Annonce
Debat

Europæisk Hovedstad for nidkær bødekultur

Hvis der for alvor har været problemer hist og her, har der vel været kranvogne ude og fjerne de biler, som risikerede at spærre for ambulancer og brandbiler.

Øv. Her gik vi og jublede over, at åbningen af kulturhovedstaden i weekenden var gået helt fantastisk. Af mange gode grunde. Arrangementet var forbilledligt planlagt, og borgerne deltog talstærkt. Ikke én har vi hørt besvære sig over, at visse gader var lukket, mens festen stod på, og at de gratis busser måske ikke kørte helt regelmæssigt og forudsigeligt.

Og så viser det sig nu, at ganske mange borgere har oplevet, at medaljen har en bagside i form af en parkeringsbøde. P-vagterne udskrev nemlig i forbindelse med festen omkring 10 gange så mange bøder som på en normal lørdag aften i byen. Hvilket egentlig ikke burde overraske de bøderamte bilister. For her i avisen havde vi på forhånd fortalt, at stort set hele det kommunale korps af p-vagter var kaldt på arbejde i lørdags, for at ... ja, hvorfor egentlig?

Her i avisen opfordrede vi før festen til, at kommunen gentænkte p-vagternes opgave, holde bødeblokkene i lommen og i stedet bruge kræfterne på at vejlede. Hvilket de også gjorde også langt hen ad vejen, bedyrer byens tekniske rådmand Kristian Würtz: Vagterne har vejledt mange andre bilister for hver gang, de har skrevet en bøde, fortalte han i gårsdagens avis.

Det må vi så tro på.

Men det ændrer dog ikke på, at over 400 bøderamte bilister fra nær og fjern formentlig ser tilbage på festen som en rigtig dårlig oplevelse. Hvilket set i bakspejlet næppe havde været nødvendigt. Vi tillader os at gætte på, at de ulovligt parkerede biler alligevel blev kørt bort ganske kort tid efter, at festen var slut, og byen vendte tilbage til normale tilstande. Så bøderne har næppe haft nogen som helst betydning for fremkommeligheden i byen. Hvis der for alvor har været problemer hist og her, har der vel været kranvogne ude og fjerne de biler, som risikerede at spærre for ambulancer og brandbiler.

Byen forpassede med andre ord en enestående chance for at gøre sig positivt bemærket: Tænk engang, hvilken goodwill det havde givet rundt omkring, hvis p-vagterne i stedet for bøder havde sat postkort i vinduesviskerne på de ulovligt parkerede biler: Du holder ikke ret smart, men i dagens anledning ser vi stort på det.

Den gestus havde også være helt rimelig over for beboerne i kvartererne omkring den afspærrede midtby. For nogle af dem blev også ramt af p-afdelingens nidkærhed. En beboer i Mejlgade fortæller for eksempel på facebook, at da han kom hjem med familien lørdag kl. 18.50 med kæresten og et lille barn, brugte han 15-20 minutter på at finde en lovlig p-plads i rimelig nærhed af boligen. Forgæves. Så han trodsede et standsningsforbud og parkerede ulovligt på et sted, hvor gaden er bred nok til, at andre biler kan passere. Klokken 20.30 sidder der en bøde i forruden på hans bil - og 20 andre biler i gaden. Og kort tid senere - efter at festen er slut - er der igen masser af p-pladser i kvarteret. Ikke underligt, hvis han føler, at kommunen føjede spot til skade med den bøde.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Bilister skal ud på omvej: Veje i det vestlige Aarhus er også spærret mandag

Læserbrev

Læserbrev: Det er helt uacceptabelt, at psykiatrien slet ikke får nogen af pengene til ekstra sygeplejersker

Til forretningsudvalgsmødet i Region Midtjylland 18. februar under punkt 4 omkring regeringens tilførsel af midler til sygeplejersker har vi stemt imod (Marianne Karlsmose fra Kristendemokraterne tog forbehold). Alle øvrige partier stemte for, at psykiatrien ikke får nogen af pengene til ekstra sygeplejersker til trods for regeringens intention. Baggrunden er, at Region Midtjylland med virkning fra 2021 og frem får i alt 128,9 mio. kr. til at ansætte 215 ekstra sygeplejersker. Det er en virkelig god nyhed for sundhedsvæsnet! Der mangler i den grad hænder, og 128,9 mio. kr. gør helt klart en forskel! I 2020 får vi det halve. Direktionen har indstillet, at alle pengene skal gå til somatikken og fordeles forholdsmæssigt mellem de somatiske hospitaler. Psykiatrien skal også have flere sygeplejersker, men pengene til det skal komme fra psykiatriens eget budget (herunder de penge, psykiatrien har modtaget særskilt på finansloven). Alternativet og Psykiatri-Listen mener, at psykatrien skal have en forholdsmæssig andel af pengene, så psykiatrien kan ansætte endnu flere sygeplejersker. Det drejer sig om 15,5 mio. kr. i varige midler, hvilket svarer til ca. 30 sygeplejerskestillinger. Dermed vil psykiatrien blive løftet med 70 sygeplejersker i stedet for 40. Det mener vi, der er behov for. Der er ingen tvivl om, at der både er behov for flere hænder i psykiatrien og i somatikken - og vi ville godt kunne acceptere en vis skævdeling af midlerne i 2020 og 2021. Men der er tale om varige midler, og det er altså vigtigt, at psykiatrien får sin fulde andel af pengene senest fra 2022, og det er helt uacceptabelt, at psykiatrien slet ikke får nogen af pengene. Regionsrådet skal behandle sagen på onsdag, og vi vil naturligvis fortsætte med at arbejde for at samle flertal for, at psykiatrien også får del i pengene. I forbindelse med sagen er det vigtigt at huske: - At det er regeringens intention, at pengene til yderligere sygeplejersker både bruges til somatik og psykiatri. - At de somatiske hospitaler i budget 2020 fik et samlet løft på ca. 288 mio. kr., mens psykiatrien fik et løft på 10,6 mio. kr. - At psykiatrien i forbindelse med flytningen fra Risskov til Skejby afleverede en besparelse på otte procent. - At sygeplejerskerne skal ansættes løbende frem mod 4. kvartal 2021 - ikke på én gang.

Aarhus

Borgere frygter oversvømmede boliger: Nu udleverer kommunen sandsække til århusianerne

Østjylland

Politi advarer om risiko for akvaplaning efter uheld på østjysk motorvej: Det er meget farligt

Annonce