Annoncørbetalt indhold

Få din bolig frem i køen: 10 råd til at gøre din bolig salgsklar

Ejendomsmægler Jesper H. Andersen peger på, at det har en betydning for både salgstid og pris, hvis huset er helt salgsklar. Foto: Danbolig

Med forårets kommen er det for mange tid til at sætte huset til salg, men for at skabe de bedste betingelser for et salg, når interesserede vises frem i dit hjem, kan du her finde 10 billige og nemme råd, der gør dit hus salgsklar.

I de kommende måneder bliver mange boliger sat til salg - og med god grund. Træerne springer ud, og solen begynder at skinne, og så er det lettere at få huset til at fremstå både imødekommende og mere indbydende. Gør dit hjem klar til at blive solgt ved at følge disse 10 råd, som ikke koster meget, men gør en verden til forskel.

Den erfarne ejendomsmægler Jesper H. Andersen fra Danbolig Viby/Højbjerg peger på en række ting, som du skal være opmærksom på, når dit hus skal sættes til salg. For det er de små ting, som kan gøre, at netop dit hus bliver solgt frem for naboens.

- Det er vigtigt at gøre boligen salgsklar, fordi man opnår kortere salgstid og måske en bedre pris. For man skal tænke, at ens bolig, selv i et godt marked, kommer i konkurrence med alternativer, så man skal have kunden til at vælge netop sin bolig frem for andre. Vi ved, at det betyder noget for salget, når boligen står helt klar og præsentabel, fordi køberne kan se mulighederne. Hvis der er for rodet eller rummene virker små, så fokuserer køberne på de forkerte ting, og så vælger de måske en anden bolig. Der skal ikke meget til. En bolig er et hjem, og man skal tænke, at man skal kunne trives der. Hvis der lugter forkert, eller hvis der ikke er plads nok, så vælger man måske noget andet, eller man vil måske have et stort afslag, siger Jesper H. Andersen.

Jesper H. Andersen kommer derfor med de ti bedste, billigste og letteste råd til et bedre boligsalg, når huset skal vises frem af ejendomsmægleren.

1. Skab et godt førstegangsindtryk

Det er vigtigt at skabe den helt rigtige stemning for den kommende ejer af huset. Førstehåndsindtrykket skal være i top, og det kan du få med ganske få midler: Ryd op foran huset, slå græsset, stil havemøblerne pænt, og plant nye blomster i havekrukkerne.

Det er altafgørende, at huset virker indbydende, når man - som mulig køber - ser det for første gang.

2. Husk at lufte ud

Når den kommende køber træder ind ad døren til din bolig, så skal køberen gerne møde en frisk og dejlig duft. Derfor er det vigtigt at lufte grundigt ud inden fremvisning eller åbent hus. Det giver et frisk indtryk. Det er også vigtigt at fjerne kondens i ruderne og i badet. Det gør bare boligen mere indbydende og giver køberne lyst til at se mere.

3. Fjern rodet

Den kommende ejer af huset skal føle sig hjemme, og det kan du gøre ved at skabe en funktionel og imødekommende entré uden for meget rod. Lad kun et par enkelte sko og jakker hænge fremme for at få rummet til at syne større. Det er det enkle udtryk og balancen i entréen, der tæller. Sørg også for at fremhæve entreens mange fordele. Du kan med fordel fremhæve, hvis der er plads til både en bænk og en opbevaringsløsning i entreen. De fleste købere elsker de mange smarte funktioner og muligheder, som et hus byder på.

4. Vis hvordan I bor

Badeværelset skal selvfølgelig fremstå rent og pænt, men til enhver fremvisning ønsker de interesserede også at se, hvordan de kan bruge jeres hjem bedst muligt.

Derfor er det vigtigt at vise, hvordan I selv bruger rummene i hverdagen. Vis for eksempel på badeværelset, hvordan jeres tandbørster og parfumer plejer at stå, og hvor I hænger jeres håndklæder. Det må gerne se beboeligt og ryddeligt ud på samme tid. Vis gerne køberne, at I har en smart opbevaringsløsning på badeværelset. Overvej samtidig at skifte den gamle sæbe ud og køb et par nye, lækre sæber. Det giver et godt og gennemført førstehåndsindtryk.

5. Styr på børneværelserne

Sørg for at tænke funktionalitet ind på børneværelserne, når I skal gøre klar til fremvisning. Hvilke fordele er der i rummene? Vis for eksempel, at børnenes overtøj kan hænge lige inden for døren. Husk kun at hænge ganske få ting frem, så rummet ikke virker overfyldt.

Det samme gør sig gældende i forhold til børneværelsets opbevaringsløsninger. Sørg for at fremhæve, hvor meget legetøj der egentlig er plads til. Det giver gode point hos mange forældre.

6. Dine gæster skal føle sig hjemme

Køkken-alrummet er husets omdrejningspunkt. Derfor er det også vigtigt, at dine gæster med det samme føler sig hjemme her under fremvisningen. Ryd op og skab orden på køkkenbordet, og stil eventuelt et par skåle med frugt eller slik, som dine gæster kan nyde under besøget. Det giver også boligen et hjemligt præg.

7. Grønt er godt for øjnene

Jo flere grønne planter, jo bedre. Ikke nok med, at det er moderne i den nordiske boligindretning i øjeblikket. Det giver også en masse farve til din bolig.

8. Red sengen og giv soveværelset dit præg

I soveværelset er det vigtigt, at du sørger for hyggelig indretning med puder, bøger eller en blomst. Det gør det ellers meget private rum meget mere imødekommende. Måske kan du lægge en bog frem på sengebordet for at give rummet et personligt touch.

9. Giv haven en tur

Når du sætter dit hus til salg efter vinteren, er det vigtigt også at give kvadratmeterne udendørs et løft. Inden du går i gang, skal du blot forberede, som hvis du selv skulle tilbringe de næste timer i haven med familien. Stil havemøblerne frem, og sæt hynder i havemøblerne, når der er åbent hus eller når fotografen skal forbi.

10. Få detaljerne på plads

Det sidste, du skal huske i forhold til fremvisningen, er de små detaljer. Her er det en god idé at se på hjemmets boligtilbehør. Det er vigtigt at begrænse sig. Husk det enkle udtryk - gem hellere et par ting væk i skuffen end at have for mange, personlige ting til at stå fremme.

Og så skal du ikke være bleg for at vise de kreative løsninger frem, som du har lavet i boligen. De kommende ejere vil helt sikkert benytte sig af mange af de samme løsninger, som I har anvendt. Det kan være, at I har udnyttet et mindre indhak som arbejdsstation eller på anden vis udnyttet boligens kvadratmeter. Tænd til sidst lysene og sving støvsugeren en sidste gang, og du er nu klar til den store fremvisning.

Denne artikel er sponsoreret af Danbolig Viby/Højbjerg, som sætter fokus på optimering af boligen før et salg.

FAKTA

Danbolig Viby/Højbjerg formidler først og fremmest villaer og ejerlejligheder, men også rækkehuse og andelsboliger. Danbolig Viby/Højbjerg sælger flest boliger omkring Viby, Stavtrup, Ormslev, Højbjerg, Tranbjerg og Kolt-Hasselager og har mange års erfaring med disse områder. Det store lokalkendskab er din garanti for, at netop Danbolig Viby/Højbjerg ved, hvad din bolig er værd, og hvordan man sælger den bedst muligt. Der lægges vægt på en professionel og engageret kontakt til kunderne, og Danbolig Viby/Højbjerg tilrettelægger det enkelte salgsforløb i tæt samarbejde med dig som sælger, så det hele tiden er dine ønsker og behov, der er udgangspunktet for Danbolig Viby/Højbjergs arbejde.Butikken ligger centralt placeret med store udstillingsvinduer ud til Viby Torv. Det er med til at sikre dig en optimal markedsføring af din bolig, når du sætter til salg hos Danbolig Viby/Højbjerg.

Førstehåndsindtrykket, ordentlighed og personlige præg er nogle af de råd, der skal til, før boligen er helt salgsklar. Foto: Danbolig

Om Annoncørbetalt indhold

Annoncørbetalt indhold er et annonceformat, der er blevet til i samarbejde mellem Jysk Fynske Mediers kommercielle afdelinger og en annoncør.

Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle medarbejdere er således ikke involveret i nogen faser af udviklingen af det betalte indhold. Lige som annoncørerne ikke har nogen indflydelse på det redaktionelle indhold på Jysk Fynske Mediers nyhedssites.

Når en artikel er markeret med ’annonce’ eller ‘annoncørbetalt indhold’, betyder det, at en annoncør har betalt for artiklen og har haft indflydelse på indholdet i den konkrete artikel.

Annoncørbetalt indhold skal leve op til Jysk Fynske Mediers nyhedssites øvrige stil, tone og den generelle kvalitet, som læserne normalt forventer sig at møde.

Annoncørbetalt indhold vil altid være tydeligt afmærket med ‘Annoncørbetalt indhold’ og annoncørens logo for at gøre det tydeligt for vores læsere, at artiklen er betalt. Desuden vil valg af skrifter, farver og design adskille sig fra Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle artikler for at undgå forveksling.