Annonce
Erhverv

EU-støtte til VisBlue skal hjælpe private med at fordoble udbytte af solceller

VisBlues showroom og testcenter i Søborg. Pressefoto

Energien fra solcelleanlæg i private hjem kan udnyttes dobbelt så godt, som den bliver i dag. Det vil firmaet VisBlue fra Aarhus gøre muligt ved at lave et batteri, som kan lagre den opsparede energi til senere brug. Idéen er så god, at den netop har hentet 50.000 euro i EU-støtte til at få udviklet en forretningsplan.

Annonce

AARHUS: - Hver husstand, som har solceller, bruger faktisk kun 30-40 procent af den energi, som de indsamler. Resten sendes retur til elnettet, og herfra skal husstanden efterfølgende købe energien tilbage. Ved at sætte et batteri ind kan man i stedet hæve energiudnyttelsen til 70-80 procent, så husstanden reelt får dobbelt så meget energi ud af deres solceller.

Sådan fortæller CEO og co-founder hos VisBlue, Søren Bødker, og han fortsætter:

- Den her teknologi har som sådan været kendt i flere år. Den bruges ved store solcelleparker og vindmølleanlæg, hvor energien kan lagres til senere brug, men det, vi kan tilbyde, er at gøre teknologien tilgængelig for private.

Nyt fra EU

Nyt fra EU leveret direkte til Erhverv+ Østjylland fra Midtjyllands kontor i Bruxelles, Central Denmark EU Office.Kontoret er ejet af Region Midtjylland, regionens 19 kommuner samt Aarhus Universitet.

Midtjyllands EU-kontor hjælper virksomheder, institutioner og offentlige myndigheder med internationalt samarbejde og internationale udviklingsprojekter.

Se mere på www.centraldenmark.eu eller kontakt det midtjyske erhvervsteam i EU på erhverv@centraldenmark.eu

Kabinettet med VisBlues solcelle-system. Pressefoto
Annonce

Første skridt: Forretningsplan

Det scenarie skal de 50.000 euro i EU-støtte nu hjælpe med at realisere. Pengene skal gå til at lave en grundig forretningsplan for, hvordan firmaet skal bære sig ad med både produktion, salg og godkendelser.

Pengene kommer fra EUs såkaldte SMV-instrument, fase 1, og det er også planen, at VisBlue vil ansøge om det, der hedder fase 2, for det er nemlig her, de rigtigt store støttebeløb kan hentes:

- Nu laver vi vores forretningsplan, og med den i hånden ansøger vi så om fase 2. Her vil vi gerne ansøge om to millioner euro, som så skal bruges på at udføre forretningsplanen.

Annonce

Testanlæg i Søborg

VisBlue har allerede udviklet et testbatteri, der er sat op i en helt energineutral etageejendom i Søborg, som kan ses på billedet. Her lagrer testbatteriet energien fra ejendommens solcelleanlæg, så energien udnyttes bedst muligt, og anlægget er samtidigt en måde for VisBlue at få testet deres batteri i virkeligheden. Eller som CEO'en selv udtrykker det:

- Det svarer lidt til at sparke dæk på batteriet - så ser vi, hvad det kan holde til.

Netop etageejendomme er, sammen med industrien, det marked, som VisBlue umiddelbart sigter mod, mens næste skridt er at udvikle batterier til brug i private huse også.

Annonce

Fik Hjælp af CDEU

VisBlue fik i ansøgningsforløbet hjælp af CDEU:

- Vi havde selv forsøgt nogle gange at søge EU-støtte, men hver gang manglede ansøgningen lige det sidste. Derfor bad vi CDEU om hjælp, fortæller Søren Bødker, som også gerne vil anbefale andre at gå efter EU-støtten:

- Det vil jeg helt sikkert. Der er rigtigt gode midler at opnå, og så henviser jeg også meget gerne til CDEU, der gav os en god hjælp.

Vil du også gerne høre om mulighederne for EU-støtte til netop din SMV, så kan du kontakte CDEU's erhvervskonsulenter på erhverv@centraldenmark.eu

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Debat: Landbrugets CO2-udledning

Aarhus

Efter øget smittetryk i Aarhus: Storcenter Nord lukker legeland og fjerner borde

Aarhus

Liveblog: Pressemøde, hotspots og flere smittede - få overblik over coronasituationen i Aarhus

Aarhus For abonnenter

Corona-udfordring til ældreplejen i Aarhus: 5.000 ansatte skal testes på 14 dage

Aarhus

Corona-udbrud med uformindsket styrke: På 24 timer er yderligere 39 århusianere testet positive

Annonce