Annonce
Erhverv

EY: Den danske startup-scene har aldrig været stærkere

Jørgen Christian Juul, stifter af fintech-virksomheden Cardlay i Odense, pitcher på scenen i forbindelse med sidste års EY Entrepreneur Of The Year i startup-kategorien. Cardlay gik hele vejen til landsfinalen, hvor juryen dog valgte at pege på en anden software-virksomhed - nemlig Dixa - som vinder. Foto: Simon Nørlev/EY Entrepreneur Of The Year
Flere end 300 potentielle kandidater skal skæres ned til 120 iværksættere i startup-kategorien i EY Entrepreneur Of The Year 2019. Feltet har aldrig været større og stærkere.

DANMARK: Der er masser af grøde i iværksættermiljøet i Danmark, og kampen om at kunne kalde sig EY Entrepreneur Of The Year i startup-kategorien bliver hårdere end nogensinde.

Det fortæller Per Frandsen, forretningsudvikler hos EY og ansvarlig for startup-kategorien:

- Vi har kigget på mere end 300 potentielle kandidater i kategorien. Flere er kvalificeret til at være med end nogensinde før, og feltet har aldrig været stærkere. Det er en kæmpe udfordring at skære deltagerne ned til de 120 startups, som vi vælger ud til interview – 20 i hver af vores seks regioner.

EY Entrepreneur Of The Year har fundet frem til de mange nye forretningspotentialer sammen med samarbejdspartnerne Danske Bank og Vækstfonden. De tre partner gennemfører for tiden udførlige interview med de udvalgte deltagere – denne del foregår ofte også i samarbejde.

- I konkurrencen fokuserer vi blandt andet på, om iværksætteren har de rigtige kompetencer og en skalérbar forretningsmodel. Virksomheden skal ikke nødvendigvis være født globalt, men der skal være mindst ét årsregnskab, som viser, at der er kunder til produktet, forklarer Per Frandsen.

Annonce

Software og vingummi

Ud af 120 interview peger en jury i hver region på tre startups, der får lov til at pitche deres idé foran publikum i forbindelse med de regionale finaler i EY Entrepreneur Of The Year i slutningen af oktober og begyndelsen af november.

Det er publikum, der bestemmer hvem der skal vinde startup-kategorien i regionen, mens en landsjury uafhængigt heraf vælger tre iværksætter-virksomheder, der går videre til landsfinalen og senere peger på den nationale vinder.

- Vi gør det sådan, fordi det ikke skal være en fem minutters præsentation, der er afgørende i sidste ende, siger Per Frandsen.

Landsjuryen består af tidligere vicedirektør i Vækstfonden, Susanne Kure, investor og business angel Jan Lehrmann (blandt andet kendt fra Løvens Hule), serie-iværksætterne Niels Henrik Rasmussen (medstifter af Penneo) og Mads Peter Vejby (blandt andet SpilNu.dk), samt Morten Winther fra det globale headhunter-firma, Boyden.

- Vi kigger ikke på specifikke brancher, og diversiteten er generelt stor i hele landet. Sådan var det også sidste år, hvor to tech-virksomheder, vinderen Dixa – københavnsk software-startup - og Cardlay fra Odense, nåede finalen sammen med vingummiproducenten Wally & Whiz fra Værløse, slutter Per Frandsen.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Læserbrev: Stop fodboldbaners plastsvineri

Vidste du, at det måske smadrer havmiljøet, når dit barn går til fodbold? Hvis dit barn spiller på en gammel kunstgræsbane, er det desværre tilfældet. Kunstgræsbaner er ofte lavet af gamle bildæk, der bliver sprættet op og raspet. Det gør banen blød og rar at falde på. På den måde minder det om rigtige græsbaner. Men det raspede bildæk, bliver ikke på banerne, det hentes med hjem og alle mulige andre steder, hvor fodboldspillerne færdes. Derfor kommer det også i grundvandet, og det ryger i havene, derved ødelægges havmiljøet. Og vi risikerer selv at komme til at spise mikroplasten, når de fisk, vi spiser, har indtaget plasten enten som direkte føde, eller fordi de spiser andre dyr, der har det i sig. Nåh, ja de fisk spises også af andre dyr, der spises af større dyr, og så har vi det overalt i naturen. Enhedslisten kræver derfor et stop for anlæg af kunstgræsbaner med det forurenende granulat i, og at vi får de gamle baner skiftet ud med nyt, miljøvenligt kunstgræs. Der findes i dag alternativer lavet af f.eks. kokosfibre, sukkerroer eller olivenkerner – så der er ingen undskyldning for ikke at komme i gang! Sverige overvejer et forbud, og EU-Kommissionen skal til foråret diskutere, hvilke tiltag der skal til. Lad den grønne bølge gå på vores boldbaner – så vi og vores børn kan spille fodbold med god samvittighed!

Aarhus For abonnenter

Bevaringsværdigt byggeri til salg: Prisen starter ved 14 millioner

Aarhus

Bruno har uddannet 400 til at spille jagthorn: - Jeg bliver ved med at spille, så længe jeg kan tygge smør

Danmark

Fund af væsentligt bevismateriale: Ledende nynazist og 27-årig varetægtsfængslet for hærværk på jødisk gravplads

Annonce