Annonce
Østjylland

Få børn fejrer fødselsdag på Margrethelyst

<p>Formand for Margrethelyst Børnehave Iben Sjerslev (t.v.) og børnehaveleder Jane Olsen er glade for, at den lille børnehave giver mulighed for fordybelse og tæt kontakt til børnene. Foto: Lars Juul</p>

Den private institution i Ørting kan se tilbage på et første år, hvor der er kommet færre børn.

Annonce

Der er god plads til at være barn i Margrethelyst Børnehave. Og det er rigtig dejligt, for det giver tid til fordybelse.

Legepladsen er ved at blive udvidet, men selv på den nuværende er der plads til både gokarts og medbragte cykler. Foto: Lars Juul

»Og så er det jo rigtig rart, at alle kender alle,« siger Iben Sjerslev, der er formand for børnehavens forældrebestyrelse.

Børnehaven kan netop nu fejre, at det er et år siden den første gang så dagens lys på Persievej, hvor den bor sammen med Margrethelyst Friskole.

Ligesom Ørting-Falling Centralskole blev nedlagt som folkeskole i 2011 og genopstod som friskole, er Margrethelyst Børnehave også oprettet som konsekvens af, at byrådet sidste år valgte at lukke byens kommunale børnehave Blæksprutten på Bilsbækvej. Det samme byråd besluttede samtidig at give tilskud til en privat børnehave. En beslutning, der mødte modstand fra Elvin Hansen (S) med det argument, at man jo lukkede børnehaven fordi der manglede børn i området.

To af medarbejderne fra Blæksprutten fulgte med. Det samme gjorde en del børn, men de 10 af dem er lige startet i skole, så lige nu er der nok lidt for meget plads mellem de 15 børn, som holder tre fuldtidsmedarbejdere, en fleksjobber og en musikpædagog med fem timer om ugen beskæftiget.

Men der er selvfølgelig også udfordringer ved at drive en privat børnehave i et område, hvor babyboomet ikke har ramt endnu.

»Vi vil da rigtig gerne have nogle flere børn. Derfor har vi også et tæt samarbejde med både private og kommunale dagplejere i området,« siger Jane Olsen, der er leder af børnehaven.

Annonce

Børn og pensionister

Derudover mødes børnehaven cirka fire gange om ugen med pensionistklubben Torsdagsklubben. Et arrangement som både børn og ældre har stor glæde af, siger lederen.

Og så er der selvfølgelig det helt tætte samarbejde med skolen, som er det helt store plus ved at sætte sit barn i den lille børnehave mener Iben Sjerslev.

»Det er unikt, at vi kan være sammen med skolen. Vi har fælles morgensamling om fredagen og vi bruger både skolens gymnastiksal og musiklokale. På den måde giver det også en rigtig nem og tryg overgang, når børnene skal i skole,« mener forældreformanden, der selv har et barn hvert sted.

Ud over at man som forældre er på fornavn med alle de børn, ens eget barn går i børnehave med, så kender forældrene også hinanden særdeles godt.

Annonce

Frivillige forældre

Som privat institution er det nemlig i høj grad forældrene selv, der skal stå for mange af de praktiske opgaver. Det er også forældrene, der skal slå græsset og lave de småopgaver, der måtte opstå på de fælles arbejdsdage.

Og opgaverne bliver ikke færre, som tiden går forudser Jane Olsen.

»Da friskolen startede, fulgte pedellen med, men det er slut, så nu er der faktisk kun forældrene til at gøre arbejdet,« siger Jane Olsen.

Et faktum, der bliver gjort en del ud af at fortælle forældrene på forældremøderne.

»Ja, det er det eneste lille minus og det kan da godt nogle gange være svært at få nok til at yde det frivillige arbejde,« indrømmer Iben Sjerslev.

På den anden side betyder den store forældreinvolvering og forældreengagementet, at der nogle gange kan være kortere vej fra tanke til handling.

Lige nu betyder det konkret, at der er forældre i gang med at indhegne et kæmpe stort græsareal rundt om børnehaven, så børnene kan få en rigtig stor legeplads at boltre sig på.

»Det glæder vi os meget til,« siger både Jane Olsen og Iben Sjerslev.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Coronavirus

Live: Ifølge medie tilbageholdt Heunicke også oplysninger om minksmitte

Aarhus

Dagens corona-tal i Aarhus: Et skridt frem søndag og et tilbage mandag

Annonce