Annonce
Udland

Europol: Menneskesmuglere hjalp tusinder til Storbritannien

23 personer fra et netværk af menneskesmuglere er ifølge EU's politienhed anholdt i Frankrig og Holland.

Politiet i Frankrig og Holland har pågrebet 23 personer, der er mistænkt for at være medlemmer af et kriminelt netværk, som har smuglet 10.000 migranter fra Frankrig til Storbritannien. Det oplyser Europol, som er EU's politienhed i Haag i Holland.

Det kriminelle netværk er mistænkt for at have hjulpet med at bringe især afghanere, iranere, irakisk-kurdere og syrere fra de franske områder omkring byerne Le Mans og Poitiers til Storbritannien.

Migranterne er blevet transporteret under livstruende forhold i ofte overfyldte kølebiler eller i gummiflåder. I en del tilfælde har der været op til 20 personer i en lastbil, oplyser den internationale politiorganisation.

Migranterne betalte op til 7000 euro (over 52.000 kroner) for den farlige rejse.

Betalingerne blev hentet gennem et hemmeligt banksystem bestående af uafhængige mæglere - såkaldte hawala-agenter. Det blev ledet af en mistænkt i Holland.

Det kriminelle netværk menes at have indsamlet en profit på omkring 70 millioner euro (over 520 millioner kroner).

Interpol oplyste onsdag, at mindst 89 ofre for menneskesmugling blev reddet onsdag, mens en større gruppe menneskesmuglere blev anholdt under politiaktioner på Balkan mod organiserede kriminelle grupper.

Under operationen, som strakte sig over en uge, blev 72 formodede menneskesmuglere anholdt.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Læserbrev: Det er helt uacceptabelt, at psykiatrien slet ikke får nogen af pengene til ekstra sygeplejersker

Til forretningsudvalgsmødet i Region Midtjylland 18. februar under punkt 4 omkring regeringens tilførsel af midler til sygeplejersker har vi stemt imod (Marianne Karlsmose fra Kristendemokraterne tog forbehold). Alle øvrige partier stemte for, at psykiatrien ikke får nogen af pengene til ekstra sygeplejersker til trods for regeringens intention. Baggrunden er, at Region Midtjylland med virkning fra 2021 og frem får i alt 128,9 mio. kr. til at ansætte 215 ekstra sygeplejersker. Det er en virkelig god nyhed for sundhedsvæsnet! Der mangler i den grad hænder, og 128,9 mio. kr. gør helt klart en forskel! I 2020 får vi det halve. Direktionen har indstillet, at alle pengene skal gå til somatikken og fordeles forholdsmæssigt mellem de somatiske hospitaler. Psykiatrien skal også have flere sygeplejersker, men pengene til det skal komme fra psykiatriens eget budget (herunder de penge, psykiatrien har modtaget særskilt på finansloven). Alternativet og Psykiatri-Listen mener, at psykatrien skal have en forholdsmæssig andel af pengene, så psykiatrien kan ansætte endnu flere sygeplejersker. Det drejer sig om 15,5 mio. kr. i varige midler, hvilket svarer til ca. 30 sygeplejerskestillinger. Dermed vil psykiatrien blive løftet med 70 sygeplejersker i stedet for 40. Det mener vi, der er behov for. Der er ingen tvivl om, at der både er behov for flere hænder i psykiatrien og i somatikken - og vi ville godt kunne acceptere en vis skævdeling af midlerne i 2020 og 2021. Men der er tale om varige midler, og det er altså vigtigt, at psykiatrien får sin fulde andel af pengene senest fra 2022, og det er helt uacceptabelt, at psykiatrien slet ikke får nogen af pengene. Regionsrådet skal behandle sagen på onsdag, og vi vil naturligvis fortsætte med at arbejde for at samle flertal for, at psykiatrien også får del i pengene. I forbindelse med sagen er det vigtigt at huske: - At det er regeringens intention, at pengene til yderligere sygeplejersker både bruges til somatik og psykiatri. - At de somatiske hospitaler i budget 2020 fik et samlet løft på ca. 288 mio. kr., mens psykiatrien fik et løft på 10,6 mio. kr. - At psykiatrien i forbindelse med flytningen fra Risskov til Skejby afleverede en besparelse på otte procent. - At sygeplejerskerne skal ansættes løbende frem mod 4. kvartal 2021 - ikke på én gang.

Annonce