Annonce
Kultur

Europæisk Kulturregion tager tre år mere

Europæisk Kulturregion tager tre år mere. Sammenslutningen stod sidste sommer bag festivalen Genopdag, der bød på masser af små og store kulturoplevelser. En af dem var kunstprojektet "Livets Vand", der rejste på Gudenåen og gjorde kulturelle stop i flere kommuner. Foto: Gorm Branderup, Skæg og ballade/Europæisk Kulturregion.
Region Midtjylland og alle 19 kommuner i regionen fortsætter samarbejdet i Europæisk Kulturregion og vil de kommende tre år have ekstra fokus på europæisk samarbejde.
Annonce

ØSTJYLLAND: Et endnu stærkere kulturliv båret af internationalt udsyn og et stærkt samarbejde på tværs af kommunegrænserne er målet med Europæisk Kulturregion, der netop har fået en ny handlingsplan.

Europæisk Kulturregion er en udløber af samarbejdet omkring Kulturhovedstad Aarhus 2017. Sammenslutningen stod blandt andet bag den regionale kulturfestival Genopdag i 2019 med knap 500 aktiviteter på tværs af alle midtjyske kommuner.

Den nye handlingsplan er treårig og dækker perioden 2020-2022. Den har fokus på europæisk samarbejde og forbedring af kunstnere og kulturinstitutioners udviklingsvilkår i regionen gennem videndeling og læring. Det kommer blandt andet til at ske gennem et årligt kulturforum med deltagelse af kulturlivet og politikere i regionen.

- Det handler grundlæggende om at gøre Midtjylland til en attraktiv region. Her spiller kulturlivet en helt afgørende rolle. Vi ved, det virker, når vi står sammen. Og vi ved at kulturaktørerne får styrke af nye input både fra nabokommuner og helt andre lande og kulturer, siger regionsrådsformand Anders Kühnau (S) i en pressemeddelelse.

I 2020 holdes det første "Kulturforum" i Europæisk Kulturregion. Kulturforum løber af stablen i forbindelse med den internationale konference "Cultural Impact Now" 4.-7. juni på Maltfabrikken i Ebeltoft. Her mødes i forvejen to europæiske netværk for kulturhuse samt en lang række aktører i Region Midtjylland for at sætte fokus på kulturen og kulturhusenes betydning for samfundet.

Europæisk Kulturregion har et budget på 2,6 millioner kroner årligt, da hver kommune bidrager med en krone per borger.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce