Annonce
Kultur

Europa er kommet til Aarhus

<p>Louise Hervé (til venstre) med den lille, røde bog, de to har lavet, og ?Chloe Maillet med den røde vinylplade med musik. Foto: Hans Petersen</p>

Den interntionale linje fortsætter i Kunsthal Aarhus, der øger sit publikum.

Annonce
Med Jacob Fabricius' ankomst til Aarhus er Europa også rykket til byen.
Fredrik Værslevs billeder hænger på murene uden på ?Kunsthal Aarhus. 27 i alt kommer op. Foto: Hans Petersen
Den nye direktør for Kunsthal Aarhus fortsætter på bedste vis den internationale linje, som Joasia Krysa havde lagt, blot med andre genrer.
Sådan hang 28 af Fredrik Værslevs billeder i skoven i Paris. Foto: Barbara Quintin
Unge, fremadstormende udlændinge buldrer ind i den gamle bygning i J. M. Mørks Gade. Og med dem følger et langt yngre og langt større publikum end tidligere.
Fra i dag er tre nye på programmet, to unge franske kvinder og en ung nordmandDe viser to udstillinger samtidig, men har ellers intet med hinanden at gøre. Kvinderne, Louise Hervé og Chloé Maillet, er begge 35 år og viser en udstilling, som er foranderlig, fordi den består af forskellige dele: Video, en rød grammofonplade af vinyl, en lille, rød bog og performance.
At der hele tiden står forskellige personer bag performancen får udstillingen til at ændre sig. Vi kender aldrig udfaldet.
Bag de mange performances her i Aarhus står folk, som interesserer sig for kunsten, heriblandt flere studerende.
Udstillingen bør derfor ses samtidig med, at der er en performance. Det er der i den tid, udstillingen varer - til 6. november - hver onsdag kl. 19 og hver lørdag og søndag kl. 14.
»Vi vil gerne fortælle historier og skabe dialog med publikum,« siger Chloé Maillet.
Den lille bog, som de selv har lavet indeholder tekster og tegninger og har titlen »Spectacles without Objects« og er inspireret af Jean Jacques Rousseau (»Tilbage til naturen«),
»Vi har arbejdet tre år på projektet og har viost det i Storbritannien, Frankrig og Litauen,« siger Louise Hervé.
Til Aarhus-udstillingen er lavet to nye viedoer. Forbindelsen mellem dem og Jacob Fabricius opstod i Belgien, hvor de alle var på en udstilling. Før Chloé Maillet slog over i kunsten havde hun en magistergrad i middelalderhistorie, mens Louise Hervé er udannet fra en kunstskole nær Paris. Begge kommer fra landet og begyndte at arbejde sammen, da de var 18 år.
Annonce

Norsk billeder udendørs

Fredrik Værslev leverer noget helt andet.
Den 37-årige nordmand har skabt 27 malerier, som bliver hængt op på murene uden på Kunsthal Aarhus.
Han har tidligere lavet en lignende udstilling i en skov nær Paris. Det var i efteråret, og mens de meget ensartede malerier beholdt samme udtryk, skiftede udstillingslokalet. Det var skoven, hvis træer gik fra at være grønne i oktobe til efterårsfarver i december.
Fredrik Værslev taler let forståeligt, og vi joker med, at hans mor eller kommer fra det område, hvor den svært forståelige FCK-træner Staale Solbakken kommer fra. Hendes bror har tilmed været Solbakkens træner. Det er i Grue i Midtnorge, to timer nord for Oslo. Selv er han vokset op i Drøbak.
»I Paris gik jeg en lang tur langs Seinen med Jacob Fabricius , og vi kom til en plads, hvor en af de første impressionister, Henri Matisse, hængte sine billeder op. Der kom ideen til min udstilling i skoven ved Paris,« fortæller han.
I Aarhus diskuterede de længe, om malerierne skulle hænge i træerne uden for kunsthallen, men det endte med, at de bliver hængt på bygningen.
»Som en slags markiser,« siger Fredrik Værslev, som forklarer, at billederne ligner hinanden.
»I praksis er de ens, men de er alle originale og lavet hver for sig,« siger han.
Hans øvrige kunst er meget alsidig og ikke ligesom den i Aarhus. Fredrik Værslev har gået tre et halvt år på Konsthögskolen i Malmø og halvandet år på kunstskolen i Frankfurt, som han betegner som den bedste i Europa.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Østjylland

Motorvejsulykke skete under overhaling: En er fortsat alvorligt kvæstet

Aarhus For abonnenter

Havneforening med nødråb: Spær p-pladser af for gæster på Aarhus Ø:

Annonce