x
Annonce
Indland

EU vil udfordre Kina og USA med strategi for kunstig intelligens

Niels Christian Vilmann/Ritzau Scanpix
Onsdag præsenterer EU en ny digital strategi, som skal styrke brugen af kunstig intelligens i Europa.

Kinesiske og amerikanske it-virksomheder er førende brugere af kunstig intelligens på en lang række områder.

Annonce

Dem ønsker EU at udfordre med en ny digital strategi.

Onsdag præsenterer den danske EU-kommissær med ansvar for det digitale område Margrethe Vestager EU-Kommissionens hvidbog for kunstig intelligens og en ny EU-datastrategi.

EU-Kommissionen ønsker at udrulle brugen af kunstig intelligensteknologi i Europa. Her er der særligt fokus på, at den enkelte borger beholder kontrollen over egne data.

Det er på tide, at EU melder sig ind i kampen mod USA og Kina. Det mener Lars Frelle-Petersen, der er direktør for digitalisering i Dansk Industri.

- Amerikanske og kinesiske virksomheder har allerede uddannet masser af specialiserede folk til det her. Kineserne har sat ambitiøse målsætninger om, at de globalt vil være førende på kunstig intelligens.

- Vi kommer slet ikke uden om, at vi skal bruge den kunstige intelligens til at nå EU's fremtidsambitioner. Derfor er det godt, at EU har skiftet gear og signalerer, at det her er vigtigt for Europa, siger han.

Kunstig intelligens er en computer eller software, der er blevet gjort i stand til at gøre ting, som kun den menneskelige intelligens hidtil har kunnet.

Det er for eksempel iPhone-assistenten "Siri", som kan svare på spørgsmål.

Det kan også bruges til ansigtsgenkendelse eller til at læse og forstå mønstre i data, som blandt andet kan bruges til at diagnosticere sygdomme.

Men kunstig intelligens kan bruges på rigtig mange områder. Også områder, der ikke er udforsket fuldt ud i dag.

Det gør det ekstra vigtigt, at EU sætter fokus på det, mener Lars Frelle-Petersen.

- Kunstig intelligens får betydning for alle typer af virksomheder i fremtiden. Det handler fundamentalt om at være med til at forme fremtiden.

- Der er store potentialer til for eksempel at opnå et langt bedre klima, men også til at fremme sundhedsbehandlingen, siger han.

Brugen af kunstig intelligens skal være underlagt de nuværende EU-regler for blandt andet databeskyttelse og privatlivets fred. Det har Margrethe Vestager tidligere understreget.

Efter Vestagers præsentation onsdag vil der være en høringsperiode på 12 uger, hvor relevante aktører har mulighed for at komme med indspark.

Herefter vil EU-Kommissionen fremlægge sit endelige forslag til nye regler for brugen af kunstig intelligens.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Læserbrev: Hjælp kulturlivet og vores OL-atleter - læg ekstra på lottokuponen

Forleden, da jeg købte en Eurojackpot-kupon i den lokale brugs, tænkte jeg, hvordan kan vi støtte op om vores OL-atleter, så de ikke kommer til at lide økonomisk, indtil legene afvikles engang til næste år. Og vores kulturinstitutioner lider også, dem må vi og skal vi også hjælpe. En by som Aarhus uden Moesgaard, Den Gamle By, Aros m.v. er ikke en dansk storby, selvfølgelig skal de have hjælp. Jeg undersøgte, hvor mange der spiller lotte hver uge, det drejer sig da om en hel del. En lottokupon indeholder 10 rækker og koster 150 kr. at spille. Når man så ved, hvordan vinderchancerne er, så er man risikovillig, når man satser 150 kr. - så det vil for den enkelte ikke betyde det mindste, hvis man oveni prisen for lottokuponen skulle erlægge 10 kroner til støtte for vores OL-atleter og kulturen i Danmark. Bliver 10 kroner pr. lottokupon til noget? Ja, det bliver faktisk til ret meget, for hver uge spiller 1.185.137 personer lotto, så hvis vi ganger med 10, så er vi godt på vej til at hjælpe alle i land og videre, så vi kan se og nyde vores OL-atleter på TV og besøge vores kulturinstitutioner. Hvis vi regner videre året ud, så har vi indsamlet 456.000.000 kroner - det lukker da de værste huller, mens ellers må det jo bare fortsætte ind i det nye år. Coronaen skal ikke smadre alt det, vi elsker.

Danmark

Live: Myndighederne udsender første tal for raskmeldte i Danmark

Annonce