Annonce
Østjylland

Avisen tog på banegården: Få bruger mundbind i toget trods nye anbefalinger

Mikkel Blom har besluttet sig for at bære mundbind på sin togtur efter Sundhedsstyrelsens udmelding fredag, da nye anbefalinger kom. Foto: Martin Søndergaard Jensen
Selvom Sundhedsstyrelsen anbefaler, at folk skal til at bruge mundbind i myldretiden, var det kun få, som havde taget handling blandt de rejsende ved Horsens Banegård mandag morgen.
Annonce

HORSENS: Et hurtigt kig rundt på personerne på Horsens Banegård afslører hurtigt, at det ikke er mange, der bruger mundbind endnu.

Det er der flere grunde til, når man hører nogle af de rejsende. Heriblandt er Bente Tolderlund, som mandag morgen skal til København og i Tivoli. Hun har det fint med, at der er kommet anbefalinger på området, men hun har truffet et bevidst valg om ikke at have det på.

Det har hun, fordi hun igennnem coronakrisen har været og er opmærksom på at blive ved med at følge anbefalingerne fra myndighederne om afstand og afspritning af hænderne. Derfor bruger hun ikke mundbind.


Jeg oplever, at folk ofte bruger mundbindet forkert, hvor de blandt andet lader det hænge om halsen en del af tiden. Samtidig er der også meget delte meninger om, hvor meget det egentlig beskytter.

Bente Tolderlund, passager


Samtidig er meget af snakken på banegården også, at man enten har glemt at købe eller bare ikke har nået det endnu. Og for nogle stykker er mundbindet i tasken, indtil de kommer ind i den helt travle myldretid.

Nogle bruger det

Mundbindet er dog begyndt at komme på nogle af de rejsende mandag morgen. Mikkel Blom er en af dem, som har fået det på. Han vil gerne føle sig mere sikker under sin rejse, men han er ikke bekymret over, at der ikke er flere, der bruger det endnu.

- Jeg forstår godt, hvis folk ikke har nået at købe det endnu eller ikke føler, det er nødvendigt. Vi har også været i karantæne i lang tid, så folk er begyndt at blive mere afslappede omkring det, siger Mikkel Blom.

- Men vi skal stadig huske at passe på hinanden, selvom vi ikke har mange smittede lige for tiden.

Tilgængelighed til mundbind

Sundhedsstyrelsen anbefaler, at passagerer skal bruge mundbind i bus, tog og metro, hvis der er trængsel, og det ikke er muligt at holde den anbefalede fysiske afstand.

Det har ført til, at mange steder allerede fredag kunne melde udsolgt på mundbind efter torsdagens udmelding.

Derfor har DSB gjort mundbind tilgængelige på de fleste stationer landet over gennem salg i 7-eleven og nogle steder i automater.

På Matas' webbutik starter prisen på 50 mundbind på 599 kroner, men de er på nuværende tidspunkt også udsolgt.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Nye tal: Fortsat højt smittetryk i Aarhus

CORONAVIRUS

Live: Det er for tidligt at glæde sig over smittetal, mener Mølbak

Annonce