Annonce
Østjylland

EU vil bekæmpe fake news sammen med techgiganter før valg

Facebook og Google vil sammen med EU bekæmpe falske nyheder. EU er under angreb, siger parlamentsformand.

Annonce

EU står over for store udfordringer med "fake news" forud for Europa-Parlamentsvalget i maj 2019. Det siger Europa-Parlamentets formand, Antonio Tajani, i parlamentet torsdag.

- Vi er under angreb fra alle steder. Europa er under angreb fra Rusland og fra folk, der bor i USA. Vi er under angreb fra mere eller mindre 15 lande.

- Derfor er det vigtigt at arbejde hver dag for vores demokrati. Vi har brug for regler i den digitale sektor. Uden regler er det umuligt at beskytte vores frihed, siger han.

Udtalelserne kommer i kølvandet af, at EU-Kommissionen onsdag fremlagde et adfærdskodeks for internetplatforme og reklameindustrien. Techgiganter som Facebook, Google og Mozilla er med om bord på den frivillige ordning.

Det betyder, at de forpligter sig til at bekæmpe falsk information online.

De skal blandt andet i langt højere grad bekæmpe falske konti. Derudover skal der være mere gennemsigtighed, når det kommer til politiske reklamer. Det skal tydeligt fremgå, hvem der står bag, og hvad de har betalt for annoncen.

EU-kommissær for den digitale økonomi Mariya Gabriel mener, at tiltagene hurtigt vil bidrage til at reducere misinformation online.

- Det er et vigtigt skridt i kampen mod et problem, som i højere grad truer europæeres tillid til demokratiske processer og institutioner.

- Det er første gang, at industrien frivilligt går med til at sætte selvregulerende standarder for at bekæmpe misinformation på verdensplan, siger Mariya Gabriel.

Både Europa-Parlamentet og EU-Kommissionen vil holde øje med, hvordan ordningen kommer til at fungere i praksis.

Hvis ikke den lever op til forventningerne, mener Antonio Tajani, at man skal kigge på mulighederne for strammere regulering i kampen mod misinformation og falske nyheder.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Mobil testenhed tilbage i Gellerup: Svært at få beboerne til at flytte sig

Aarhus For abonnenter

Søns misbrug har kostet Bente og Søren penge, søvn og tårer: - Man føler sig magtesløs og mistænkt for at være dårlige forældre

Aarhus

Fire elever ramt af corona: Var netop kommet hjem fra studietur til Polen

Aarhus

Dagens coronatal: Flere nye smittede i Aarhus og Skanderborg

AGF For abonnenter

Bagkanten: Sæsonen er knap begyndt, men David Nielsen skal allerede ud i krogene for at finde friske spillere

AGF

Det Hvide Snit:  Er der bund i ny, ambitiøs AGF-målsætning - og hva' ka' OB?

Annonce