Annonce
Erhverv

EY: Den danske startup-scene har aldrig været stærkere

Jørgen Christian Juul, stifter af fintech-virksomheden Cardlay i Odense, pitcher på scenen i forbindelse med sidste års EY Entrepreneur Of The Year i startup-kategorien. Cardlay gik hele vejen til landsfinalen, hvor juryen dog valgte at pege på en anden software-virksomhed - nemlig Dixa - som vinder. Foto: Simon Nørlev/EY Entrepreneur Of The Year
Flere end 300 potentielle kandidater skal skæres ned til 120 iværksættere i startup-kategorien i EY Entrepreneur Of The Year 2019. Feltet har aldrig været større og stærkere.

DANMARK: Der er masser af grøde i iværksættermiljøet i Danmark, og kampen om at kunne kalde sig EY Entrepreneur Of The Year i startup-kategorien bliver hårdere end nogensinde.

Det fortæller Per Frandsen, forretningsudvikler hos EY og ansvarlig for startup-kategorien:

- Vi har kigget på mere end 300 potentielle kandidater i kategorien. Flere er kvalificeret til at være med end nogensinde før, og feltet har aldrig været stærkere. Det er en kæmpe udfordring at skære deltagerne ned til de 120 startups, som vi vælger ud til interview – 20 i hver af vores seks regioner.

EY Entrepreneur Of The Year har fundet frem til de mange nye forretningspotentialer sammen med samarbejdspartnerne Danske Bank og Vækstfonden. De tre partner gennemfører for tiden udførlige interview med de udvalgte deltagere – denne del foregår ofte også i samarbejde.

- I konkurrencen fokuserer vi blandt andet på, om iværksætteren har de rigtige kompetencer og en skalérbar forretningsmodel. Virksomheden skal ikke nødvendigvis være født globalt, men der skal være mindst ét årsregnskab, som viser, at der er kunder til produktet, forklarer Per Frandsen.

Annonce

Software og vingummi

Ud af 120 interview peger en jury i hver region på tre startups, der får lov til at pitche deres idé foran publikum i forbindelse med de regionale finaler i EY Entrepreneur Of The Year i slutningen af oktober og begyndelsen af november.

Det er publikum, der bestemmer hvem der skal vinde startup-kategorien i regionen, mens en landsjury uafhængigt heraf vælger tre iværksætter-virksomheder, der går videre til landsfinalen og senere peger på den nationale vinder.

- Vi gør det sådan, fordi det ikke skal være en fem minutters præsentation, der er afgørende i sidste ende, siger Per Frandsen.

Landsjuryen består af tidligere vicedirektør i Vækstfonden, Susanne Kure, investor og business angel Jan Lehrmann (blandt andet kendt fra Løvens Hule), serie-iværksætterne Niels Henrik Rasmussen (medstifter af Penneo) og Mads Peter Vejby (blandt andet SpilNu.dk), samt Morten Winther fra det globale headhunter-firma, Boyden.

- Vi kigger ikke på specifikke brancher, og diversiteten er generelt stor i hele landet. Sådan var det også sidste år, hvor to tech-virksomheder, vinderen Dixa – københavnsk software-startup - og Cardlay fra Odense, nåede finalen sammen med vingummiproducenten Wally & Whiz fra Værløse, slutter Per Frandsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Indland

Kommuner melder om rekordmange rotter

Aarhus

Feststemte AGF-fans indtog Tangkrogen

Aarhus For abonnenter

Skæbnestund for husvildeboligerne på Poul Martin Møllers Vej: Beboerne er halvt oppe af den varme gryde

Annonce