Annonce
Østjylland

Eventyret i Torrild kan begynde

Sansestien er næsten færdig, og nu kan etableringen af resten af Eventyrskoven begynde, efter økonomien er kommet på plads. Arkivfoto: Jørgen Bollerup

Pengene er i hus, planerne er klar, og visionerne er store. Nu skal der graves.

Fem års idéudvikling, planlægning og hårdt arbejde bærer endelig frugt.

Annonce
På de to hektar naturlegeplads vil både trolde og nisser blive levendegjort af et eventyrtårn, QR-koder og specialeffekter.

Børn-, Unge- og Kulturudvalget besluttede på sit møde tirsdag at bevilge 55.000 kroner til Projekt Eventyrskoven - en naturlegeplads i Torrild. Og ikke »bare« en naturlegeplads med sandkasse og gyngestativ, men et område på to hektar med oplevelser, der udfordrer børn både motorisk, sprogligt og socialt. En sansesti, et eventyrtårn og en skov med figurer fra eventyr og sagn er bare noget af indholdet på naturlegepladsen.

Med de 55.000 kommunale kroner er etableringsomkostningerne på 600.000 kroner nu på plads, og arbejdet kan dermed gå i gang.

»Jeg er lige lidt overrumplet over, at pengene nu er der, og skal lige bruge weekenden på at tænke igennem, hvordan det nu skal forløbe,« siger initiativtageren til Eventyrskoven Henriette Toftegaard Jensen.

»Sådan set kan vi gå i gang med det samme med udgravning og skovrejsning. Allerede til sommer burde vi kunne åbne, selvom der mangler småting, og der nok ikke er vokset så meget op endnu.«

Når Eventyrskoven står færdig, er den naturligvis åben for alle 112 børn i Torrild, men visionen er, at folk i og uden for Odder Kommune skal besøge skoven.

»Det er selvfølgelig svært at forudse, hvor mange der kommer, men jeg har kigget lidt på tallene fra Økologiens Have og Julemarkedet i Torrild og satser på 1000 besøgende det første år og 1500 det andet. Og når rygtet spredes, forventer jeg endnu flere,« fortæller Henriette Toftegaard Jensen.

Hun håber, at driften af skoven kan finansieres ved hjælp af sponsorater, tilskud og lignende, men erkender, der kan blive tale om et mindre entrébeløb.

»Det vil dog være optimalt, at det er en gratis fornøjelse. Senere kan det være nødvendigt med mere opsyn og vedligeholdelse, og der har jeg tanker om at lave det til en socioøkonomisk virksomhed, hvor der ansættes for eksempel en fleksjobber.«

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Læserbrev: Jeg vil kæmpe med næb og klør, for at Aarhus aldrig får mere letbane

Helge Bay skriver 7. februar i et læserbrev, at letbanen er på vej til at blive en succes. Jeg spørger: Hvor? Letbanen er en katastrofe og en århushistorie af dimensioner. Og den bliver ikke en mindre katastrofe fremover. I Aarhus afskaffede man sporvognen i 1971. Faktisk havde man allerede nedlagt den første sporvogn, der var i drift fra 1884-1895. Hvorfor vil man ikke lære af sine fejl? Letbanen er et prestigeprojekt, som på ingen måde er designet til den trafik, som Aarhus har, og Aarhus får i fremtiden. Letbanen/sporvognen gav mening for 50 år siden, og før det, da færre havde biler, og færre mennesker boede her. Men Aarhus er en vikingeby. Byen er bygget op om, at gaderne skal være smalle, fordi man ikke havde brug for mere plads, da der var hestevogne til. Letbanen fejler også, ved at den overhovedet ikke fragter det antal passagerer, man havde forventet. Hvorfor? Fordi, som undersøgelserne også sagde, inden man byggede den, så flytter den under én procent af bilister over i kollektiv trafik. Til gengæld har letbanen været en direkte årsag til lukning af utallige busruter i de små byer og forstæder i Aarhus og opland. Derudover glemmer Helge Bay fuldstændig finansieringen. Hvem skal betale? Inden den første centimeter af letbanens etape 2 er lagt, koster det mindst 655 millioner kroner til omlægning af varmerør mm. Det kan man få rigtig mange busser for. Det smarte ved busser er også, at man kan flytte ruten, så den giver mening. Og så er de betydeligt nemmere at sætte i drift. Letbanen fylder alt for meget. Hvorfor skal den køre igennem det mest trafikerede kryds i Aarhus - krydset Nørreport/Kystvejen? Herfra kommer bilister fra færgen, Randersvej, Kystvejen og den nordlige del af Aarhus, samt fra midtbyen. Og så også en letbane? Det er helt tabt. Hvordan Helge Bay kalder en sporvogn for en "ny trafikløsning", er mig også en kæmpe gåde. Som sagt nedlagde vi den i 1971. Og så køber jeg ikke argumentet med, at det er den eneste CO2-neutrale løsning. Så vidt jeg ved, findes der også elektriske busser. Alt det her gør, at letbanen skal droppes. Og så har jeg hverken nævnt problemerne med frosten, eller den evige udskydelse af åbningsdatoen. Letbanen er gammel vin på nye flasker. Vi har prøvet det før og lagde sporvognene ned af en årsag. Forhåbentlig er der kun få mennesker, der ønsker at ødsle pengene væk på et så udueligt projekt.

Aarhus

Overblik over stjerner og andre priser: Sådan gik det Aarhus ved Michelin-uddelingen

Danmark For abonnenter

Tusindvis af borgere betaler allerede mere end gennemsnittet: Nu risikerer de højere skat efter udligningslussing

Aarhus

Genlæs livebloggen fra uddelingen af michelinstjerner: Flere Aarhus-restauranter beholdt stjernen

Annonce