Annonce
Sport

Europa hiver i anføreren: Bears forlænger med endnu en kending

Som anfører var det Morten Sahlertz' (tv) opgave at tage imod den champagnesabel, borgmester Jacob Bundsgaard (S) overrakte Bakken Bears' DM-vindere tidligere på sommeren på rådhuset. Arkivfoto: Flemming Krogh
Med Morten Sahlertz’ forlængelse af kontrakten i Bakken Bears er det århusianske islæt i truppen sikret.

BASKETBALL: Morten Sahlertz er i gang med en uddannelse som elektronikingeniør og rundede forleden 30 somre. Men han har ikke i sinde at lægge basketballskoene på hylden af den grund lige med det samme.

Torsdag annoncerede Bakken Bears, at de har forlænget kontrakten for to år med anføreren.

Morten Sahlertz har spillet basketball i mere end halvdelen af sit liv. Og de mange timer i træningslokalet er ikke blevet brugt for at stå af bussen bedst som det er blevet rigtig sjovt.

Sahlertz, der oprindeligt er fra Lystrup og er kommet op igennem rækkerne i Skovbakken, har været med det meste af vejen i Bakken Bears’ Europa-kampagne, som de seneste år har kastet en kvart- og en semifinale af sig.

- Vi er i gang med en spændende rejse i Europa hvor vi har højnet niveauet år for år. Og jeg vil gerne være med til at prøve at se, om vi kan tage det næste skridt også. Enten ved at komme i Champions League eller nå hele vejen til finalen i FIBA Europe Cup.

- Der er en masse spillere, der har gentegnet og vi har en god stamme af de samme spillere fra sidste år. Der er masser af potentiale i, hvordan det går lige nu, siger Morten Sahlertz, der i maj vandt endnu et dansk mesterskab.

Men det er ikke de hjemlige guldmedaljer, der holder ham kørende længere.

- Den danske liga er lidt en sideting til vores Europa-tur lige nu. Selvfølgelig er det vigtigt for os at vinde det danske mesterskab, men der er ting, der er vigtigere til tider.

Annonce

Bakken Bears

  • Bakken Bears har seks spillere på kontrakt til den kommende sæson:
  • Guards: Adama Darboe og Thomas Lærke
  • Forwards: Ryan Evans, Tylor Ongwae, Morten Sahlertz
  • Center: Michel Diouf

Træner hårdt

Sportsdirektør Michael Piloz er begejstret for, at Morten Sahlertz som minimum tager et par år mere i Bakken Bears.

Den 30-årige er nemlig et forbillede på træningsbanen.

- Hvis vi kigger på listen over, hvem der har spillet flest kampe i vores klub, så ligger Chris Christoffersen øverst. Nicolai Iversen ligger også godt deroppe af og så kommer Morten Sahlertz, selvom han kun lige er blevet 30 år. Der er altså tale om en mand, der ved, hvordan man skal træne for at vinde når sæsonen slutter. Og det har betydning at holde på de folk, der har niveau til at være med og samtidig ved hvordan man træner, slår Michael Piloz fast.

Morten Sahlertz er lige nu det eneste århusianske islæt i truppen, men det er nu ikke dét, der har fået chefen til at udstikke en forlængelse af kontrakten:

- Det vigtigste er, at der er nogen, der ved hvordan man træner og hvad der skal til for at vinde. Men det ved Ryan Evans også, selvom han ikke er opvokset i 8240 eller noget, der minder om det.

- Vi ville jo gerne have et hold med 15 mand, der er opvokset i Aarhus Kommune. Men det vigtigste er, at det er nogen, der har et niveau og som har en seriøs tilgang til dét, de laver, siger Michael Piloz.

Bakken Bears har nu seks spillere på kontrakt, alle gengangere fra seneste sæson. Den kommende sæson begynder midt i september.

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Mere tilskud til hurtigt internet - hvor der er behov for det

Som vi fortalte mandag, så vil Aarhus fortsætte med at vokse i vildskab i de kommende år. Med hvad deraf følger. Trafikkaos, for eksempel. Af samme grund arbejder kommunen med trafikplaner, som skal sikre, at vi også i fremtiden kan komme på arbejde. De handler blandt andet om Marselistunnel, flere spor på motorvejen, Kattegatbro og andre, hamrende dyre investeringer, som kan tage spidsen af trængslen. En idé, som af gode grunde ikke indgår i planen - fordi det selvfølgelig ikke primært bør være storbyen, som tager det initiativ - kunne oplagt handle om at sikre, at der er hurtige netforbindelser i kommunerne rundt om byen. Det vil give flere mulighed for at etablere højteknologiske firmaer i udkanten af metropolen, og det vil give flere ansatte i Aarhus-virksomheder mulighed for at arbejde hjemme, hvilket også vil bidrage til mindre trængsel på vejene. Hidtil har staten faktisk interesseret sig for at udbrede hurtigt internet i udkantområderne qua bredbåndspuljen, som giver tilskud til at sætte fart på internetforbindelserne i områder, hvor det dårligt betaler sig for netudbyder-selskaberne. Men den ordning var kun en hårsbredde fra at blive skrottet, da den nye S-regering fremlagde sit første finanslovsudkast. Heldigvis er regeringen nu - efter at Avisen Danmark har stillet kritiske spørgsmål til beslutningen - kommet på andre og bedre tanker. Nu er den parat til at lade puljen fortsætte - dog med den tilføjelse, at den vil fremskynde en evaluering af, hvordan pengene er blevet brugt hidtil. Hvilket er en rigtig god idé. For det er en kendsgerning, at i hvert fald det første år røg masser af tilskudskronerne til adresser i byområder, mens ensomt liggende huse på bl.a. Djursland ikke kunne få tilskud, fordi der var forrygende fejl i kortmaterialet over bredbåndsmulighederne landet over. Ret skal være ret. Med tiden blev kortmaterialet justeret, så Djursland har fået en pænt stor portion af støttekronerne i de seneste år. Men hvor mange husstande og virksomheder på Djursland og i andre udkantsegne af landet, der stadig hænger i netbremsen, er der næppe nogen, der har overblik over. Så lad os få det kortlagt i en fart, så pengene ryger derhen, hvor der er mest behov for dem, når regeringen atter åbner for kassen.

Annonce