Annonce
Kultur

Eurovision-stjerner giver koncert i Aarhus

<p>Lørdag 29. oktober skal Aarhus være vært ved Eurovision Song Concert 2016, og det bliver med en række stjerne fra ind- og udland. Foto: PR</p>

Der bliver strøet glimmer og stjernestøv ud over publikum, når Eurovision Song Concert 2016 åbner dørene til Radar på Godbanen.

Det kommer til at vrimle med Eurovision-stjerner, når Aarhus skal være vært for Eurovision Song Concert 2016 lørdag 29. oktober. Her kan publikum især glæde sig til Charlotte Perrelli fra Sverige. Den svenske schlager-dronning vandt i 1999 Eurovision Song Contest, og hele to gange har hun vundet det svenske Melodi Grand Prix.
Annonce
41-årige Charlotte Perrelli er en af Sveriges mest populære sangerinder, og udover at have deltaget i det svenske Melodi Grand Prix tre gange, så har hun spillet hovedrollen som Eva Péron i musicalen Evita. Charlotte Perrelli har også flere gange optrådt for den svenske kongefamilie. Senest stod hun på scenen, da kronprinsesse Victoria fejrede sin 39 års fødselsdag ved en stor koncert tidligere i år.

Hele Danmarks Drama Queen

Danmark repræsenteres ved koncerten af Peter Andersen. De fleste kender sikkert bedst Peter Andersen som DQ. I 2007 vandt han Dansk Melodi Grand Prix med sangen "Drama Queen". Selvom DQ ikke gik videre fra semifinalen ved Eurovision Song Contest, så er han i dag særdeles populær blandt Eurovision-fans overalt i Europa, og han har optrådt ved Eurovision-koncerter i blandt andet London, Oslo, Amsterdam, Stockholm og Berlin.
Når DQ indtager scenen på Radar, bliver det iført masser af glimmer, pailletter, og fjer. Den tidligere danske Grand Prix-vinder disker op med en masse Eurovision-hits og selvfølgelig også sin egen vindersang fra 2007 pakket ind i et forrygende festligt sceneshow.

Koncertgæster kommer fra hele Europa

Udover den svenske og danske stjerne, kommer blandt andet også Michal Szpak, Polens mandlige udgave af Conchita Wurst, som vandt Eurovision Song Contest 2014 for Østrig. Med sit lange mørke krøllede hår og skæg minder Michal Szpak også en del om Jack Sparrow fra "Pirates of the Caribbean".
Billetsalget til Eurovision Song Concert 2016 er allerede i fuld gang.
»Vi kan tydeligt mærke på billetsalget, at det er nogle attraktive Eurovison-stjerner, vi præsenterer ved Eurovision Song Concert 2016. Og vi kan se, at der ikke kun kommer koncertgæster fra Danmark men også fra blandt andet Sverige og England,« siger Johann Sørensen, der er formand for MelodiGrandPrixFans.dk, i en pressemeddelelse.
Eurovision Song Concert 2016 foregår på Radar på Godsbanen i Aarhus lørdag d. 29. oktober.
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Jo bedre, vi finder sammen, jo bedre fremtid

En gruppe forældre slår alarm, fordi Aarhus Kommune vil ændre skoledistriktet i Åbyhøj. Gammelgaardsskolen vil få flere elever fra Bispehaven, og nu truer mange forældre med at flytte deres børn fra den skole til en privat. De mener, at børnene fra Bispehaven vil kræve flere ressourcer af Gammelgaardsskolen, fordi indvandrerbørnene, der kommer, har sværere ved at læse end etnisk danske børn. Det kan ramme dem, der i denne gruppe har brug for ekstra støtte. Ændringen af skoledistriktet har været i høring. Der er kommet 137 svar, 115 fra forældre, der advarer mod udvidelsen, og skolebestyrelsen ser forslaget som meget problematisk. Den har stor forståelse for, at der skal findes en løsning for børnene i vestbyen. Nu har 11 procent af eleverne på Gammelgaardsskolen behov for sprogstøtte. Det kan skolen håndtere, men bestyrelsen ser en fare i at få flere elever, der har brug for støtte. Det vil kræve ekstra ressourcer og ekstra penge. Måske skal der oprettes en ekstra klasse på skolen. Fra det nuværende distrikt skal potentielt 77 børn begynde i skolen. Hvis Bispehaven kommer med, er der 25 flere. Som det ser ud, skal fem elever fra Bispehaven ind i hver af de sandsynlige fire børnehaveklasser. Forældrenes bekymringer er også, at skolen ikke har plads til endnu en klasse. I forvejen har ikke alle klasser deres eget klasseværelse alene. Charlotte Korsgaard Nielsen er talsmand for Åbyhøj Dagtilbud og indstillet på at finde en løsning. Men gruppen er ikke inviteret til dialog. Her kan kommunen begynde. Tag alle med på råd og til debat om, hvordan sagen bedst klares. Jo mere viden, der ikke kommer til de rette, jo større er uvisheden og usikkerheden. Rådmand Thomas Medom (SF) erkender, at Gammelgaardsskolen allerede løfter en stor opgave for integrationen, og der følger nogle ressourcer med, siger han. Medom har ret i, at alle har et ansvar for alles børn. Men situationen er ulykkelig, og vi har ikke brug for flere parallelsamfund. Jo bedre, vi finder sammen, jo bedre bliver fremtiden.

Annonce