Annonce
AGF

Euforiske AGF-fans fejrede spillerne i lufthavnen: - Flere mænd stod og græd

300 AGF-fans fejrede AGF-spillernes sejr over FC København i Tirstrup lufthavn, hvor spillerne ankom. Foto: Samlet for Aarhus
Søndag vandt AGF 4-2 over FC København og overtog dermed andenpladsen fra københavnerne. I Aarhus var der store fejringer både ved Telefontorvet og i lufthavnen i Tirstrup, hvor cirka 300 fans tog imod AGF-heltene.

AARHUS: Det går godt for AGF. Faktisk rigtig godt efter 4-2 sejren over FC København søndag, der bragte de hviie op på andenpladsen i Superligaen med bare to kampe tilbage.

Den gode stemning har også bredt sig i Aarhus på trods af corona-restriktioner, der udelukker udebanefans fra stadioner landet over. Derfor var der heller ikke nogle AGF-fans i Parken, udover enkelte eksiljyder, der kan have sneget sig ind blandt københavnerne.

I Aarhus har AGF-fansene dog ikke ladet sig slå ud. Søndag var der fest i Aarhus' gader. Telefontorvet var proppet med fans, der stimlede sammen fra de omkringliggende barer. AGF-spillerne Mustafa Amini og Zach Duncan mødte også frem og deltog i fejringen.

Annonce

Fangruppen Samlet for Aarhus tog dog tingene skridtet videre. De bestilte tre busser, der kørte fans til lufthavnen i Tirstrup for at tage imod og fejre AGF-heltene, der kom med flyet fra København.

-  Der var kæmpe fest i gaden, efter vi havde sikret os medaljerne. Vi tænkte, hvad kan vi mere gøre, og så kom idéen om bussen. Vi råbte ud og delte på sociale medier, at man kunne tage med ud og fejre spillerne ved lufthavnen. Vi var nok 300 mennesker, der tog imod spillerne og sang og fejrede dem. De virkede glade for at se os, fortæller Jacob Grunnet, medstifter af Samlet for Aarhus, med hæs stemme over telefonen fra søndagens aktiviteter.

- Man kan virkelig mærke det i byen

27-årige Jacob Grunnet var kun fire år gammel, da AGF senest vandt medaljer. Han kan selvsagt ikke huske meget fra dengang, derfor er medaljerne i år noget helt specielt.

- Det var så vildt, vi vandt for første gang i 11 år i Parken, og vi får medaljer. Jeg kan ikke huske noget lignende i al den tid, jeg har været AGF-fan. Der var lige pokalfinalen, men det var ikke det samme som nu. Det her er meget større. Man kan virkelig mærke det i byen. Diskursen om AGF er noget helt andet nu. Typisk har folk været mere skeptiske, sådan 'hvorfor holder du overhovedet med AGF?' Hvor nu er folk mere sådan, 'det må være fedt at holde med AGF lige nu', siger Jacob Grunnet.

For mange unge AGF-fans er det første gang, de oplever AGF vinde medaljer i Superligaen. Foto: Samlet for Aarhus

Han ville hellere have været på stadion og bakke holdet op, men da det ikke kan lade sig gøre på grund af corona, var baren og fejringen i Aarhus et godt alternativ.

- Hele den der identitet, vi har haft som AGF-fans er, at det altid er gået dårligt. Det har man lidt vænnet sig til, så man har lige skulle forstå, at det går så godt, som det gør nu. Det er virkelig rørerende. Det er nærmest ubeskriveligt og svært at sætte ord på. Der var mange, der stod og nærmest græd inde på baren i går. Det var en historisk dag, fortæller Jacob Grunnet.

Annonce

Nye og gamle fans har ventet længe

64-årige Lars Guldbrandsen har set det meste, når det kommer til AGF. Han har været aktiv i fanmiljøet omkring klubben i en menneskealder og tidligere næstformand i fanklubben.


Det har næsten været ventetiden værd. Det er en kæmpe forløsning for byen efter så mange år, hvor klubben ikke har levet op til det potentiale, mange her i byen mener, den har. Så nu handler det bare om at nyde det.

Lars Guldbrandsen


For Lars er det en kæmpe forløsning efter 23 medaljeløse år efter de succesrige 90'ere, hvor AGF vandt to pokaler og tre medaljer - en af sølv og to bronze.

- Det har næsten været ventetiden værd. Det er en kæmpe forløsning for byen efter så mange år, hvor klubben ikke har levet op til det potentiale, mange her i byen mener, den har. Så nu handler det bare om at nyde det. Man kan se byen bakker op - man ser i hvert fald flere og flere med AGF-trøjer på i bybilledet, siger Lars Guldbrandsen, der glæder sig til slutkampen mod Brøndby på søndag.

Han mener, det er anderledes med medaljerne nu end det var tilbage i 90'erne. Dengang var forventningerne højere og resultaterne bedre.

- Vi var bare mere vant til, at AGF levede op til forventningerne. Nu har vi haft en lang periode med skuldrene trukket op og nu kan vi endelige sænke dem. Det er selvfølgelig en lidt mærkelig kontekst med corona, men det tror jeg ikke, man vil lægge meget vægt på, når man kigger tilbage, siger Lars Guldbrandsen.

Annonce

Søndag skal der jubles

Søndag bliver Superligaen som sagt afgjort. AGF møder Brøndby på Ceres Park og både Lars Guldbrandsen og Jacob Grunnet forventer en stor fest.

- Til kampen mod Brøndby kommer der til at ske ting. Jeg ved ikke helt hvad, men jeg er sikker på det bliver en stor fejring, siger Lars Guldbrandsen

Jacob Gunnet er enig.

- Vi skal nok kigge på, om vi kan finde nogle barer at booke eller noget andet, så vi kan fejre medaljerne på ordentlig vis. Det får vi kigget på i løbet af ugen. Uanset er det historisk for os yngre fans, der ikke har set AGF vinde meget i vores tid, siger han.

AGF ligger lige nu på andenpladsen i Superligaen et point foran FC København med to kampe tilbage at spille. Først mod FC Nordsjælland ude onsdag og sidst mod Brøndby søndag på hjemmebane.

Annonce
AGF For abonnenter

Bagkanten: Der er flere plusser end minusser ved AGF's nye formation

Danmark

Mandagens coronatal: 785 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Slagter Kruse lukker efter 132 år: - Det er vemodigt, men også en lettelse

Aarhus For abonnenter

Fra hobby til millioner: Det har kostet Mia og Kenneth blod, sved og tårer at holde fast i succesen

Aarhus

Mandagens coronatal: Nye smittede holder sig under 100

Sport

Sara Slotts karriere slutter med styrt i OL-semifinalen

Aarhus For abonnenter

Mark sælger brygudstyr: Sådan kommer du i gang med at brygge øl

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

AGF For abonnenter

Karakterbogen: Nye AGFere imponerede mest i Randers-nederlag

Alarm 112

Kvinde forsøgte at sælge telefon - men blev mødt af køkkenkniv

Sport

Viktor Axelsen vinder OL-guld efter vanvittig finale

Østjylland

Slap dog lige en lille smule af: Humoristiske trafikskilte skal få bilister til at slippe speederen på de små sommerhusveje

AGF For abonnenter

David Nielsen rystede posen, men målene kommer stadig ikke af sig selv

Aarhus

4 mulige historier - Du bestemmer, hvilken der skal laves journalistik på

Annonce