt perspektiv, da AI-systemer kan forårsage uforsætlig skade, selv med gode hensigter.

* Under reglerne ligger blandt andet, at teknologien skal værne om privatlivets fred. Den skal også være sikker og transparent. Og så må den ikke diskriminere nogen på baggrund af hverken køn eller etnicitet.

Kilde: Ethics guidelines for trustworthy AI, EU-Kommissionen.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Læserbrev: Hjælp kulturlivet og vores OL-atleter - læg ekstra på lottokuponen

Forleden, da jeg købte en Eurojackpot-kupon i den lokale brugs, tænkte jeg, hvordan kan vi støtte op om vores OL-atleter, så de ikke kommer til at lide økonomisk, indtil legene afvikles engang til næste år. Og vores kulturinstitutioner lider også, dem må vi og skal vi også hjælpe. En by som Aarhus uden Moesgaard, Den Gamle By, Aros m.v. er ikke en dansk storby, selvfølgelig skal de have hjælp. Jeg undersøgte, hvor mange der spiller lotte hver uge, det drejer sig da om en hel del. En lottokupon indeholder 10 rækker og koster 150 kr. at spille. Når man så ved, hvordan vinderchancerne er, så er man risikovillig, når man satser 150 kr. - så det vil for den enkelte ikke betyde det mindste, hvis man oveni prisen for lottokuponen skulle erlægge 10 kroner til støtte for vores OL-atleter og kulturen i Danmark. Bliver 10 kroner pr. lottokupon til noget? Ja, det bliver faktisk til ret meget, for hver uge spiller 1.185.137 personer lotto, så hvis vi ganger med 10, så er vi godt på vej til at hjælpe alle i land og videre, så vi kan se og nyde vores OL-atleter på TV og besøge vores kulturinstitutioner. Hvis vi regner videre året ud, så har vi indsamlet 456.000.000 kroner - det lukker da de værste huller, mens ellers må det jo bare fortsætte ind i det nye år. Coronaen skal ikke smadre alt det, vi elsker.

Danmark

Live: FN-klimatopmøde udskudt på grund af coronavirus

Annonce