Annonce
Byudvikling

Evighedsprojekt går endelig i jorden: Kæmpe erhvervstårne på vej til Viborgvej

Efter 15 års tilløb er første spadestik på Byporten, der kommer til at bestå af i alt ni store erhvervstårne, endelig i sigtekornet. Knap 40.000 etagemeter kommer til at stå og skue over Viborgvej, når projektet er færdigt.
Annonce

AARHUS: Et evighedsprojekt ser nu endelig ud til at være på vej.

Første spadestik på Byporten, som projektet ved Viborgvej hedder, bliver taget efter sommerferien.

Egentlig skulle det store erhvervsprojekt allerede være færdigt, men først kom finanskrisen og siden andre mindre forsinkelser. Nu, 15 år efter at projekter første gang så dagens lys, er man klar til at gå i gang med første del af byggeriet på sydsiden af Viborgvej.

Byporten syd bliver med underjordisk parkeringskælder og i alt 14.000 kvadratmeter. Det kommer til at bestå af tre bygninger i op til 45 meters højde, der bliver beklædt i glas, som man har kunnet se på et stort skilt ud mod Viborgvej siden 2016.


Nu går vi i jorden med Byporten, og selvom vi har haft corona, så vurderer vi, at det er det rigtige tidspunkt

Poul Erik Rind, direktør i Dansk Erhvervsprojekt


Sådan kommer Byporten på den sydlige side af Viborgvej til at se ud. 14.000 kvadratmeter erhvervsbyggeri, som efter planen er færdigbygget i 2022. Visualisering: Dansk Erhvervsprojekt

- Det havde stået der nu, hvis det ikke var for finanskrisen, men der skal være kunder til det. I Byporten Syd kommer der til at være plads til 400-500 arbejdspladser, og vi mener, at timingen er den rigtige nu, siger direktør i Dansk Erhvervsprojekt, Poul Erik Rind.

Annonce

Kæmpe tårn mod nord

Det er Dansk Erhvervsprojekt, der blandt andet har bygget og ejer Spejlbuen i Skejby og erhvervsparken på Bredskifte Allé, der står bag Byporten.

Man forventer, at byggeriet på den sydlige side af Viborgvej er færdigt i 2022.

På den nordlige side er et endnu større erhvervsbyggeri også på vej. Her bygger man Byporten Nord, der kommer til at bestå af seks tårne, hvoraf det største bliver på 23 etager og 75 meter højt.

Her kan man se byggefeltet øverst i billedet, som om lidt bliver forvandlet til Byporten Nord. I nederste venstre hjørne er grunden til næste etape, der bliver på 14.000 kvadratmeter, Byporten Syd. Foto: Axel Schütt

Det samlede antal kvadratmeter i den del af projektet bliver på 25.000, men det vil blive bygget etapevis og gennem mange år.

Begge byggerier er lavet i tegl, men får forskellige beklædninger. Mens man på sydsiden har valgt facadeglas, så får det store tårn mod nord et mere lukket snit.

Det er næste 30 år siden, at Dansk Erhvervsprojekt købte den første grund i området ved Bredskifte Allé og byggede det første erhvervsbyggeri.

- Vi har bygget herude siden 1987, og vi har lavet strategiske jordopkøb i mange år. Men nu går vi i jorden med Byporten, og selvom vi har haft corona, så vurderer vi, at det er det rigtige tidspunkt, siger Poul Erik Rind

De to store skilte ud mod Viborgvej fortæller, at der er nye højhuse på vej til Tilst. Foto: Axel Schütt
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Kæmpeslagsmål i Viby: 21-årig mand blev stukket flere gange

Annonce